עבור לתוכן

בעיה בכרטיס מסך מובנה

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

לפני מספר חודשים רכשתי מחשב חדש עם לוח אם מדגם Gigabyte Z87X-D3H

הבעיה היא שכל כמה זמן המסך שלי נכבה לכמה שניות (2-3) ונדלק כשהסמן מופיע במרכז המסך בלי קשר למיקום הקודם שלו. זה מרגיש כאילו ניתקתי את המסך וחיברתי אותו שוב והמחשב רק כרגע זיהה אותו פעם ראשונה.

ב- device manager אני רואה שעל הכרטיס מסך המובנה (Intel HD Graphics 4600) יש סימן קריאה צהוב. בנוסף בכניסה למאפיינים של הכרטיס המובנה מופיעה ההודעה הזו: Windows has stopped this device because it has reported problems. Code 43

ניסיתי לעדכן את הדרייבר של הצ'יפסט ושל הכרטיס מסך לגרסאות האחרונות מהאתר של ג'יגהבייט. מיד אחרי העדכון אני מקבל חיווי כאילו הדרייבר הותקן בהצלחה (במנהל יישומים הסימן קריאה נעלם) ושצריך לעשות ריסטרט למחשב, אך לאחר הפעלה מחדש המצב חוזר לקדמותו.

האם גם לכם זה נשמע כמו תקלת חומרה בלוח אם? האם כדאי להפעיל אחריות?

אשמח לקבל חוות דעת בנדון.

אגב, אני משתמש בוינדוס 8.1 גרסת 64 ביט.

תודה רבה.

פורסם

שייך לפורום תמיכה טכנית יותר מאשר לפורום הזה.

תנסה מערכת הפעלה אחרת, רצוי מערכת הפעלה live כלשהי שלא דורשת התקנה ויכולה לרוץ מ DoK או מדיסק, ותראה אם הבעיה חוזרת. אם לא - ייתכן שהבעיה היא במערכת ההפעלה שלך. אם כן - ככל הנראה מדובר בבעיית חומרה, כנראה בלוח האם או במעבד.

הערה בקשר ל"כרטיס המסך המובנה" - הליבה הגרפית למעשה נמצאת על המעבד ולא על הלוח, כך שאם יש בעיה איתה, הבעיה היא במעבד ולא בלוח (בערכת השבבים). לוח האם רק מספק את הממשק שאליו מתחבר המסך.

שאלה - מכיוון שקנית לוח אם יקר יחסית, האם גם קנית גם כרטיס מסך נפרד? אם כן - האם הבעיה מופיעה גם כאשר אתה משתמש בכרטיס המסך החיצוני או רק כאשר אתה משתמש בכרטיס המסך המובנה?

פורסם

עדכן את הדרייבר לכרטיס המסך ה"מובנה" של אינטל מהאתר של אינטל

http://tinyurl.com/ogpsrjy

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה.

helpsupport, ניסיתי להוריד את הדרייבר הכי עדכני מהאתר של אינטל אבל אני מקבל הודעה שהדרייברים שמותקנים אצלי במחשב חדשים יותר. התקנתי אותם בכל זאת למקרה שהדרייברים שמותקנים אצלי במחשב דפוקים (למרות שכבר ניסיתי למחוק ולהתקין אותם מס' פעמים). כרגע זה נראה בסדר.

smalul, אני עובד רק על הכרטיס החיצוני (מחובר ב DVI -מסך מחשב, ו HDMI -מסך טלויזיה). אני יוצא מנק' הנחה שיש בעיה עם הכרטיס הפנימי בגלל ההודעת שגיאה שמופיעה במנהל התקנים. אני מתארגן על מערכת הפעלה live למרות שהתקלה מופיעה בזמנים לא מוגדרים ויכול לעבור גם יום שלם בלי שהיא מופיעה, אז לא בטוח שזה יעזור אבל שווה ניסוי.

נערך על-ידי ItachiSan

פורסם

מועבר לתמיכה טכנית. ערכתי מעט את הכותרת (הליבה הגרפית מובנית במעבד ולא בלוח של ג'יגהבייט)

פורסם

אתה יכול להוריד את Hiren's BootCD, שכוללת מערכת הפעלה live בשם mini-xp (מבוססת על Windows XP) או מערכת הפעלה מבוססת לינוקס כלשהי (כמו Ubuntu או Chakra, שראיתי שהומלצה פה מספר פעמים). המטרה היא לבדוק האם הבעיה נובעת ממערכת ההפעלה שלך (אולי דרייבר לא תקין) או מהחומרה.

אם מדובר בבעיית חומרה, הרי שאין לך ברירה ואתה חייב לממש את האחריות - משהו לא תקין בלוח או במעבד.

דבר נוסף שיש לבדוק - מה קורה כאשר אתה מנתק פיזית את כרטיס המסך שלך מהמחשב ומנסה להשתמש בכרטיס המסך המובנה?

אם אין תצוגה כלל (לא רואים את מסך ספירת הזיכרון, מספר הביוס וכד'), הרי שמדובר בבעיית חומרה, שכן הבעיה מופיעה לפני טעינת מערכת ההפעלה.

אם יש תצוגה, תראה מה קורה במערכת ההפעלה - האם הבעיה מופיעה גם כאשר כרטיס המסך החיצוני לא נמצא פיזית במחשב?

פורסם

אפשרת בכלל את הליבה הגרפית המובנת בביוס?

נערך על-ידי idanmal

פורסם

2 המלצות

אחת - לבצע את שהמליץ smalul - בדיקת מערכת ללא כרטיס המסך הנוסף ושימוש בכרטיס המסך המובנה בלבד.

שתיים - עדכון ביוס ללוח-האם - עדכון F8 מתייחס למעבדים גירסה 4

Support New 4th Generation Intel Core Processors

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4518#bios

פורסם
  • מחבר
אפשרת בכלל את הליבה הגרפית המובנת בביוס?

כן

שדרגתי את הגרסה של הביוס ל- F8, והתקנתי מחדש את הדרייבר של הכרטיס מסך המובנה דרך ה- windows update.

נכון לעכשיו הכל עובד בסדר. אם התקלה תחזור אני אנסה את שתי ההמלצות האחרות (ניתוק של הכרטיס החיצוני ובדיקה עם live cd).

תודה לכולם.

  • 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

שלום לכולם,

לצערי התקלה חזרה על כל תסמינייה (סימן קריאה על הכ.מסך המובנה במנהל התקנים והבהובים של המסך).

ממחר אני מתחיל לעבוד עם דיסק של windows 8 pe ואעדכן ברגע שיהיו תוצאות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים