עבור לתוכן

צריך עזרה בקניית כבל hdmi

Featured Replies

פורסם

אני רוצה להזמין כבל hdmi מ ebay ויש לי תקציב של כ 100 ש"ח לא כולל משלוח ואני ממש לא מבין בזה.

את הכבל אני הולך לחבר בין הפלייסטשיין לטלוויזיה.

אילו חברות טובות, דגמים וכדומה?

כמו כן אם יש לכם עוד פרט מידע שאני צריך לפני הקנייה אז אני אשמח.

תודה מראש.

פורסם

התקן הכי חדש של HDMI הוא 2.0 שתומך ברזולוציה 4k, תקן 1.4 תומך בתלת מימד.

שאר הכבלים יהיו 1.3 (פחות כבר נעלמו אבל ההבדל זניח) - אז אם אתה לא צריך את מה שציינתי למעלה, אז אין טעם לבדוק.

מניסיון שלי, כבלים זולים יעבדו אבל עלולים להיות שבירים מאוד, יש גם סקירה שמצאה שיש הבדל איכות של השידור בכבלים הזולים (זניח אם המחיר חשוב).

תנסה לקנות כבל כמה שיותר קצר של חברה ידועה (מחיר טוב וכנראה לא תהיה בעיית איכות שידור אם הוא זול).

כמה חברות ידועות:

Monster

Philips

Lexus

AudioQuest

לי יצא לקנות של חברת LEXUS ו-ETION (נמכר באייבורי, זול, כנראה מותג מדבקה) - שניהם היו טובים.

לעומת זאת כבלים מ-ebay ללא שם שהיו ברשותי רק 1 שרד מתוך 3.

פורסם

באיזה אורך?

פורסם
  • מחבר

בערך 2 מטר

פורסם

http://www.daganm.co.il/rec/1286-%D7%9B%D7%91%D7%9C-HDMI-1-4-%D7%9E%D7%A7%D7%A6%D7%95%D7%A2%D7%99-%D7%91%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%9A-2-%D7%9E%D7%98%D7%A8,-%D7%AA%D7%95%D7%A6%D7%A8%D7%AA-T

או בתוספת של 10 שקלים לאורך 3 מטר:

http://www.daganm.co.il/rec/1287-%D7%9B%D7%91%D7%9C-HDMI-1-4-%D7%9E%D7%A7%D7%A6%D7%95%D7%A2%D7%99-%D7%91%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%9A-3-%D7%9E%D7%98%D7%A8,-%D7%AA%D7%95%D7%A6%D7%A8%D7%AA-T

אציין שאני הזמנתי מהם את הכבל הזה:

http://www.daganm.co.il/rec/1339-%D7%9B%D7%91%D7%9C-HDMI-1-4-%D7%A1%D7%95%D7%A4%D7%A8-%D7%9E%D7%A7%D7%A6%D7%95%D7%A2%D7%99-%D7%91%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%9A-15-%D7%9E%D7%98%D7%A8,-%D7%A2

כבל באיכות מעולה, עבה וגמיש, אינו סובל משום הפרעה כזו או אחרת.

העדפתי לשלם קצת יותר ולקנות מהארץ מאשר לקבל משהו סיני מסריח וזול, להתאכזב ולשלם שוב.

יש גם אחריות..

פורסם

למה כל כך הרבה כסף על כבל דיגיטלי? אני הזמנתי מאיביי כבל ב3-4 דולר. לאחר כשנה, ראיתי שהגומי בחיבור עומד להיקרע ופשוט הזמנתי מאיביי כבל אחר, באותה עלות. שניהם עדיין עובדים.

מדובר בכבל שמעביר מידע דיגיטלי ולא אנלוגי, לכן אין כאן רמות של איכות תמונה ושמע - או שהוא יעבוד או שהוא לא יעבוד. כשכבל hdmi לא עובד, מרגישים בזה מייד בהפרעות ופשוט קונים חדש בזול.

פורסם

גם אני הזמנתי מebay בעבר כבל דקיק וקשיח.

זה האמת משנה יותר כאשר האורך עולה על 10 מטרים שכן הכבל מושפע מגורמים בדרך ואיכותו ורמת הסיכוך חשובים.

חבר קנה כבל 10 מטרים זול והעביר אותו מחדר לסלון, כל פעם שהיה מדליק את האור התמונה היתה נעלמת.

פורסם

10 מטר זה מטורף לכבל כזה, ברור שבמקרה כזה צריך לשלם יותר, אחרת המידע פשוט לא יגיע שלם לצד השני.

אבל עבור כבל באורך סטנדרטי אין שום סיבה לשלם יותר מ-10-15 ש"ח. כשהכבל עובד, האיכות תהיה אותה איכות כמו של כבל ב-300 ש"ח.

אנשים התרגלו לשלם הון על כבלים אנאלוגיים, עם חיבורים מוזהבים/פלטינה, וזה באמת היה מוצדק כדי לשפר את האיכות. ה"מסורת" הזו פשוט השתמרה עם כבלים דיגיטליים לשמחתם של יצרני הכבלים, ואנשים משלמים מאות ש"ח לחינם.

פורסם

נפלת טוב ובמקרה אין לך שום השראה על האות, אני הייתי צריך מעל 10 מטר והכבל שהזמנתי הוא פי 4 לפחות בעובי מהכבל שקישרת.

פורסם

אתה צודק בקטע של ההשראה - הכבל עובר כמעט לבד (העברתי צינור ביחד עם כבלרשת - אני עדיין לא משתמש ברשת אבל אם כבר העברתי שיהיה)

פורסם

אני הרצתי חלק מהכבל שלי בתוך תעלה ביחד עם כבלי החשמל של מזגן 3.5, התעלה מקשרת בין היחידה הפנימית לחיצונית ובה צינורות וחשמל, גם כשהמזגן עובד אין שום בעיה.

פורסם

אני קניתי מ-DX הרבה כבלי HDMI וכולם עובדים

אחד מהם באורך 10 מטר

תמיד הקפדתי לקנות כבלים איכותיים ולא הכי זולים מהמבחר של DX

פורסם

יש לי 4 כבלים זולים מסין .. באורכים 1 עד 3 מטר וכולם עובדים כבר שנים ללא שום בעיה

כמו שנאמר.. גם אם נהרס קונים חדש

פורסם

שלא תבינו לא נכון,אני מסכים איתכם לגבי כבלים קצרים.

הצעתי לפותח הגיון כבל איכותי שיחזיק שנים בידיעה שהוא רוצה להשקיע באיד שכזה עד 100 שקלים, לשיקולו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים