עבור לתוכן

כמה שאלות בנוגע לקירור רגיל של המארז

Featured Replies

פורסם

יש לי מארז FRACTAL R3 שאני מנסה לשמור על השקט שלו + לשפר את הקירור.

היום הוספתי

Noctua NF-P14 FLX לתחתית המארז, מה שיוצר אצלי מצב של 2 מאווררים מקבימה מכניסים אוויר, בתחתית מכניס אוויר ואחורי מוציא אוויר.

זה הוריד לי את הטמפרטורות בזמן מאמץ בעיקר בערך ב10 מעלות.

בזמן שהוספתי את המאוורר שמתי לב למשהו מוזר, חיברתי אותו לחיבור FAN 4 בלוח אם, שם הוא עבד יחסית לאט ולא אפקטיבי, אז החלפתי אותו לFAN 3 שבו הוא משתמש בכל היכולת שלו.

בנוסף ראיתי שכל המאווררים שלי כנראה מקושרים לבקר מאוררים שבא עם המארז ואני לא יודע באיזו מהירות הם עובדים ואם הם משתמשים בכל היכולת שלהם כדי לשפר את זרימת האוויר.

בנוסף לזה ראיתי שהמאוורר של המעבד מחובר לFAN 2 ולא לCPU FAN בלוח אם, האם זה משפיע או יכול לשנות את השימושיות של המאוורר? (לפי ההגיון המחשב קורא את הטמפרטורה של המעבד וכשצריך שולח יותר כוח למאוורר של המעבד אבל הוא מחובר למיקום אחר - אולי אני טועה בהגיון)

פורסם

מאוורר בתחתית המארז הוריד לך את הטמפ' ברכיבים ב10 מעלות ? נשמע לי קצת הזוי.

אני מציע שתעשה סדר עם המאווררים, כמו כן אם המטרה שלך היא שקט, להוסיף עוד ועוד מאווררים (גם אם הם "שקטים") זה לא הפתרון האידאלי.

אתה צריך סירקולציה מינמלית מאווררים קדימה מכניסים אווירם אחורים מוציאים וזהו.

בכל מקרה ממליץ לך לעבור מאוורר מאוורר לבדוק חיבורים לסדר מה שצריך, שכן אף אחד לא יכול לדעת או לנחש בשבילך.

תעדכן אותנו:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר
מאוורר בתחתית המארז הוריד לך את הטמפ' ברכיבים ב10 מעלות ? נשמע לי קצת הזוי.

אני מציע שתעשה סדר עם המאווררים, כמו כן אם המטרה שלך היא שקט, להוסיף עוד ועוד מאווררים (גם אם הם "שקטים") זה לא הפתרון האידאלי.

אתה צריך סירקולציה מינמלית מאווררים קדימה מכניסים אווירם אחורים מוציאים וזהו.

בכל מקרה ממליץ לך לעבור מאוורר מאוורר לבדוק חיבורים לסדר מה שצריך, שכן אף אחד לא יכול לדעת או לנחש בשבילך.

תעדכן אותנו:xyxthumbs:

זה אפילו יותר מ10 מעלות...

נגיד אם שיחקתי BF4 בימים האחרונים הממוצע היה מעל 80 מעלות עד 90 אחרי משחק מאומץ והרבה זמן, היום שיחקתי והוא לא עבד את ה71, אני עוד צריך לבדוק את זה...

אני מאמין שזה בגלל שהמאווררים מקדימה מחוברים לבקר מאווררים של המארז, כנראה אפילו שהם על הכי גבוהה אצלו הם עדיין לא מופעלים בכל היכולת שלהם ולא באמת גורמים לסירקולציה טובה, ככה שמאוורר חזק מהתחתית שמכניס אוויר קר (אוויר קר הרי הוא למטה ואוויר חם עולה למעלה) עזר לקרר את הכרטיס מסך ובגלל שהכרטיס מסך לא מתחמם מאוד אז גם המעבד נשאר קריר יותר...

לא מצאתי ברשת רישום לגבי כמה הבקר מאווררים משפיע על הביצועים וחשבתי שאולי פה יודעים להפנות אותי למידע...

בכל מקרה אם אין ברשותך את המידע הזה אני אשמח לדעת רק לגבי המאוורר של המעבד עצמו, כי הוא נמצא על FAN2 שם הוא מסתובב ב1400 RPM שהבנתי שהוא יכול להגיע ל2200 RPM, השאלה אם מעבר מFAN2 לCPU FAN יעזור לזה בלי לתקוע אותו תמיד על המהירות הגבוהה ביותר (החיבור שלו הוא 3 פינים).

פורסם

עכשיו הכל ברור, המאוורר בתחתית המארז עזר להוריד את הטמפ' של הכרטיס מסך ולא של כלל המארז, זה כבר יותר מסתדר והגיוני, מה שכן קח בחשבון את האבק שמצטבר לרוב בתחתי המארז.

לגבי המאוורר של המעבד לא ציינת איזה קירור יש לך בדיוק אז לא נוכל לדעת את הRPM.

פורסם
  • מחבר
עכשיו הכל ברור, המאוורר בתחתית המארז עזר להוריד את הטמפ' של הכרטיס מסך ולא של כלל המארז, זה כבר יותר מסתדר והגיוני, מה שכן קח בחשבון את האבק שמצטבר לרוב בתחתי המארז.

לגבי המאוורר של המעבד לא ציינת איזה קירור יש לך בדיוק אז לא נוכל לדעת את הRPM.

טעות שלי =]

ZALMAN CNPS5X SI EDITION

מעבד I7 3770

כרטיס מסך ספיר HD7870XT

ובתחתית המארז יש פילטר גם, ואני דואג מאוד לשמור על המחשב נקי מאבק כבר שנה ומשהו אצלי והוא מאוד מאוד מאוד נקי...

פורסם

לא בדיוק מצאתי את הגירסה הזאת של הקירור בכל מקרה בכל גירסה אחרת של הקירור הזה המאוורר מגיע בין 2400 עד 2800 MAX.

מה שאומר שכנראה את המגביל אותו בביוס, תבדוק את הגדרות המאווררים בביוס והכי חשוב תעביר אותו לחיבור הנכון בלוח האם.

פורסם
  • מחבר
לא בדיוק מצאתי את הגירסה הזאת של הקירור בכל מקרה בכל גירסה אחרת של הקירור הזה המאוורר מגיע בין 2400 עד 2800 MAX.

מה שאומר שכנראה את המגביל אותו בביוס, תבדוק את הגדרות המאווררים בביוס והכי חשוב תעביר אותו לחיבור הנכון בלוח האם.

החלטתי לפני כמה דקות להעביר אותו לCPU FAN, הוא שמר על הטמפרטורה עם 1400 סיבובים בלי מאמץ, בתוך המשחק הוא מגיע כבר ל2000 +- ושומר על הטמפרטורה יחסית טוב (מקסימום בנתיים 60 מעלות) + הכרטיס מסך מגיע עכשיו אחרי כמה דקות משחק ל69 במקום ה80+ שהיה לי פעם.

בכללי כל המערכת מקוררת הרבה יותר בגלל שנוסף מאוורר שעובד טוב והמאוורר של המעבד עבר למקום הנכון בלוח.

עכשיו אני אחקור יותר על הבקר מאווררים וכמה זה ישפיע על הרעש מול היעילות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים