עבור לתוכן

חלונות 8.1 נהרס כל כמה שבועות

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני ממש זקוק לעזרתכם עם בעיה מוזרה ביותר.

ראשית אציין שאומנם אינני מחשיב עצמי מומחה בתחום, אך אינני מתחיל, הרכבתי מחשבים, פירקתי והתקנתי מערכות הפעלה של מייקרוסופט מגרסה 3.1 ועד היום.

לפני מספר חודשים המחשב הישן שלי התחיל לעשות בעיות. לקח לו 10 דקות או יותר לעלות, ואחרי זמן מה הפסיק לעלות. פרמטתי את חלונות 7 32 ביט שהיו לי, וזה לא באמת עזר. החלטתי שהגיע זמן להחליף מחשב. קניתי מחשב חדש מבוסס i5 מדור רביעי, עם 8 גיגה זיכרון, לוח אם מכובד ודיסק של 1 טרה בייט. מחשב טוב לעבודה, לא לגיימרים.

מה שעוד קניתי, ומצטייר כטעות, זה חלונות 8.1. מאז רכישת המחשב לפני כשלושה חודשים, פירמטתי את המחשב 4 פעמים. לא כי אני נהנה מזה, אלא כי כל כמה שבועות, גם ללא שימוש אינטנסיבי, אלא בסיסי בלבד, חלונות מסרבת לעלות. פעם ראשונה לא היתה סיבה מיוחדת, גם לא בפעם השנייה. בפעם השלישית זה נתקע באמצע עדכון אוטומטי על 63% למשך יותר משעה, ראיתי ברשת שזה קרה לעוד אנשים. בסוף נאלצתי לכבות כיבוי קשה וזה דפק הכל. אחרי זה שוב לא היתה סיבה.

אתמול כשניסיתי לעבוד, המחשב קרטע בהתחלה, ורק אחרי דקות ארוכות התחיל לעבוד נורמלי. עכשיו כשהדלקתי, חלונות לא עולה. המערכת מנסה תיקון אוטומטי, ללא תועלת. עשיתי תיקון באמצעות image, ולראשונה זה הצליח (בפעמים הקודמות לא).

בחיי לא נתקלתי בדבר כזה. אני לא מצליח להבין למה כל כמה שבועות המערכת קורסת. אני כמעט ולא עובד עם המחשב, מתקין מינימלי (רק אופיס ואנטי וירוס) כי גם ככה זה יילך. אני שומר כל קובץ בענן ולא מנצל תכל'ס את המחשב. שנים שאני מתעסק עם מחשבים, ולא נתקלתי בזה.

האם חלונות 8.1 עד כדי כך לא יציבה ? אולי החומרה שלי בעייתית ? האם יכול להיות שעכבר או מקלדת הם שגורמים לצרות וגרמו גם לצרות במחשב הישן ? אולי מסך ? אני עובד עצות. אשמח לעזרה בעניין הזה. אני ממש רוצה לעבוד כמו בן אדם, להתקין תוכנות שאני צריך לעבודה, אבל לא רוצה לעבוד לשווא, זה קורס כל כמה זמן.

תודה !

עריכה: שכחתי לציין שזו מערכת 64 ביט, אם זה לא ברור, והאופיס הוא 2013. שניהם חוקיים ונרכשו בכסף

פורסם

עכבר / מקלדת / מסך - בספק שיכולים לגרום לבעיות מהסוג שאתה מתאר.

חומרת ליבה תקולה (לוח אם, כרטיס וידאו, דיסק קשיח) - יותר הגיוני.

האם יש לך אפשרות להתקין את 7 על המחשב הזה? סביר להניח שאם מדובר בתקלת חומרה, גם 7 תתחיל לעשות בעיות.

פורסם

קודם כל אל תצטער חלונות 8.1 מעולה וגם לי יש אותו ואני מרוצה מאוד. הבעיות לא נובעות ממערכת ההפעלה זה בטוח. קודם כל תריץ memtest86 כדי לבדוק את הזיכרונות ותוריד תוכנה תואמת לכונן הקשיח שבודקת אותו.

אם יש לך ביוס רגיל ההתקנה אמור להיות פשוטה אבל אם יש לך UEFI ואתה מסתבך עם ההתקנה תעבוד לפי המדריך הזה:

http://www.eightforums.com/tutorials/2328-uefi-unified-extensible-firmware-interface-install-windows-8-a.html

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם על ה - input, התחלתי להתכוונן. לא יודע להגיד כרגע איזה ביוס יש לי. הורדתי מהאתר של WD תוכנה והרצתי quick check, שנתקע באמצע...רמז לדיסק קשיח ?

פורסם

אתה מתקין אחרי פרמוט intel chipset inf, intel me, intel rapid storage achi ובכללי דרייברים מעודכנים של כל החומרה (כרטיס רשת,קול,מסך)?

אם לא כנס לעמוד של לוח האם שלך באתר היצרן והורד. עוד דברים: עדכן BIOS. בדוק שהדיסק הקשיח מוגדר למצב ACHI. אם לא, שנה למצב זה טרם ההתקנה הבאה (אם עשה tweak אם המערכת כרגע במצב טוב).

פורסם

מצטרף להמלצה של ABL להריץ בדיקה לזכרונות עם MEMTEST86, אם לא עוצרים את התוכנה היא עושה בדיקות בלופים ואני ממליץ לך להשאיר אותה רצה לילה שלם או איזה 10 לופים אבל מאוד חשוב לפני שאתה ניגש לבדוק את הזכרונות תכנס לביוס ותוודא שהגדרות הזיכרון נכונות, כלומר תואמות למפרט הזיכרנות (מתח, תדר, תזמונים) עוד המלצה בהקשר לזכרונות למרות שסיכוי נמוך שזה משפיע זה המיקום של הסטיקים - אם תפתח את החוברת של הלוח אם תראה שהיצרן ממליץ להתקין את הזכרונות בתושבות מסוימות.

איזה ספק כוח יש לך ?

האם ביצעתה OC למעבד או מרכיב אחר במחשב ?

תבדוק טמפרטורות של מרכיבי המחשב עם HWMONITOR .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים