עבור לתוכן

התלבטות בין הכרטיסים tri-x r9 290 vs gigabyte gtx780

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

אני מתלבט בין שני כרטיסים למחשב החדש שאני בונה.

האופציה שאני כמעט סגור עליה היא - tri-x r9 290 חדש מהחנות.

והאופציה השנייה היא לקנות את הכרטיס gigabyte windforce gtx780 חדש באריזה אך משומש ללא אחריות, וזה במחיר הרבה יותר שפוי

מלקנות אותו חדש בחנות.

מספר שאלות:

הבנתי מכל מיני פורמים שה tri-x לא ממש יציב ומקבל מסכים שחורים. מישהו שבעל הכרטיס הנ"ל יכול לאמת את התופעה?

האם ה gigabyte gtx780 בגירסת הוינד פורס נחשב כרטיס טוב ומשתווה ל tri-x?

אשמח לעזרה בדילמה מבחנית כדאיות.

תודה רבה על העזרה!

פורסם

אהלן, כבעליו של TRIX אני לא יכול לאמת את התופעה הנל, המחשב שלי rock solid מאז שהתקנתי את הכרטיס, והתלונה היחידה שיש לי היא שכרגע הדרייבר קצת מפשל (אוהב להכנס למצב חסכון באנרגיה - 300MHZ מהירות ליבה ו150MHZ מהירות זכרון במקרים שלא צריך, כמו למשל בזמן מסכי טעינה במשחקים - מה שיוצר מצב שלכמה שניות אחרי מסך הטעינה הביצועים גרועים ממש)

אני מאמין שזה בגלל דרייברים לא בשלים, אחרי הכל הליבה דיי חדשה.

מבחינת ביצועים הם דיי זהים, כך שבמקומך הייתי הולך על הזול מבינהם אם אין לך רצון להתנסות בכריית מטבעות או משהו בכיוון.

פורסם

ה-780 הוא מוצר מוגמר טוב יותר מה-290. לי היה 280X TRI-X שעשה הרבה בעיות אז החלפתי ל-780. אך לא הייתי לוקח כרטיס מסך ללא אחריות במיוחד בטווח מחירים הזה.

ולמה בכלל לשכול לקנות 780 משומש שההפרש בין 780 חדש ל-290 חדש כמאה שקל?

פורסם

גם אני לא הייתי קונה כרטיס במחירים כאלו בלי אחריות. גם אם יש פער גדול.

אבל הייתי הולך על 780 חדש ואפילו משומש (בתוך תקופת האחריות)

סתם אגב איך זה שאין אחריות הכרטיס הזה קיים בכלל פחות משנתיים.?

ולמה בכלל לשכול לקנות 780 משומש שההפרש בין 780 חדש ל-290 חדש כמאה שקל?

מה הקשר כמה עולה חדש? מישהו התבלבל כאן.:huh:

פורסם

אני לא מבין איך אנשים קונים עדיין כרטיסי מסך של ATI. מנסיוני ומנסיונם של גולשים בפורומי חומרה, הכרטיסים שלהם אולי עם ביצועים טובים מאוד, אך לא מחזיקים לאורך זמן עקב בקרת איכות לקויה. בנוסף יש יותר מידי דגמים עם דרייברים בעייתיים.

אני כבר עם כרטיס ATI רביעי - שניים שלא החזיקו יותר מידי זמן בשני מחשבים ישנים אישיים שלי, ועוד שניים במחשב בעבודה (הנוכחי במחשב בעבודה HD4500 החליף HD4500 שהתקלקל). הדרייבר המעודכן מתרסק כל כמה ימים בצפיה ביוטיוב או גלישה רגילה באתרים עם תוכן גרפי מידי עבורו.

הכרטיס הבא שלי יהיה אך ורק NVIDIA.

פורסם

^ הסקת המסקנות שלך זה משהו מיוחד...

פורסם

יש לי את ה tri x יותר מחודש ולא היה לי שום קריסה או מסך שחור

פורסם

ברור שלא יקנו כרטיסי ATI כי ATI כבר לא קיימים, היום אלו AMD.

שאלת את עצמך אולי הבעיה היתה בגלל ספק כח ג'נרי שהיה ברשותך או אוברקלוק מוגזם או מארז לא מאוורר?

אני מסכים שבעבר הדרייברים שלהם היו פשוט לא טובים אך היום הם ברמה אחרת.

פורסם

תיקון - AMD ולא ATI, צודק.

אני אשאל שאלה אחרת - האם אתם לא מסכימים שכל הדיווחים על דגמי כרטיסים ספציפיים שאינם תקינים (דיווחים עולמיים גורפים) או דרייברים בעייתיים תמיד היו על כרטיסים של AMD? אני אישית לא שמעתי או קראתי מעולם בשנים האחרונות על דיווחים כאלה לגביי כרטיסים של NVIDIA, כמובן תקנו אותי אם אני טועה.

פורסם

שמעת על דרייבר 28X.XX של NVIDIA? הסדרה הזאת (של דרייברים) השביתה מערכות שלמות.

פורסם
  • מחבר

עידכון.

רכשתי בסופו של דבר את את ה tri-x חדש מהחנות.

עדיין לא הרכבתי אותו והוא באריזה כיוון שאני בונה מחשב בחלקים.

למיטב נסיוני עם כרטיסים של amd, הם מוכחים עצמם ככרטיסים חמים ואם לא מספקים להם תנאים טובים, חייב לחתום עליהם אדי.

מביקורת שקראתי על ה tri-x, מדובר בכרטיס מקורר וחזק, מאידך, יש הרבה ביקורות שחיפשתי בקפידה על הרבה כרטיסי r9 290/x

שגורמים לתקיעות ומסכים שחורים.

אין לי כוח להתעסק במימוש אחריות אם תהיינה התופעות הללו, ונשאלת השאלה האם כדי להחזירו ולקחת כרטיס nvidia או שבמידה

ובאמת אני נוכח לתופעות שכאלו, מוצדק להביא לי כרטיס חדש?

פורסם

Zedik, אז אל תקנה כרטיסי amd .. לא מבין למה צריך לנסות לשכנע אותך .. לאף אחד אין אינטרס למכור לך כרטיס כזה או אחר

אני אישית לא חוויתי בעיות חריגות בעבר עם 4870 בודד או ב sli וגם לא עם 6950 וגם לא עם הכרטיס הנוכחי שלי היום שהוא r9 290. דווקא היה לי יותר בעיות של ארטיפקטים עם gtx 660 עם דרייברים בגירסא 310.xx ומעבר.

זה לא אומר שאני לא אקנה יותר כרטיסים של נבידיה... פשוט בקנייה האחרונה ה 290 היה יותר משתלם

פורסם
Zedik, אז אל תקנה כרטיסי amd .. לא מבין למה צריך לנסות לשכנע אותך .. לאף אחד אין אינטרס למכור לך כרטיס כזה או אחר

איפה בדיוק ראית שביקשתי שיכנעו אותי? כתבתי את התרשמותי מנסיוני האישי ומביקורות בפורומי חומרה, זה הכל. על פניו נראה של-NVIDIA יש פחות בעיות חומרה ותוכנה מאשר ל-AMD.

פורסם
  • מחבר

אין יותר טוב ממראה עיניים.

שבוע הבא הפעיל ישר במערכת מבחני ביצועים על הכרטיס. אם הכרטיס אהיה יציב בדריברים הרשמיים, אהיה לי הסיפוק והשאיר אותו למרות שהוא "amd".

בסופו של דבר, לא המותג קובע, אלה המשוואה בין יתרנותיו לחסרנותיו של הכרטיס והביצועים שלו בממוצע.

בסה"כ לדעתי הוא הכרטיס הכי משתלם שיש היום, ולכן העדפתי אותו.

פורסם

יש בעיה גדולה והיא שאנשים לא יודעים לעבוד עם הדרייברים שלAMD, בחלק מהמקרים מבצעים התקנה על התקנה וזה מה שגורם לבעיות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים