עבור לתוכן

פרסום|סיפור של מימוש אחריות בtms. נשאר קצת טעם רע בפה.

Featured Replies

פורסם

הוא רוצה כרטיס ברמה של ה -7990 (ה-290X לא חזק כמוהו לטענתו)

בקיצור הוא מנסה לזמבר את החנות כי אין תחליף אמיתי באותו מחיר

• תגובות 216
  • צפיות 49.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
הוא רוצה כרטיס ברמה של ה -7990 (ה-290X לא חזק כמוהו לטענתו)

בקיצור הוא מנסה לזמבר את החנות כי אין תחליף אמיתי באותו מחיר

זו לא סתם "טענתו", כל בדיקה שתמצא ברשת תראה שזה המצב

(אחת מהן צירפתי בעצמי)

ולא השבת לשאלה כיצד לדרוש מוצר שהוא בעל ביצועים זהים (או קרובים) למוצר ששילמת עבורו היא "זימבור" של החנות?

מדוע הוא צריך להתפשר על ביצועים פחותים ממה שהוא שילם עבורו רק משום שנמכר לו (במקרה) כרטיס פגום?

בכל מקרה, עד לפני רגע החנות ניסתה "לזמבר" את הלקוח ע"י כך שדרשה ממנו 200 ש"ח נוספים מעבר להפרש במחירי-הנחת-מחשב-חדש על ה-290X.

פורסם

ראיתי ש tms הציעו לו ביטול עסקה (כל המחשב) והחזר כספי - יותר מזה?

פורסם
ראיתי ש tms הציעו לו ביטול עסקה והחזר כספי - יותר מזה?

לא, הם הציעו לו ביטול עסקה על הכרטיס בלבד, לא על המחשב

זה כמובן יהיה משתלם לחנות והיא תצא מורווחת על חשבונו, אבל הלקוח יצא נפסד ממהלך כזה

אפשר (לכאורה) היה לטעון שהחנות תצא נפסדת והלקוח יצא מרווח ממימוש האחריות באופן כזה שיעניק לו כרטיס שווה ערך (נניח ה-GTX 690) --- אבל אסור לשכוח שזו הייתה החנות שתמחרה את הכרטיס ב-2350 ש"ח, והיא זו שצריכה לשאת בהשלכות של התמחור הזה (היא עשתה את השיקולים שלה, והחליטה שזה יהיה לה רווחי למכור אותו במחיר כזה --- עם אחריות - יחד עם מחשב חדש).

הנחה זו לא איזה "טובה" שהחנות עושה ללקוחות,

זה צעד עסקי נטו שנועד לקדם מכירות - ושבחשבון הכללי אמור לצאת רווחי לחנות.

אבל גלום בו גם סיכון מסויים לחנות (לא ללקוח), במידה והחנות תיאלץ לממש אחריות למוצרים שנמכרו בהנחה.

עסק שלא רוצה להסתבך: שלא יעניק הנחות. מי שבוחר להעניק הנחות, שיקח בחשבון שהוא עלול למצוא את עצמו משלם על כך מחיר מסויים במידה והמוצר פגום או אזל במלאי.

פורסם

אני הולך להגיד משהו שעשוי להכעיס אנשים.. ואני לא מתכוון ספציפית לחנות זו או אחרת אלא לרעיון כללי שעלה במוחי..

כל הנושא הזה של מכירה של כרטיסים "אחרונים" במלאי, ב"קניית מחשב חדש בלבד".. וכו'.. הכל מרגיש לי כאילו מדובר בדרך של החנוית "למחזר" כרטיסים תקולים שאו שהצליחו לתקנם או שלא הצליחו אבל בכל זאת מנסים להיפטר מהם..

יש לי נסיון רע עם כרטיסים שרכשתי, בייחוד כשהם בהגדרות האלה ו - OEM.. וגם כאשר רכשתי "RETAIL" הכרטיס תמיד היה ארוז בפנים בצורה שלא דומה לזו שרואים בסרטוני Unboxing ב - Youtube..

אני לא אומר שזה המצב.. אבל הייתי רוצה לדעת האם לנו כלקוחות יש אפשרות לפקח על הדבר הזה קצת יותר.. כי למיטב הבנתי, מדובר פה בלקוח שרכש כרטיס בהנחה של "בקניית מחשב חדש" (כלומר - לא RETAIL בהכרח), הלקוח לא ראה את הכרטיס באריזתו המקורית/OEM ובאותה מידה (ואני לא אומר שכך היה) אך ייתכן והרכיבו לו רכיב שכבר מראש REFURBISHED וכו' וכו'..

אני מציין שוב - אני לא בהכרח אומר שזה המצב.. אני רק אשמח לשמוע מאנשים פה האם יש לנו אפשרות כלקוחות לוודא שהמוצר שאנחנו מקבלים הוא אכן חדש ותקין. (מבלי לשהות בחנות חצי יום ולהריץ איתם בנצ'מרקים שגם זה עדיין לא ממש תמיד יכול לגלות בעיות)..

פורסם
  • מחבר
4.על אף האמור בסעיף 3 לעיל רשאית החברה, לפי שיקול דעתה הבלעדי, לזכות את הלקוח עבור מוצר לא תקין לפי מחיר הרכישה שלו בניכוי ירידת ערך / זמן השימוש במוצר.

אני מבין סעיף זה לא מעניין

עוד לא ענית על מקרה הפוך? דוגמה של מטען לרכב.

אתה לא יורד לשורש העניין

קניתי ב100 שקל במבצע מהחנות של יוסי מטען עם הספק 5 אמפר שמתאים ללקוח. אחרי כמה ימים המטען נהרס. הלקוח פנה לחנות של יוסי לצורך מימוש אחריות ואזל המלאי של הדגם שניתי. נשארו כמה דגמים:

1. מטען של log עם הספק של 4 אמפר ועולה 100 שקל

2.מטען של power עם הספק של 5 אמפר והוא עולה 140 שקל ומכיל טכנולוגיה להגנה על המכשיר וכולי'.

הלקוח יקבל את המטען השני שמתאים למכשיר שלו.

אותו דבר קרא לי מזמן עם ivory. היה לי כרטיס שתומך בdx10 עם שנתיים אחריות עלה לי 150 שקל. אחרי שנה ו11 חודשים הוא נשרף וקיבלתי כרטיס חדש תומך dx11 שעולה 200 שקל.

פורסם
ראיתי ש tms הציעו לו ביטול עסקה (כל המחשב) והחזר כספי - יותר מזה?

אכן כן

פשוט ציינתי שיש פה משתמש שהתלבש על תרד הזה ולא מעניין אתו כלום מסביב.:)

שיחזיר את כל המחשב - אין בעיה, כבר אמרתי את זה לפותח תרד

פורסם
  • מחבר
אכן כן

פשוט ציינתי שיש פה משתמש שהתלבש על תרד הזה ולא מעניין אתו כלום מסביב.:)

שיחזיר את כל המחשב - אין בעיה, כבר אמרתי את זה לפותח תרד

לא אמרת לי. אשמח להחזיר את המחשב ולקנות במקום אחר.

פורסם

תבדוק במייל.

פורסם

למסקנה... לא קונים amd :-)

פורסם

אני חושב שבכלל, כרטיסים מהסוג הזה מועדים לתקלות.

כמו שאני רואה את זה, הלקוח "הרוויח" כמה חודשים עם כרטיס כמו 7990. הרי הכסף שלו לא היה קונה כרטיס ברמה הזאת.

פורסם

בלי קשר לtms ולשיקולי "נפגעתי אז אני לא אקנה ממכם כלום" , כרגע אם תחזיר את המחשב , אז מה יצא לך מזה?

נכון שאתה צעיר (מאד?) , וכל שקל משנה לך , אבל תשכח מזה ותהנה מהמחשב שכבר יש לך.

אולי קיריל מוכן לסדר לו מחיר יותר נוח על gtx780 ti ?

פורסם

אין דבר מעצבן יותר מלקוחות לא החלטיים. :/

תעשה את שיעורי הבית שלך להבא, ואל תסמוך על נציגים שמקשקשים שטויות למכביר.

טוב, נראה ש-TMS התקפלו, וכבר נתנו לך את האופציות האפשריות מבחינתם, אז אני מקווה שהעניין נסגר.

דבר אחד מעניין אותי... למה מכרתם כרטיס יקר כל כך במחיר כזה טיפשי מלכתחילה? לא הפסדתם כסף?

אם הייתם עושים בשכל, לפני ששכנעו את הלקוח שהכרטיס שלו שווה הרבה יותר, הלקוח היה משלם את דמי השידרוג, וכולם היו מרוצים.

הדגמתם קטנוניות לא נבונה TMS, אפילו כשזה נוגד את האינטרס המובהק שלכם.

ולבחור, באזור ה-1500 ש"ח אתה יכול לסדר לך מחשב יד שניה, i7 נחמד מאוד עם לוח אקסטרים, הרבה זיכרון (נגיד 8GB), וכרטיס מסך שיריץ לך הכל על ההגדרות הכי גבוהות (משהו כמו 7870).

אני מבטיח לך שאתה לא צריך יותר מזה... מחשב קומפלט, אולי רק להרדיסק תצטרך להוסיף אם אין לך זמין.

אלה בערך המחירים:

מעבד - 300

לוח אם - 400

זיכרון - 180 (יד שנה/חדש)

ספק - 100 (חדש)

מארז - 50

כרטיס מסך - 600

שמור את שאר הכסף שלך לדברים חשובים יותר...

למשל, קנה שלישית מסכים, מסך 50 אינץ', מסך מגע, מקרן, לוח ציור, מדפסת לייזר צבעונית, אם אתה כבר חייב לזרוק את הכסף על משהו.

יאלה, הכל לטובה.

פורסם

דווקא העובדה שהכרטיס הנ"ל נמכר במחיר נמוך מאוד (יחסית לעצמו, כמובן) גורמת לסיפור הזה להיות כל כך מסריח. איך שאני רואה את זה, האפשרויות הן, בסדר חומרה עולה:

1. מישהו בTMS טעה בתמחור, וגילה את טעותו רק אחרי שהכרטיס נמכר. למזלו, הכרטיס התברר כפגום, ואין כרטיסים מדגם זה להחלפה. כדי לפצות על ההפסד, ניסו לדחוף ללקוח כרטיס חלש יותר, להכריחו לשלם תוספת לא קטנה עבור כרטיס שיכול להתחרות בזה שהלקוח קנה או לוותר על רכישת הכרטיס.

2. מישהו בTMS טעה בתמחור, וגילה את טעותו רק אחרי שהכרטיס נמכר. למזלו, הכרטיס התברר כפגום, ולמרות שיש להם כרטיסים מדגם זה להחלפה, החליטו "להעלימם" מהמלאי. כדי לפצות על ההפסד, ניסו לדחוף ללקוח כרטיס חלש יותר, להכריחו לשלם תוספת לא קטנה עבור כרטיס שיכול להתחרות בזה שהלקוח קנה או לוותר על רכישת הכרטיס. כאשר הלקוח יסכים לאחד הפתרונות הללו, בדרך פלא הדגם הזה שוב יוצע למכירה, הפעם במחיר הנכון - או שהם יחליטו שלא משתלם להם לנסות למכור כרטיס כ"כ יקר, ויסגרו עסקה עם היבואן להחזיר לו את המלאי (המועט, ללא ספק) הקיים.

3. בTMS ידעו שהכרטיס פגום, והציעו אותו במחיר אטרקטיבי במיוחד עם רכישת מחשב חדש בלבד (לפי מה שהבנתי, הכרטיס כלל לא הוצע במחיר מלא ללקוחות שרוצים לקנות כרטיס בלבד) כדי למשוך לקוחות שמעוניינים במערכת extreme high end יקרה. הם ידעו שהכרטיס יחזור אליהם עקב התקלה, ואז יוצע ללקוח כרטיס אחר במחיר "תקין", כך שהם לא יפסידו כלום.

4. בTMS ידעו שהכרטיס פגום, אבל בגלל שהוא לא "טוטאל לוס" וכן מתפקד איכשהו, הם קיוו שהמסכן שירכוש אותו לא ישים לב לתקלה. סברה זו רק מתחזקת לאור נסיונות הטכנאים לטעון בהתחלה שהכרטיס תקין ואין מה לדאוג.

לומר את האמת - בשלב הזה כבר לא אכפת לי איזו מהאפשרויות נכונה. הסיפור הזה הוא מסוג הסיפורים שלאחריהם החנות המעורבת צריכה להיות גמורה מבחינת הפורום הזה. מצד שני, זה אמור היה לקרות כבר אחרי הסיפור עם המארז שנידון כאן ארוכות, מה שאומר אחד מהשלושה:

1. מישהו כאן מעוניין אישית בטובתה של החנות הזו.

2. רוב חברי הפורום (אלו מביניהם שנחשפו לדיון ההוא) הם מזוכיסטים ברמות קשות.

3. האנשים כאן כ"כ התרגלו למצב הצרכני הגרוע בארץ, שהם מוכנים לסלוח לחנות שמתנהלת כך - מתוך הנחה שבמקומות אחרים המצב גרוע אף יותר.

מה שאני יודע, שאני בTMS כבר לא אקנה יותר לעולם (ויצא לי לקנות אצלם כמה פעמים, אלא שבינתיים אף מוצר לא התקלקל במסגרת האחריות) - לא אצלם ולא אצל השותפים שלהם ב"וולקום".

אגב, עברתי על תקנון החנות המצוי באתר שלהם. מצאתי בו 9 סעיפים הנוגדים חד-משמעית את חובותיהם לפי חוק הגנת הצרכן והתקנות הנלוות, ועוד 8 סעיפים שחסרות בהם הסתייגויות נדרשות. מבחינתי, הם מצויים באותה מדרגה כמו KSP מבחינת שירות אחרי שהלקוח כבר קנה ושילם.

פורסם

אפשר לינק ל-"סיפור המארז"?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים