עבור לתוכן

זיכרון רום וראם

Featured Replies

פורסם

יש לי שאלה שאני חייב להבין אחד ולתמיד זיכרון רום זה הזיכרון שבא בנפחים 500 gb ומעלה? או ההפך הסטיקים כלומר המקלות שבאות בנפחים 2gb ומעלה? אני חייב לדעת את ההבדל.

תודה לכל מי עונה.

פורסם

ROM=Reademe Only Memory=זיכרון לקריאה בלבד. כגון דיסקים CD DVD וכדומה.

RAM=Random Memory=זיכרון אקראי (המקלות) זה הזיכרון שאליו המחשב טוען את התוכנות והנתונים שהמשתמש מורה למחשב להעלות.

פורסם

משחקים שהגיעו על מעגל אלקטרוני שמתחבר ל GBA/DS/.... הם דוגמה ל ROM. המעגל הזה מכיל רכיב זיכרון שהמשחק צרוב בו אחת ולתמיד מהיצרן, ובכל הפעלה ניתן לקרוא ממנו את המשחק אבל לא "לפרמט" אותו ולשמור עליו דברים אחרים (מעגלים שאיפשרו לשמור התקדמות במשחק מכילים רכיב נוסף שאחראי לזה חוץ מה ROM, ולפעמים סוללות כדיי להחזיק אותו תחת מתח קבוע)

במחשבים זה רכיב בגדלים קטנים (עד כמה MB מקס') והוא מכיל את הפקודות הראשונות שהמעבד חייב לבצע בכל הפעלה של המחשב (תהליך זיהוי חומרה וכדומה). אין אליו התייחסות מיוחדת במפרטים של מחשבים - זה רכיב קטן על הלוח אם, הוא שם כדיי שהמחשב יוכל להידלק, אבל מרגע שמערכת ההפעלה מתחילה לעלות הוא לא משפיע יותר על כלום (ולא על ביצועים)

חומרה אחרת גם כן לפעמים מכילה תוכנית פנימית כלשהיא שעובדת בה (למשל - ראוטר, כ רשת....) וגם שם יכולים להשתמש ב ROM כדיי לשמור את התוכנית (כדיי שהיא תעלה ממנו אוטומטית בכל הפעלה). תוכנית כזאתת נקראת firmware

היום הרכיב הזה הוא בדרך כלל לא באמת ROM, שמים רכיבים שכן ניתן לשנות את התוכן שלהם בקלות - כדיי שיהיה ניתן לעשות דברים כמו עדכון BIOS. אבל רוב הזמן התוכן שלו נשאר ללא שינוי, והתפקיד שלו זהה לזה של רכיב ROM אמיתי

גם CD DVD הם סוג של ROM (עד כדיי זה שניתן לצרוב אותם) אבל אני מנחש שהכוונה בשאלה לא היתה אליהם

נערך על-ידי 11010010110

פורסם

ומה שבא בנפחים גבוהים )מה שאמרת 500GB ומעלה) זה הדיסק הקשיח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים