עבור לתוכן

הגדלת טווח WIFI בדירת בטון

Featured Replies

פורסם

אהלן- אני כרגע עומד לשדרג את התשתית שלי ורציתי להתייעץ אתכם כדי למקסם אפקטיביות:

יש לי מודם+ראוטר AMBIT של HOT בתקן G, עם TPLINK WR941ND בתפקיד REPEATER

(אני מנחש שעקב המוד הוא משדר גם כן בG).

תשתית של הוט במהירות 12 מגה (רק בקווי), כשבWIF יש בערך 4.5-6 מגה במרבית הדירה, מתכוון לעבור ל30.

הבעיה:

דירה באורך כ20 מטר מקצה לקצה עם קירות בטון כשחלק מהם קירות מקלט עבים במיוחד. הAMBIT יושב בקצה אחד, והTPLINK יושב באמצע. המטרה היתה שיגיע באופן טוב גם לקצה השני אך זה לא קורה- הוא מגיע באופן מינמלי ומאוד לא יציב (מראה שיש חיבור למכשיר אך אין גישה לאינטרנט בכמחצית מהמזמן).

המטרה שיהיה WIFI יציב מספיק לגלישה לחדשות ומיילים בכל רחבי הדירה.

האופציות:

1. לשדרג את ambit להוטבוקס (או לMotorola SB4200) ששניהם תקן N , להגדירו כמודם, ולתת לTPLINK כראוטר לשדר מקצה הדירה בתקווה שיגיע לשני (לא נראה לי שיספיק).

2. לשדרג להוטבוקס כמודם+ראוטר ולהשאיר את הTPLINK כרפיטר במרכז הדירה, בתקווה שהעובדה ששניהם ישדרו בתקן N יגדיל את הטווח. (מאוד מקווה שיעבוד אך יש לי חשש).

יש סיכוי שזה יעבוד?

אופציה 3 שחשבתי עליה היא מגדיל טווח גלישה באמצעות רשת החשמל שהוט מציעים, אך 540 שקל לטעמי זה מחיר גבוה מידי עבור השירות הזה.

פורסם

במידה ויש לך בבית קירות בטון והרפיטר האלחוטי עובד לא גם מעבר לתקן N לא יעזור, במהירויות גבוהות הבעיה תחמיר.

באופן כללי אם אתה רוצה פתרון מושלם האפשרות הטובה ביותר היא להעביר כבל רשת מהנתב הראשי אל מרכז הבית ושם למקם נתב שיהיה מוגדר כ AP.

במידה ולא ניתן להעביר כבל רשת הפשרה היא לנסות להשתמש ב HPNA / HOMEPLUG ולבחון את התנהגותם.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה,

אבל תוכל להסביר מדוע שרשור ראוטרים בתקן N או סתם ראוטר בתקן N לא יגדיל את הטווח ממה שיש כרגע?

ובנוסף, תוכל להמליץ על דגמים של HOMEPLUG זולים יחסית שתואמים לתשתית של HOT?

פורסם

התשתית בבית היא לא של הוט, היא שלך

הינה מתאמי הום פלאג על חשמל, שניים כאלה יעשו את העבודה. בבית עם 3 פאזות, עדיף שיהיו על פאזה אחת

http://www.zap.co.il/search.aspx?keyword=TP-Link%20TL-PA411

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים