עבור לתוכן

מתאם שיחות נטבוקס כנקודת גישה, הצילו!!!

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

יש לי מתאם שיחות ראוטר - נטבוקס של נטויז'ן (עם סיסמת אדמין ),

ותקופה ארוכה הוא ישב בשקט מאחורי מודם ראוטר רגיל (כי יש לי בבית גם מרכזיה קטנה עם קווים של 012, ולא רציתי שהם יריבו):

דהיינו, מה LAN של הראוטר יצא כבל רשת ל WAN של הנטבוקס, עם טווחי רשת שונים לראוטר ולנטבוקס. כל המכשירים (למעט המרכזיה) היו מחוברים מאחורי הנטבוקס.

עכשיו התחדש לי צורך להפוך אותו לנקודת גישה אלחוטית בחדר אחר, כשחלק מן המכשירים מתחברים לראוטר וחלקם לנטבוקס, וכולם באותה רשת. לשם כך על הרשת כולה להיות באותו טווח, והבעל הבית היחיד על כל הרשת צריך להיות הראוטר.

העברתי את כבל הרשת לאחד ה LAN בנטבוקס, נתתי לנטבוקס כתובת IP בטווח של הראוטר, ביטלתי לו את ה HDCP, ואכן כל המכשירים שמתחברים אלחוטית לנטבוקס, מקבלים IP מהראוטר הראשי, גולשים באינטרנט, ומזהים את המכשירים שמחוברים ישירות לראוטר.

אבל!!! הנטבוקס לעצמו לא מזהה שהוא בעצם מחובר לאינטרנט (הוא כותב לי שיש לי תקלה בחיבור האינטרנט) ומה שיצא זה שהקו טלפון של הבית מושבת!!! (איזה נס שיש לי גם מרכזיה של 012...)

אודה מאד לכל מומחי הרשתות בפורום אם מישהו יואיל לכוון אותי קצת.

תודה רבה!

פורסם

היות והנטבוקס הוא גם מתאם שיחות וגם נתב אלחוטי אתה חייב להזין את התקשורת דרך כניסת ה WAN כדי שהקווים ירשמו ויעבדו.

מה שאתה יכול לעשות זה להחזיר את הנטבוקס להיות מחובר מאחורי הנתב (כמו שהיה בעבר) ולבטל לו את ה wifi, כדי לתגבר את הרשת האלחוטית באיזור אחר בבית

תחבר את הכבל רשת מהנתב הראשי אל נתב רגיל נוסף שיוגדר כ AP.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה!

אני כבר חשבתי שאוכל לחסוך בראוטרים, אבל כנראה כפי מה שכתבת, לא תהיה לי הרבה ברירה :(

ושוב תודה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים