עבור לתוכן

חיבור מודם בזק ל-WR1043

Featured Replies

פורסם

אהלן

בעיקרון זו משימה פשוטה שנראה לי שהסתבכתי בה יתר על מידה, אשמח לעזרתכם.

ברשותי מודם בזק המחובר למספר אפליקציות חוטיות. אני מעוניין לחבר אליו בכבל רשת נתב WR1043 שיפיץ את האינטרנט שהוא מקבל מהמודם, תוך כדי שהנתב משתמש בטווח DHCP פרטי משלו (בשביל הסדר ובעיקר בשביל לזהות בקלות אחר כך האם הלקוח X התחבר דרך הנתב). החיוג עצמו מתבצע במודם ולא בנתב ואני מעוניין שזה ישאר כך

כרגע המודם ללא DHCP, עובד על 192.168.0.1.

מה בעצם ההגדרות שאני צריך לעשות? האם אני צריך לחבר את המודם ליציאת ה-WAN בנתב? האם אני צריך להשתמש ב-subnet זהה או שונה? מה ה-IP שאני צריך להגדיר לנתב?

אשמח לעזרתכם. אם תוכלו גם לתת הסברים טכניים כדי לעזור לי להבין יותר טוב את הסוגייה זה בכלל יהיה מעולה.

תודה רבה

פורסם

מה הרעיון במה שכתבת? על איזה מודם מדובר?

פורסם

צריך לחבר אותו לחיבור WAN של הראוטר ובראוטר להגדיר את החייגן.

פורסם
  • מחבר

היי

אני לא מעוניין להגדיר את החייגן בראוטר.

המודם בזק הוא d link 2760u.

הרעיון הוא ליצור מין רשת חיצונית לאורחים שיתחברו דרך הראוטר ולא דרך המודם. המודם מחובר כרגע סוויטצ' שמפזר אינטרנט למספר מחשבים נייחים ועוד 2 מכשירים שצריכים כרטיס רשת.

אני מעוניין ליצור בידוד מסויים בין המכשירים האחרים שמחוברים למודם בזק לבין המכשירים שמחוברים לראוטר, ולכן אני רוצה שהראוטר יקבל אינטרנט מהמודם וינהל את הלקוחות שלו בעצמו.

תודה!

נערך על-ידי Satlan

פורסם

אז למה לא להגדיר AP isolation במקום כל הסלט הזה?

לכל מי שיתחבר לרשת של האורחים עדיין יהיה ניתוב לרשת הפנימית כי זה directly connected route.

פורסם
  • מחבר

להגדיר את זה במודם? האלחוט של המודם עובד גרוע . לא יודע אם זה ככה בכל מכשיר או ספציפית בזה. לא רואה טעם להגדיר AP ISOLATION בראוטר בסיטואציה הזו (תקן אותי אם אני טועה). אני לא זוכר במדויק, אבל אפשר להגדיר AP ISOLATION רק ללקוחות אלחוטיים?

חשבתי שזה יהיה פשוט לחבר את המודם לראוטר, אבל אם זה באמת עושה סלט אגדיר את המודם כ-bridge וזהו.

פורסם
  • מחבר

תכף אקרא.

משיטוטים ברשת הגעתי לזה: http://www.ezlan.net/shield.html

shield.jpg

זה נראה מעניין. את זה אני רוצה לעשות. מעניין אם אפשר ליישם את זה בלי הראוטר השני (להשתמש ביכולות הניתוב של המודם ראוטר של בזק)

נערך על-ידי Satlan

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים