עבור לתוכן

מחשב חדש שהורכב לבד לא עולה.

Featured Replies

פורסם

לא שמעתי על ספייסר שמקצר בדרך כלל הם נימצאים במקום שלא משנה איזה גודל לוח תשים לא יהיה קצר ניתן גם לחבר רק חלקם

כל עוד יש מרווח בין הלוח לגוף המארז, בינתיים אני כמעת בטוח שאין מרווח בינהם.

• תגובות 34
  • צפיות 4.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

לחיבורי המארז אין קשר כי כפי שציינתי כבר .

אבל עכשיו ניסיתי שוב להפעיל את החומרה בתוך המארז כשרק הלוח מונח על הספייסרים ולא נדלק ועל משטח אחר נדלק.

בדקתי בדקדוק ומלבד 9 הספייסרים של הatx הרגיל לא היה שם שום דבר בולט

חשבתי שאולי הלוח שלי 'בעייתי' בגלל החיפוי המתכתי האחורי ,(זה למי שלא מכיר) השאלה אם זה יכול להיות ואם כן מה לעשות?

זכור לי שראיתי לאחרונה מישהו כאן שכתב שקנה את הלוח הזה אשמח לתגובתו.

פורסם

הייתי מחליף את הספייסרים.

פורסם

תנתק את חיבורי הUSB של המארז.

שקע USB עקום (כשאחד או יותר מ4 הפינים שבפנים עקומים, יכול לגרום לתופעה כזו.

פורסם

לפי התמונה של הלוח מהאתר של Asus, אני רואה שבלוח יש מקום ל-9 ברגים, כלומר אמורים להיות 9 ספייסרים במארז. סימנתי את המקומות האלו בלוח:

2ynji1u.jpg

אם הנחת הלוח על הספייסרים גורמת לבעיה, הרי שמדובר בקצר. אני מנחש פה, אבל יש אפשרות שהלוח לא תקין, ואיזור שאמור להיות מבודד הוא בעצם מוליך (מצד הספייסרים או מצד הברגים). לדעתי, האפשרויות שעומדות בפניך הן:

א. להחליף לוח. לא סביר שזה יקרה, כי כל בדיקה מחוץ למארז תראה שהלוח תקין.

ב. להחליף את הספייסרים והברגים שבהם אתה משתמש. יש סיכוי קטן (אבל ממש קטן) שזה יפתור את הבעיה (אולי אתה משתמש בברגים או ספייסרים גדולים מדיי מהברגים והספייסרים הסטנדרטיים והם גורמים לקצר).

ג. להשתמש בספייסרים מפלסטיק כמו אלה. אני אישית לא אוהב אותם, כי יש בעיה לפרק את הלוח אח"כ (יש צורך בפלייר שפיץ בכדי להפריד בין הלוח למארז, הקליפסים יכולים להישבר ואז תצטרך להחליף את כל הספייסר, והם סתם מעצבנים אותי באופן כללי).

פורסם

יש עיגולי קרטון קטנים שמיועדים לזה. להפריד בין הברגים ללוח. הם מגיעים בשקית הברגים של מארזים מסוימים.

בכל מקרה, אם זו באמת הבעיה, אפשר לחתוך חתיכות קרטון דקות (כמו של מחברת למשל), ולדחוף את הברגים דרכם.

ואז המתכת לא תיגע בלוח.

נ.ב. מצב כזו יכול לקרות אם מהדקים את הברגים חזק מידי כשמרכיבים את הלוח במארז.

זה קרה לי פעם, בתחילת דרכי, והיבואן לא היה מוכן לתת אחריות (ובצדק).

אין אחריות על נזקים פיזיים.

תסתכל במיקומי הברגים לראות שהלוח לא משופשף ושכבת הבידוד נפגעה.

פורסם

תנסה בזהירות רבה להפעיל את המחשב כשהוא מחוץ למארז במצב עומד (ולא שוכב) ותראה אם הבעיה חוזרת על עצמה.

פורסם

אם הבעיה היא קצר שנגרם כתוצאה מבורג מסויים, אפשר פשוט לקבע את הלוח בעזרת מספר ברגים קטן יותר, נניח 3 מתוך ה-9, ולבדוק האם הבעיה חוזרת. אפשר לחזור על זה עד שמגלים את המיקום של הבורג הבעייתי, ואז פשוט לא לחברו או לנסות את מה ש roeesnir הציע . כמובן שלא רצוי להשתמש במחשב כאשר הלוח מקובע למארז בעזרת 3 ברגים בלבד - ההצעה הנ"ל היא רק למטרות בדיקה.

פורסם
יש עיגולי קרטון קטנים שמיועדים לזה. להפריד בין הברגים ללוח. הם מגיעים בשקית הברגים של מארזים מסוימים.

בכל מקרה, אם זו באמת הבעיה, אפשר לחתוך חתיכות קרטון דקות (כמו של מחברת למשל), ולדחוף את הברגים דרכם.

ואז המתכת לא תיגע בלוח.

לא הייתי ממליץ על חומר כל כך דליק כפתרון לבידוד.

פורסם

למה מה? זה תחנת דלק?

זה מאוד מאוד קטן ובחיבורים האלה אין חום. זה לא הגב של המעבד.

פורסם

זה מחשב!

אני לא חושב שיש מקום פה לקרטון, נייר או פלסטר לצורך העניין.

הבעיה היא מכנית, ואני חושב לאור העובדה שמדובר במערכת חדשה לגמרי, עדיף למצוא את מקור הבעיה מאשר לעקוף אותה באילתור שכזה.

פורסם
  • מחבר

ניסיתי עם הנייר ונראה שעובד. תודה.

אבל כמו שכותב יוני (עם הדג של אסוס :)) זה חומרה חדשה וכאמור מהיקרות שבהם, אז אמשיך לחפש פתרון מלא ונורמלי.

פורסם

האם איתרת את הבורג/החור הבעייתי? אם כן, זה לא יהיה נורא אם תשתמש ב-8 ברגים במקום 9.

בכל מקרה, אני מציע לך לפנות ליצרן הלוח ולשאול אותו בדיוק מה לעשות במקרה הזה.

פורסם

אם זה עובד עם הנייר, זה אומר שהבורג גורם לקצר.

וזה אומר שהבידוד נפגע.

ואז יש 2 אפשרויות:

אם זה כך בלי סימן נראה לעין - תממש אחריות.

אם יש שפשוף, אפילו קטן, כנראה שהברגת את הברגים חזק מידי. - ואז אין מה לעשות, וכמו שאמר קודמי, לא נורא אם לא תשים את כל הברגים.

נ.ב. יכול להיות שאתה משתמש בברגים של ספק הכח? או של דלתות המארז? כי בגב שלהם יש מגרעות קטנות שאמורות לתת חיזוק ושהבורג לא יחליק עם הזמן.

אך דא עקא, להשתמש בהם על הלוח זה משפשף אותו אפילו אם מחזקים ממש טיפה.

וזה אסור בתכלית האיסור.

בהצלחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים