עבור לתוכן

Windows error recovery - גם אחרי תיקון

Featured Replies

פורסם

אהלן,

יש ברשותי מחשב עם כונן חדש (הוא הראשי + היחידי) ,לאחר יום בערך (לפני שבועיים) הדלקתי את המחשב כרגיל בבוקר ו..הופ המחשב לא עלה והציג לי את השגיאה של windows error recovery.

אז כמו ילד טוב תיקנתי את זה עם הדיסק ואכן חזר לעבוד (נאלצתי כמובן לשחזר עם תוכנה את כונן D) .

הבעיה היא ששוב היום התופעה הזו חזרה! , אחי הדליק את המחשב והופיעה לו השגיאה הזו.

הכונן עצמו חדש, לא פגום ונוסה במחשב אחר ועבד מצוין, הוא נקי כמעט מתוכנת ויש עליו ווינדוס , תוכנות מעטות (5-6 לא יותר) ובערך 160GB של תוכן (מתוכן 70 י'גה סרטים, 25 ג'יגה טיול משפחתי , וכל השאר תוכן רגיל).

אני מתחיל לחשוב שיש כאן בעיית חומרה?

הסיבה שהחלפתי כונן מלכתחילה היא שהכונן הקודם הציג לי את אותה בעיה בדיוק כשניסיתי להדליק את המחשב - תיקנתי גם אותו עם הדיסק והוא חזר לעבוד, אך אחרי כמה ימים שוב פעם זה קרה (משהו עם קבצי MBR) ,

לא זרקתי את הכונן הקודם כיוון שידעתי שפעם אחרונה שהדלקתי את המחשב הוא עבד כמו שצריך - ולא הייתה הפסקת חשמל וכד', קניתי אחד חדש כדי שיהיה ליתר ביטחון וגם כדי לגבות.

אז.. מומחים? אשמח לעזרתכם :)

תודה רבה מראש!

פורסם

נשמע כאילו המידע של ה registry לא נכתב לדיסק הקשיח במלואו, וזה יוצר שגיאות. ייתכן שמדובר בבעיה בכונן הקשיח, אבל גם ייתכן שמדובר בבקר על הלוח, בכבל המידע או בספק הכח. כמובן שדבר כזה יכול להיגרם גם כתוצאה מכיבוי לא מסודר (הפסקת חשמל, מסך כחול, לחיצה על כפתור האיתחול וכד').

נתחיל מזה שתריץ MHDD על הדיסק הקשיח כמו שהוא מחובר כרגע ותראה אם יש שגיאות.

כעת נסה להחליף את כל החיבורים של הדיסק הקשיח - תשתמש בחיבור מתח אחר מהספק, תחליף את כבל המידע (ה SATA) באחר ותחבר אותו ליציאה אחרת בלוח.

אם התגלו שגיאות ב MHDD בבדיקה הקודמת, תבדוק שוב לאחר החלפת כל החיבורים הנ"ל ותראה אם הבעיה נפתרה. אם כן - הבעיה היא בכבל המידע, בכבל המתח/הספק או בחיבור על הלוח (בקר).

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה!

ביום רביעי אנסה את כל השיטות שהצעת ואדווח לחיוב או לשלילה,

רק דבר קטן - אם מדובר בבקר על הלוח, זה אומר שהלוח שלי עשה את שלו?

שוב, המון תודה על התשובה המפורטת!

פורסם

אם הבעיה היא בבקר, יכול להיות שמדובר בחיבור בעייתי אחד ספציפי מבין כל החיבורים שיש לך בלוח או שמדובר בבעיה יותר חמורה. בכל מקרה, אם יש לך אחריות על הלוח - תנסה לממש אותה. אם הבעיה היא בחיבור אחד ספציפי, פשוט אל תשתמש בו יותר. אם הבעיה היא מערכתית יותר, אז כנראה משהו לא תקין בלוח.

אני רוצה גם לציין שקיימת האפשרות שמדובר בכלל בבעיית תוכנה (מערכת ההפעלה, דרייבר לא תקין, תוכנה זדונית כלשהי).

הבעיה במקרה שלך היא שקשה לשחזר את התקלה, ולכן קשה למצוא את הגורם. המטרה בבדיקת ה MHDD היא לנסות ולמצוא שגיאות בהעברת המידע לדיסק הקשיח, שכן דבר כזה יעיד על בעיית חומרה כלשהי, אבל אי מציאת שגיאות תעיד על כך שהכל תקין, שכן התקלה שלך לא מתרחשת באופן קבוע אלא באופן אקראי, לדבריך.

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

היי,

אז ככה ניסיתי לעשות את מה שכתבת, אחרי שהמחשב עולה מהדיסק של ה-MHDD אין לי אפשרות לבחור בכלום,

כלומר הדיסק עובד תקין הוא פותח את האופציה הראשונה שיש לה טיימר למקרה שאני לא מגיב והיא בוחרת את האפשרות המסומנת אם לא הגבתי.

משום מה המקלדת שלי לא עובדת בקטע הזה, שמתי לב לזה בעוד כמה מקומות,

למשל אם כיביתי את המחשב שלא דרך הכפתור התחל- כיבוי, אלא הפסקת חשמל, אז המחשב כשאדליק אותו פעם הבאה יגיד לי "המחשב לא נכבה כראוי בלה בלה בלה"

ואז יש 2 אפשרויות "start windows normally " ועוד אפשרות, עכשיו אוטומטית האפשרות הראשונה היא מסונמת, והמחשב שלי לא מגיב למקלדת אז הוא עולה בצורה רגילה.

יש סיבה לכך שהמקלדת לא עובדת? נוסה גם עם חוטי ואלחוטי

פורסם

שתי המקלדות, החוטית ואלחוטית, הן מקלדות USB.

יש להכנס לביוס ולאפשר USB Keyboard.

http://tinyurl.com/q5lot4v

פורסם
  • מחבר

אז ככה:

תודות לחבר שהגיב מעליי הצליח לבצע את הבדיקת SMART בכונן קשיח שלי, אני אצרף את התמונה, לפי מה שקראתי באינטרנט הוא נראה תקין לחלוטין.ישנם עוד בידוקת שאמורים לבצע? קראתי על בדיקת שהיא ארוכה יותר ויש בה אפשרות של REMAP או משהו כזה.

http://postimg.org/image/g79m16rjt/

מה שכן המחשב שלי משמיע צפצוף מוזר כזה שהוא עובד, אני חושב שזה מגיע מהזכרונות RAM - יש מצב כזה?

ואם אכן יש אפשרות כזו, ייתכן וזה מה שמשפיע על כך שהמחשב שלי לא עולה תקין תמיד?

פורסם

כשהמחשב עובד ויש צפצוף. הצפצוף לא מגיע מהזכרונות. אם קיים צפצוף הוא נוצר כתוצאה מאזהרת התחממות.

נטר טמפרטורה.

פורסם

1. עם תוכנת ה MHDD אתה יכול לבדוק את תקינות הדיסק הקשיח - תפעיל את התוכנה, תבחר את הדיסק הקשיח שלך ותלחץ F4 פעמיים. אל תפעיל את אפשרות ה remap ובהחלט אל תפעיל את אפשרות ה destructive. שוב - המטרה היא לנסות ולראות אם יש שגיאות בדיסק הקשיח, ואם כן - לנסות לבדוק אם הן נובעות מהדיסק הקשיח עצמו או ממשהו אחר (הבקר או כבל המידע). בדוק את שני הדיסקים הקשיחים שלך במטרה לוודא ששניהם תקינים.

2. צפצוף מהרמקול המחובר ללוח בד"כ מעיד על בעיית התחממות, כפי ש HelpSupport כתב, או על בעיה באחד המאווררים המחוברים ללוח (זה תלוי בהגדרות בביוס).

אם הצפצוף לא נובע מהרמקול, הוא ככל הנראה נובע מהתקן מכני - מאוורר, דיסק קשיח או כונן אופטי.

3. אם אכן יש לך בעיית התחממות במחשב, הדבר יכול לגרום לשגיאה שתיארת (מידע לא תקין נכתב לדיסק הקשיח), אבל במקרה כזה הייתי מצפה גם לראות מסכים כחולים במהלך העבודה הסדירה. מומלץ לפעול כפי ש HelpSupport כתב - נטר את הטמפרטורה. ניתן לבדוק את הטמפרטורה של המעבד בביוס, אבל עדיף לבדוק את המחשב במאמץ. לצורך כך הפעל את התוכנה לניטור הטמפרטורות שהגיעה עם הלוח או השתמש בתוכנה כמו HWMonitor. באותה הזדמנות תראה אם כל המתחים תקינים ואם כל המאווררים מסתובבים במהירות סבירה. בכדי לבדוק את המחשב במאמץ ניתן להשתמש בתוכנה כמו OCCT, שתאמץ את המעבד (אפשר גם את כרטיס המסך וספק הכח), ובכך תבדוק את יציבות המחשב (אם נוצרות שגיאות או שהמעבד מגיע לטמפרטורה גבוהה מדיי, התוכנה תודיע על כך ותעצור, ואם יש קריסה/מסך כחול - דיי בטוח שהמחשב לא עומד בעומס).

פורסם
  • מחבר

samlul

ראשית אני רוצה להגיד לך - תודה רבה! אני זוכה כאן לליווי מאדם שאכפת לו, שוב תודה רבה!

שנית - הנה צילום של תוצאות הסריקה הכבדה שציינת (בלי REMAP ושות') - http://postimg.org/image/uunyxux6r/

אני מניח שכעת אין יותר מדי מה להבין מהתוצאות - הכונן תקין לחלוטין.

אני אתחיל בבדיקה של עניין הטמפ' , ניטור וניקיון - לעת עתה אחרי שראית א התוצאות, ניתן לשלול את הכונן כגורם לבעיות?

הכוונה שהכונן החדש יצא מחוץ לרשימה השחורה (שבה נותרו - התחממות , כבל SATA , בקר פגום וכו')

המון המון תודה ושבת שלום.

פורסם

הכונן עצמו נראה תקין, ואני לא מאמין שהוא הגורם לבעיה. מכיוון שאותה בעיה בדיוק התרחשה עם שני דיסקים קשיחים שונים, התחושה הראשונה שלי הייתה שמדובר בבעיה בכבל המידע או בבקר, אך מהתוצאות אני מניח שהתקשורת בין הדיסק הקשיח לבקר תקינה. האפשרויות שנשארו הן:

1. בעיית התחממות כלשהי, כפי שהוזכר קודם. תבצע בדיקת מאמץ עם OCCT ותראה אם יש קריסות.

2. בעיה בזיכרון. זה לא סביר, כי אז היית מקבל מסכים כחולים עם שגיאות שונות. בכל זאת אני מציע לבדוק את הזיכרון עם memtest86.

3. בעיה במערכת ההפעלה או בדרייבר כלשהו. אולי כדאי שתתקין את מערכת ההפעלה מחדש (התקנה נקייה) מדיסק אחר ותשתמש בדרייברים אחרים מאלו שהשתמשת בהם עד עכשו (אם השתמשת בדרייברים שהגיעו עם הלוח, כרטיס המסך וכד' - תוריד גירסאות מעודכנות מהאתרים המתאימים).

4. וירוס או תוכנה זדונית כלשהי שגורמת לנזק למערכת ההפעלה. סרוק את המחשב עם אנטי-וירוס מעודכן וכן עם תוכנות כמו HitmanPro, SUPERAntiSpyware או/ו Malwarebytes Anti-Malware.

5. עדיין יש סיכוי שיש בעיה חומרתית אחרת (כולל בבקר ה SATA) שפשוט מתרחשת באופן אקראי לחלוטין. זה דבר שקשה עד בלתי אפשרי להוכיח את זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים