עבור לתוכן

דרוש עכבר סימטרי עם חמישה כפתורים

Featured Replies

פורסם

שלום,

אחרי שה-Kana שלי שבק חיים באחד מהלחצנים וSteelSeries החליטו לשלוח בתור חלופה את אותו הדגם המיושן עם המפסקים הפגומים רק בגימור הלא הנכון במקום לשלוח את הגרסה המחודשת והעדיפה, החלטתי למצוא עכבר חדש.

אני למעשה מחפש את ה Intellimouse Optical 1.1A או הWheel Mouse Optical של Microsoftרק עם DPI יותר גבוה.

בשנה האחרונה השתמשתי בKana והאמת היא שהייתי מרוצה מאוד מהעכבר עד שהמפסק של אחד הלחצנים שבק חיים.

נוכח שירות הלקוחות של SteelSeries אין לי שום כוונה לרכוש עכבר נוסף שלהם, אני מחפש כעת חלופה.

הדרישות הן בסיסיות למדי:

1. עכבר סימטרי - ambidextrous.

2. חמישה כפתורים (אפשר יותר אבל עקרונית אין צורך).

3. ללא movement prediction/correction במידת האפשר, עכברים מודרניים כולם מכילים את התכונה במידה כזו או אחרת. כמה שפחות, עדיף.

4. תקציב בלתי מוגבל.

5. לא steelseries.

תודה מראש.

פורסם

שלום וברוך הבא לפורום.

עכבר מומלץ המתאים לדרישותיך הוא Zowie FK - עכבר סימטרי בעל חיישן מדוייק ללא Prediction.

http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=10609

פורסם

גם אני אוהב עכברים סימטריים.

אפשרות נוספת ששווה לשקול: Logitech MX310 מeBay. מוכרים אותם עכשיו במחירי רצפה פשוט.

http://www.ebay.com/sch/?_nkw=Logitech%20MX310

למי שחושש מזיופים - קניתי בעבר כמה כאלה, לא מצאתי שום הבדל בינם לבין המקוריים שהיו לי קודם. כל הMX310 שיש לי עובדים יופי כבר כמה שנים.

פורסם
  • מחבר

QttP:

אהבתי את הMX300 הרבה יותר מMX310. לא שMX300 זול היה מהווה פיתרון, כי לעכברים הישנים יותר של Logitech יש prediction ללא יוצא מן-הכלל. זו הייתה הסיבה שבזמנו עברתי מהMX300 לIMO 1.1A של Microsoft. אבל תודה רבה בכל-מקרה!

Splashy:

משיטוטים וגישושים ברשת אכן נראה שהחלופה האמיתית היחידה, מלבד העכברים של SteelSeries (שכה חבל לי שהם שרפו את עצמם, השתמשתי במוצרים שלהם עוד מהימים של הIcemat הראשון), היא העכברים של Zowie.

הFK נראה כמו העכבר העדיף לעומת הAM מפני שהצורה מתאימה יותר לאופן האחיזה ה"נכון" של הIMO 1.1A. אני עדיין לא בטוח אם ארכוש אותו או לא בעיקר בגלל הגדרות הDPI המוזרות והחלק התחתון שלפי הדיווחים סובל מאותה הבעיה שההוצאות המוקדמות של הDeathAdder סבלו ממנה; התחתית מתחככת עם המשטח. אני לא בטוח אם החלפת הרגליות תפתור את הבעיה לחלוטין מפני שנוכח הLOD הנמוך אני חושש (ולא בצדק) שהעקיבה תפגע.

לזכותו, הוא עולה "רק" 220 ש"ח כך שלנסות אותו לא יעלה יותר מדי.

לו רק Microsoft היו משכילים לשחרר את הWMO, IMO והIME 3.0 עם חיישנים חדישים יותר...

פורסם
QttP:

אהבתי את הMX300 הרבה יותר מMX310. לא שMX300 זול היה מהווה פיתרון, כי לעכברים הישנים יותר של Logitech יש prediction ללא יוצא מן-הכלל.

אני סקרן? מה זה הprediction הזה וכיצד הוא עובד? מה היתרונות/חסרונות ואיך אפשר לדעת בזמן שימוש האם לעכבר קיים מנגנון כזה או לא?

נראה שזה לא משהו שמפרסמים במפרטים של עכברים, אבל אם מחפשים בפורומים אפשר למצוא התייחסויות לעכברים ספציפיים.

עריכה: מצאתי בינתיים את הוידאו הזה שמסביר היטב:

http://www.youtube.com/watch?v=zaFp88etvYI

מעניין. :)

אבל איך זה באמת יכול להפריע? אם הבנתי נכון, מדובר במנגנון חיזוי שמנסה לתקן תנועה כדי לאפשר תזוזה בקו ישר. ההסבר שלו שזה פחות מדויק במשחקים לא נשמע משכנע, כי אני מתקשה לתאר מצב שבו רוצים לבצע תנועה ארוכה שלא בקו ישר, ובמצב של הרבה תנועות קטנות בכל מיני כיוונים המנגנון לא אמור להתערב.

איפה זה הפריע אישית לך?

נערך על-ידי QttP

פורסם
  • מחבר

התנועה המתבצעת יכולה להיות ארוכה או מהירה. או שילוב של שתיהן ואז זה בא לידי ביטוי במידה הרבה ביותר.

אם ניקח בתור דוגמא משחקי FPS, לכוון Rail Gun באופן רציף על מישהו בQuake זו דוגמא מעולה לתרחיש שכזה. השחקן השני יקפוץ ויזוז בניסיונות להתחמק, התנועות שאתה מבצע צריכות להתאים. או נגיד בCounter-Strike שם אתה מבצע תנועה ארוכה ומהירה כי הם פרצו לBombsite A מהצד השני בכלל ואתה נדרש לבצע שינויים קטנים כי אתה לא ממוקם על אותו המישור כמוהם והראשים שלהם נעים גם מעלה מטה ולא רק ימינה שמאלה.

במשחקי RTS או במשחקי Eon of Strife (כגון DotA2 או League of Legends) זה בא פחות לידי ביטוי אבל גם שם ניתון לחוש בהבדלים.

עם-זאת, ממש לא מדובר בסוגיה קריטית ברמה העקרונית. היו ועוד יש אין-ספור שחקנים מובילים במשחקים כאלו ואחרים שהשתמשו בעכברים עם prediction (כגון czm או sternx בQuake, או f0rest בCounter-Strike. שלא לדבר על RTS וEoS שם אין ממש דגש דומה על העכבר), אבל כמישהו שרגיל לעבוד ולשחק עם עכברים חסרי prediction, ההבדל עודנו בולט ומדובר בשינוי שאני לא מעוניין לעשות.

עקרונית, לכל עכבר ועכבר ישנו מנגון תיקון במידה כזו או אחרת. כולל העכברי המופת של Microsoft שקהילת שחקני הFPS עודנה מקדשת. גם חברות ציוד הגיימינג אשר מודעות לנושא ומקדמות עכברים מתאימים ומצהירות ש"אין שום prediction כלל וכלל" מוציאות עכברים שבסופו של יום עדיין מבצעים תיקון כלשהו. השאלה היא מידת התיקון, לעכברים כמו הSteelSeries Xai למשל, או עכברי סדרת הMX הישנה של Logitech, יש דרגת תיקון גבוהה. לעכברים כמו אלו של Zowie, או הDeathAdder של Razer יש דרגת תיקון נמוכה בהרבה, כזו שאתה לא באמת יכול לשים לב אליה בבדיקות בצייר כמו בסרטון שקישרת. לכן הם עדיפים, הם בעצם מתרגמים את תנועות היד שלך באופן מדויק יותר, וזה מה שאתה רוצה מעכבר בסופו של יום.

פורסם
התנועה המתבצעת יכולה להיות ארוכה או מהירה. או שילוב של שתיהן ואז זה בא לידי ביטוי במידה הרבה ביותר.

אם ניקח בתור דוגמא משחקי FPS, לכוון Rail Gun באופן רציף על מישהו בQuake זו דוגמא מעולה לתרחיש שכזה. השחקן השני יקפוץ ויזוז בניסיונות להתחמק, התנועות שאתה מבצע צריכות להתאים. או נגיד בCounter-Strike שם אתה מבצע תנועה ארוכה ומהירה כי הם פרצו לBombsite A מהצד השני בכלל ואתה נדרש לבצע שינויים קטנים כי אתה לא ממוקם על אותו המישור כמוהם והראשים שלהם נעים גם מעלה מטה ולא רק ימינה שמאלה.

אני עדיין מתקשה לדמיין את המצב. מהנסיונות שעשיתי היום עם עכברים שיש להם prediction בתוכנת paint כמו שתואר בסרטון, ראיתי שאכן, החיישן "מתקן" קוים והופך אותם לישרים במצב שבו אחרת הם (כנראה) היו יוצאים קצת עקומים בגלל רעד טבעי שיש לי ביד.

לא ראיתי מצבים שבהם ניסיתי במתכוון להכניס סטיות קטנות לתנועה והעכבר פספס אותן והמשיך לנוע ישר.

אבל אולי יש אנשים עם רגש כל כך הרבה יותר טוב משלי בכף היד, שמסוגלים ליזום באופן רצוני תנועות כל כך עדינות שלא יתגברו על ה"תיקון" של החיישן. אני לא יודע.

כנראה זה אחד מאותם דברים שאי-אפשר באמת להעביר במילים, וצריך להרגיש את זה. :)

אבל כמישהו שרגיל לעבוד ולשחק עם עכברים חסרי prediction, ההבדל עודנו בולט ומדובר בשינוי שאני לא מעוניין לעשות.
אני חושב שיש סיכוי טוב שזה באמת המצב. מי שרגיל לסוג אחד ירגיש מוזר כשינסה לעבור לסוג האחר. אנסה להשיג איזה עכבר עם חיישן עם חיזוי מינמלי ולהשוות.

זה מזכיר במידה מסוימת את עניין הdead zone בג'וייסטיקים אנלוגיים. הdead zone (אזור שבו אתה יכול להזיז את הג'ויסטיק מהמרכז בלי שתירשם תנועה) נקבע כדי לאפשר תנועה ישרה ויציבה יותר, פחות רגישה לרעד. אך יש כאלה שטוענים שבמשחקים מסוימים אובדן הרגישות ממש מפריע.

בכל מקרה, דיון מעניין ביותר. למדתי על משהו שלא הכרתי על עכברים. תודה רבה. :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים