עבור לתוכן

הוספת זיכרון למחשב

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

לאחר 4 וחצי שנים עם אותו מחשב שבזמנו 4 ג'יגה ראם היה הרבה, היום אני מבין שזה מתחת למינימום אפילו. המחשב התחיל לעשות לי לפעמים מסכים כחולים, 'לקרטע' וכו' רק מגלישה בכרום, יוטיוב ושימוש בפלאש במקביל. אני די בטוח שזה נובע מחוסר בזכרון כי בתיאור של המסכים הכחולים רשום memory cache. בקיצור, הגיע הזמן להוסיף. מה גם שיש לי Win 7 64bit שזה המינימום 4 ג'יגה זיכרון ל64 ביט.

מעבד:

INTEL CORE i5 S1156 2.66GHz 750 : "SLBLC" - BOX

לוח אם:

GIGABYTE GA-P55A-UD3

זיכרון:

G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR3 1600 CL7 - RIPJAWS - F3-12800CL7D-4GBRH

ואם זה יעזור

image.jpg

image.jpg

אני לא כל כך מבין בזה אבל מרפרוף קצר פה בפורום הבנתי שיש קצת חשיבות לכך שהזכרונות יהיו מאותו חברה, תזמונים וכל זה בשביל שהם יעבדו בdual channel. אז לי לא כ"כ אכפת מהמחיר ואשמח לעזרה מה לקחת, הלוח אם תומך עד 16 ג'יגה וכרגע כמו שהבנת מתוך 4 סטיקים 2 תפוסים כל אחד עם 2 ג'יגה. אני מאמין שאין צורך לנצל את כל ה16 ג'יגה כיוון שהרבה לפני שיהיה צורך בכל ה16 רכיב אחר מהמחשב יהווה צוואר בקבוק אז כך שאין צורך.

אגב אני מצאתי את זה:

http://ksp.co.il/?store=kspbilu&uin=11261

שמאוד דומה למה שיש לי מלבד שהוא CL9 לעומת של CL7.

תודה רבה מראש

פורסם

מסכים כחולים לא יקפצו בגלל חוסר בזיכרון. זה יכול להיות כשל של כל מיני רכיבי חומרה. אולי הזכרונות שלך פגומים תבדוק עם תוכנת memtest86.

בנוסף, אם הסתדרת עד עכשיו עם 4 גיגה אין סיבה שתוסיף עוד. תבדוק ב-task manager כמה נפח הזיכרון תופס כשאתה מעמיס על המחשב ואז תדע אם חסר או לא.

פורסם
  • מחבר

האמת רק בגלישה בכרום הוא לא יורד מ50-60% שימוש בזיכרון וככל שאני מרבה בלשוניות או למשל שימוש בפלאש(יוטיוב וכו') אז הוא קופץ בעוד עשרה אחוזים על כל שימוש כזה.. כך שאני מאמין שאם אני גולש למשל רק עם שיר מיוטיוב וברקע למשל רץ אייטונס וגם פייסבוק(שגם מצריך פלאש בגלל הצ'ט למשל) אז כן הוא מגיע ל80-90%.

עדכון של ביוס לדעתך עלול לפתור משהו? וגם לא יודע אם זה קשור אבל המחשב שלי די עמוס עכשיו מבחינת אחסון, כלומר מלא בסרטים/סדרות ומשחקים.. כל הטרה שיש לי מנוצלת עד תום כמעט(מה שלא היה בעבר) אז אני מאמין שיש לזה העמסה על המחשב לא?

ושוב, תודה.

פורסם
מסכים כחולים לא יקפצו בגלל חוסר בזיכרון. זה יכול להיות כשל של כל מיני רכיבי חומרה. אולי הזכרונות שלך פגומים תבדוק עם תוכנת memtest86.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים