עבור לתוכן

מאוד מעניין אותי מה יהיה לכם לומר בעניין הטיפים...

Featured Replies

פורסם

הבוקר נתקלתי בטור הזה http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4485438,00.html בynet

אני עם הכותב לא מסכים, מהסיבה הפשוטה שאני חושב שטיפים, לא צריך לתת בכלל. אף לא אגורה שחוקה. כעניין עקרוני, וכמלחמה בתרבות הקלוקלת הזאת.

אני אפילו לא נכנס לעניין של "לאן הולך הכסף". אותי זה ממש לא מעניין.

כשאני נכנס למסעדה ומשלם את המחיר הנקוב בתפריט, אני משלם גם למלצר. אם על התפריט יהיה כתוב "לא כולל שירות" וזה לא יתבטא במחיר המנה, אני לא אוכל שם.

התגובות לכתבה שהכי הרתיחו אותי, היו בסגנון "מלצרים הם סטודנטים שחיים מהיד לפה...וכו וכו" תגובות מפגרות כאלה הרבה זמן לא ראיתי,וככה נראות 50% מהן. מעניין לי ת*** מה מצבו הכלכלי של הסטודנט שמשרת אותי, כמו שמעניין אותו מצבו הכלכלי של המאבטח שעומד בשער המכללה בה הוא לומד.

קופאית, סדרני מוצרים בסופר, נהגי מוניות ואוטובוס ועוד הרבה כאלה, נותנים שירות לא פחות אישי ואע"פ כן לא מקבלים שום תשלום extra מעבר לשכר שהמעסיק נותן להם.

מלצר מחויב לתת בדיוק את אותו השירות לזה שנותן טיפ ולזה שלא. בדיוק בשביל זה הוא מקבל משכורת ואני משלם על המנה. כי אם לא כן מחר אני, מאבטח, אשמור רק על העובד שנותן לי חיוך בבוקר, ואת זה שמזעיף פנים אפקיר לנפשו.

החוצפה של מלצר לצאת אחרי לקוח ולשאול אם ה"שירות לא היה טוב? למה השארת רק 8%/ לא השארת טיפ?" היא לא פחות מקיבוץ נדבות:pissed::angryfire:

כל הטוען טענה דוגמת זאת^^ ובסופר לא משאיר טיפ, הוא לא פחות מצבוע , יפה נפש, חסר חוט שדרה שנכנע לכל נורמה מטומטמת שמכתיב הכלל.

נערך על-ידי Ori ZEE7

• תגובות 172
  • צפיות 31.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זהו עניין תרבותי. דוגמאות קיצוניות הן למשל ביפן שאין דבר כזה טיפים לעומת ארה"ב ששם נותנים טיפ לכל אדם שבאים איתו במגע. מאחר וישראל הולכת אחרי המערב זה לא ישתנה. ישראלים ינסו להוציא כמה שיותר מהלקוח, אפשר לראות את זה בחשבון שכל סועד פתאום צריך לשלם 2 שקל אבטחה וחשבון של 10 אנשים תופח ב20 שקל סתם - זה הכי חוצפה.

פורסם

לא משאיר טיפים

רק כשבא לי להרגיש טוב עם עצמי. או כשבאמת השירות היה מעבר למה שמגיע לי.

ככה זה.

פורסם

כלבי אשמורת, סצנה פותחת...

פורסם

כל העניין הזה של טיפים הוא זכר לסדר חברתי שונה למדי מזה שיש כיום.

פורסם

תרבות קלוקלת כל הנושא של השארת טיפים. אבל מה לעשות עם חברים יוצאים ו חייבים להשאיר טיפים אם היה אפשר לא הייתי משאיר בכלל. הלוואי ויום זה יגיע

פורסם

ו בדיוק חשבתי על זה למה לא לפתוח קבוצת פייסבוק על אי השארת טיפים?

פורסם

נכון, כי פתיחת קבוצה בפייסבוק זה הפתרון לכל הבעיות במאה ה-21.

תעמוד על שלך ואל תיהיה קורבן "אם הייתי יכול לא הייתי משאיר".. מה בדיוק מונע ממך לא להשאיר?

פורסם
  • מחבר

על עצמי אני יכול להעיד שמספר פעמים יצאתי חסר אופי, ונכנעתי ללחץ השותפים לשולחן, אבל לא עוד.

כל פעם שהדיון הזה עולה מחדש זה פשוט מרתיח אותי...

פורסם

תהיתי לעצמי כמה זמן יקח למישהו להזכיר את כלבי אשמורת, אני רואה שהקדימו אפילו את התהיה שלי.

ככה זה בנושא השחוק הזה אני מניח...

פורסם

ברמה העקרונית אני לא בעד הנורמה שמחייבים אותך לשלם טיפ במסעדה, בר וכו...

ברמה המעשית אני כן נותן טיפ. במקום ארעי - 5-10 אחוז, במקום קבוע - 10-20 אחוז. יש כמה פאבים אותם אני פוקד באופן קבוע. הברמנים תמיד מחלקים צ'ייסרים, דואגים שהבירות יגיעו מהר ושומרים על האזור שלי נקי. אם אפסיק לתת תשר, אפסיק לקבל תוספות.

פורסם

^ מסכים.

מלצר מחוייב לתת שירות ועל זה הוא מקבל כסף. אם הוא עושה יותר ממה שהוא מחוייב, אני גם מוכן לשלם יותר ממה שמופיע בחשבונית. אבל כשזה מגיעה לרמה שרצים אחרי ואומרים לי "סליחה, אבל שמנו לב שלא השארתם טיפ. המקובל זה 10%" זה חוצפה.

פורסם

מי מכם עבד פעם בתור מלצר באולם אירועים ומבין כמה קשה הם עובדים ביחס למה שמשלמים להם לערב?

בקשר לעניין של לרוץ אחריך ולהגיד שמנו לב ש... זה לא יפה.

פורסם

א. אני לא משאיר טיפים באולם אירועים/חתונה/ בר מצווה/ לוויה של סבתא. לא באתי כדי לקבל שירות, באתי כדי לשמוח עם החתן. זבש"ך שאתה עובד במשכורת כזו (וכן עבדתי בחיים שלי בתור מלצר, הספיק לי בדיוק פעמיים כדי להבין שצריך להיות אידיוט כדי לעבוד בתור מלצר באירועים).

ב. בעניין המסעדה באופן עקרוני אני מתנגד לכל עניין הטיפים, אני בד"כ משאיר טיפ מכובד, שיכול להגיע גם ל30% (תלוי מה היה הפרש הארוחה ביחס לשטרות הכי קרובים שיש לי מעבר). הקטע הוא שדהפקטו הרבה פעמים המלצרים משתכרים נמוך מדי, היכולת שלי להשפיע על כך ע"י המנעות ממקומות שאינם מעבידים בשכורת רעב את העובדים שלהם שואפת לאפס. גם אני לא אמצא מקום כזה לאכול וגם אתו מלצר יישאר בלי הכסף. בקיצור נצא קרחים מכאן ומכאן כך שבמקרה הזה הפרקטיקה קודמת לעקרונות.

פורסם

מה הבעיה לארגן מהשולחן בו אתה יושב עשרה שקלים מכל יושב?

הרי זה לא ימוטט אותך כלכלית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים