עבור לתוכן

חיבור נקודת טלפון

Featured Replies

פורסם

שלום חברים,

עברתי דירה וכשהזמנתי את בזק להתקין תשתית אינטרנט הם

טענו שהנקודה לא מחוברת לארון שנמצא בקומה שלי (הארון נמצא חצי מטר מהדלת שלי). הם

טוענים שכנראה כמה גידים קרועים בדרך ולכן צריך להשחיל כבל טלפון חדש.

מסתבר

שהם לא מוכנים לעשות את זה ואחרי ויכוחים הם הסכימו להשתתף בעלות "הזמנת חשמלאי" על

סך 200 ש"ח.

הבנתי שאפשר אפילו להשתמש בכבל רשת רגיל לצורך זה (יש לי 2 כבלים של 5 מטרים).

ניסיתי למשוך את הכבל הקיים מתוך הצינור בקיר אבל נראה

לי שהוא נקרע ורק הגומי שלו נשאר מחובר סביבו.

יש מישהו שמעוניין לעשות התקנה כזאת ב-200 ש"ח?
:)

זה כולל גם חיבור הגידים לארון

קרונה.

אשמח אם תחזרו אלי בפרטי, אני גר בר"ג.

פורסם

קודם כל, אני לא מבין למה אתה מצפה שמישהו יעזור לך באופן פרטי?

אולי שכחת שזה פורום...

שנית, בזק צודקים לגמרי. אין להם שום אחריות על תשתיות שנגמרות בכניסה לבניין. יש חוקים מאוד מוגדרים לגבי זה.

זה עובד בדיוק באותה שיטה כמו עם מערכת הביוב והעירייה או תשתית החשמל וחברת החשמל.

לצרכי חיבור לFXO מספיק רק זוג גידים אחד. גם כבל CAT5 יכול למשמש כבל POTS לכל דבר.

לגבי מה שולך בתשיות שלך - אתה חייב לספק יותר פרטים אם ברצונך לקבל עזרה וייעוץ.

פורסם
  • מחבר

מהתגובה שלך נראה כאילו אתה כועס עלי.

לא ביקשתי שיעזרו לי בפרטי אז אם אין לך זמן לקרוא את כל ההודעה שלי אתה לא חייב להגיב סתם.

קודם כל שיתפתי אחרים בחוויות שלי ולדעתי זה נחמד שידעו מהן הדרישות של החברות והיכן הן מתגמשות.

בנוסף, שאלתי משהו מאוד ספציפי וביקשתי שמי שמעוניין יחזור אלי בפרטי.

זה בסדר?

פורסם

אתה מתאר עבודת השחלה פשוטה ביותר.

קשור את הכבל רשת שיש לך למה שנשאר מהחוט טלפון הישן, ובזהירות שמישהו ימשוך את החוט הישן ובמקביל שמישהו ידחוף את הכבל רשת מהצד השני, במקביל שיימרח קצת חומר ניקוי לידיים או סבון נוזלי על הכבל רשת בכדי להקל על ההשחלה.

את החיבור לקורונה הטכנאי של בזק כבר יעשה (אם תבקש יפה), השחלות הם לא יעשו עבורך.

במידה וישנה סתימה בצינור ולא ניתן להשחיל כבל חדש בתוכו, אז אתה צריך להזמין בעל מקצוע.

פורסם
  • מחבר

תודה שלומי,

כשגרתי בבית פרטי הם חיברו לי את כל הנקודות מהעמוד עד אלי והתקינו לי כמה נקודות שרציתי בבית אבל עכשיו הם קצת מתעצלים.

בכל מקרה, דיברתי עם החשמלאי שלי היום לגבי עבודה אחרת אז מחר הוא יגיע להסתכל גם על זה.

וידאתי עם בזק שאין להם בעיה שאשחיל כבל רשת במקום כבל טלפון (למרות שהנציגה שלהם התעקשה כמה דקות שאי אפשר, עד שהיא דיברה עם המנהל שלה שאמר לה שאין בעיה עם זה) ווידאתי עם הטכנאי שלהם שהוא יחבר לקרונה בעצמו.

פורסם

לא בא לך לבדוק למה הכבל נפגע מהתחלה ? יכול להיות בגלל דברים כמו בורג שקדחו לקיר וכו' - במקרה כזה הוא יכול להפריע להשחלה של הכבל החדש וגם לקרוע את הבידוד שלו

ובעניין הסבון להשחלה : פשוט לא

הפרעה בצינור (שבגללה רוצים מלכתחילה לשים את הסבון) יכולה לגרום לפגיעה (אוליי קטנה) בבידוד של החוטים. פגיעה בבידוד + חומר נוזלי מוליך חשמל = פירוק אלקטרוליטי של הבידוד ---> קצר אחריי כמה שנים

אם הצינור עולה כלפיי מעלה מהקופסה הסבון יזרום (ממש באיטיות) בחזרה כלפיי מטה, על החיבורים. חיבורי חשמל + חומר נוזלי מוליך חשמל = קצר

חוצמזה, אם הצינור באמת תקוע, מה באמת יש שם ? שלא יקרה מצב שמי שבנו את הבניין דפקו לתוכו מסמר (דיי נפוץ, מבינתם זה השיטה הכי מהירה לחבר את הצינור לטפסות כשיוצקים את הבטון), אם הבידוד של החוטים נחתך על מסמר כזה, יהיה אזור בקיר שמחשמל כשנוגעים בו.... ואפילו הולכת חשמל טובה יותר בגלל הסבון

לשבור את הקיר במקום הבעייתי ולבדוק. לא להכניס חוטי חשמל בצורה עיוורת בכוח כשיש בפנים משהוא שיכול לחתוך את הבידוד שלהם, ועוד אם נוזל מוליך חשמל מרוח עליהם........ common sense....

נכון שאלה לא דברים שייקרו אם כבל תקשורת אבל אני רוצה לנצל את המקום כדיי לאמר את זה לכל מי שעושה את זה אם חשמל (וגם אם כבלי תקשורת אני לא חושב שצריך לשים סבון)

פורסם

יש הבדל בין מילוי הצנרת עד גדותיה בנוזלים לבין קצת סבון בכדי להקל על ההשחלה.

גם ג'ל תקני המיועד להשחלה של חוטי חשמל ב220V ואפילו 380V (שאז הנושא של פירוק אלקטרוליטי הופך לרלוונטי) מכיל בעיקר מים.

אז מיותר לקבוע שסבון = לא.

פורסם

אין הבדל. כשיש בתוך הצינור משהוא שמתחכך בכבל, הוא גם מנגב ממנו את הסבון על הדרך. תוצאה : אותו מקום שבו צפויה פגיעה בכבל, שם גם מתרכז הסבון.....

פירוק אלקטרוליטי קורה גם ב 120V (ולאמריקאים יש דווקא מודעות גבוהה יותר לנושא, אחת מהסיבות היא שב 120V הרבה יותר נפוץ שפריצת בידוד לא יוצרת זרם מספיק גבוה כדיי להקפיץ את המאמת ויכולה להמשיך בהפסקות בזמנים שונים. לכן חקרו אצלהם את העניין לעומק והוא מקבל התייחסות בחקירת שריפות למשל). 240V יותר ממספיק בשביל להפוך פלסטיק לפחמן באיטיות כשיש מה שיתחיל את התהליך

אני מודע לשזה שהמון חשמלאים משתמשים בסבון. פירוק אלקטרוליטי הוא לא תופעה שרואים כל יום אבל היא קיימת וממש לא צריך ליצור בכוונה את התנאים כדיי להתחיל אותה

חוטים בצינור תקין עוברים בקלות על יבש

אם יש בעיה שבגללה אתה רוצה לשים סבון, כנראה שיש שם משהוא רציני. אני החלפתי המון חוטים בבית שלי ואצל אחרים, בלי טיפה של סבון. בכל המקרים שבהם החוטים או השתאלבנד היו נתקעים, שברתי קצת את הטיח במקום שבו השתאלבנד נתקע ומצאתי מסמרים תקועים בצינורות, חדירת בטון לצינורות - במיוחד בצינור ירוק, חיברים בין צינור ירוק ושחור מטוייחים לתוך הקיר כולל טיח ואבנים שנכנסו פנימה ועוד. בחוטים שמשכתי משם היו שריטות ולפעמים חורים עד לנחושת במקומות שבהם החוטים נפגעו

עדיין רוצה סבון ?

פורסם
  • מחבר

עוד 9 חודשים הדירה הולכת לשיפוץ כללי אז פחות מעניין אותי לסדר הכל כמו שצריך.

בכל מקרה, החשמלאי הסתדר והשחיל כבל טלפון בצינור הקיים.

תודה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים