עבור לתוכן

קנייה לוח-אם,מעבד וזיכרון

Featured Replies

פורסם

שלום וברכה,

קניתי לא מזמן כרטיס מסך R9 270X למחשבי אבל התברר שנוצר לי צוואר בקבוק.

הנני רוצה לשדרג את הלוח אם, מעבד וזיכרון אני מחפש שידרוג שיחזיק לאורך זמן יחסית ארוך

התקציב שלי הוא כ1000 אך אם זה לא יספיק אני מוכן להיות גמיש במחיר

תודה מראש לעוזרים

פורסם
  • מחבר

כמו כן יש לי זיכרון 4 GB

פורסם

לא היה יותר פשוט לרשום פה? :-)

איזה דגם הספק כח?

פורסם

עמוד הלוח הנוכחי שלך: Intel DG41CN

הלוח הזה תומך ב PCI-E X 16 1.1.

מכיוון שיש לך מעבד לסוקט 775, הלוח הטוב ביותר שתמצא עבורו יתמוך ב PCI-E X 16 2.0. לכן שידרוג הלוח שלך בלבד כנראה לא ממש יעזור לך, ותצטרך ככל הנראה שילוש חדש שתומך ב PCI-E X 16 3.0.

הבעיה היא הסכום שאתה מוכן להוציא על שילוש חדש - אני מניח שתרצה להישאר עם מרובע ליבות ולא "לרדת" למעבד בעל שתי ליבות בלבד, מה שאומר שאתה צריך מעבד Core i5 לכל הפחות, שעלותו היא לפחות 900 ש"ח. אם אתה מעדיף לחסוך, אתה יכול ללכת על מעבד ה Core i3 4130, שהוא כפול ליבה אבל עולה בסביבות ה-530 ש"ח.

הלוח הכי זול שתומך ב PCI-E X 16 3.0 הוא B85M-P33 של MSI, שנמכר פה בכ-280 ש"ח. אני אישית הייתי הולך דווקא על ה Gigabyte GA-B85M-DS3H, שנמכר פה בכ-340 ש"ח, רק בגלל האפשרות של שימוש ב-4 מודולי זיכרון ולא רק ב-2 (לצורך שדרוג עתידי).

בקשר לזיכרון - תיקח את זיכרון ה DDR3 הכי זול שאתה יכול למצוא, אבל רצוי שהוא יהיה בנפח של 8GB וכמובן מחברה מוכרת.

לסיכום - שילוש מ-TMS:

מעבד:

[TABLE=width: 100%]

[TR]

[TD=width: 45%]Intel Core i3 4130 3.4Ghz LGA1150 Tray[/TD]

[TD=width: 10%, align: center]₪527[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

או

[TR]

[TD=width: 45%]Intel Core i5 4570 3.2Ghz (3.6Ghz Turbo) LGA1150 Tray[/TD]

[TD=width: 10%, align: center]₪895[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

לוח:

[TR]

[TD=width: 45%]Gigabyte GA-B85M-DS3H[/TD]

[TD=width: 10%, align: center]₪344[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

או

[TR]

[TD=width: 45%]MSI B85M-P33 LGA1150[/TD]

[TD=width: 10%, align: center]₪284[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

זיכרון:

[TR]

[TD=width: 45%]Hynix 8GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 - בקניית מחשב חדש בלבד[/TD]

[TD=width: 10%, align: center]₪340[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

טווח המחירים - 1151 ש"ח עד 1579 ש"ח. הכל תלוי בתקציב שלך ובדרישות שלך מהמחשב.

הערה: בנוסף לשילוש הנ"ל, אתה תצטרך גם קירור למעבד. קירור סטוק למעבד עולה 47 ש"ח באותה החנות.

פורסם

^אחלוק עליך ואומר ששני הלוחות שהצעת לא ממש משתלמים, אני לא רואה איך הוא מגיע לניצול של 16 גיגה זיכרון אפילו.

הלוח הזה משתלם יותר וכולל יותר חיבורי אאודיו ויציאות(כולל יציאה אופטית):

http://www.tms.co.il/product/13053

נערך על-ידי idanmal

פורסם

הסיבה שלא הצעתי לוח המבוסס על ערכת השבבים H81 היא שלוחות כאלו לא תומכים ב PCI-E X 16 3.0 אלא רק בגירסה 2.0. הייתי צריך להסביר את זה בצורה יותר טובה בהודעה הקודמת שלי.

כמו כן אני רוצה לציין שגם אם fredi157 ייקח מעבד Core i3, ייתכן שהמעבד עדיין יהיה חלש מדיי לכרטיס המסך (עדיין יהיה צוואר בקבוק, אבל פחות לעומת המעבד הנוכחי). לכן לניצול מקסימלי של כרטיס המסך אני לא רואה מנוס מקניית לוח המבוסס על ערכת השבבים H85 ומעבד Core i5 לכל הפחות.

פורסם

הפרש הביצועים בין pci-16 3.0 ל -2 אפסי.

פורסם

אם אתה כבר משדרג קח I5 כמו שאמרו גם לדעתי יהיה צוואר בקבוק.

פורסם

טוב, קצת עניין טכני, שכנראה חורג מגבולות הדיון הזה. נסתכל על הנתונים הטכניים של גירסאות ה PCI-E:

גירסה 1.1: רוחב פס מעשי של 250MB/s לכל מסלול (lane) (נובע מקצב העברה של 2.5GT/s למסלול. יש 20% תקורה בנתונים, והערכים הם בביטים).

גירסה 2.0: רוחב פס מעשי של 500MB/s לכל מסלול (נובע מקצב העברה של 5GT/s למסלול. יש 20% תקורה בנתונים, והערכים הם בביטים).

גירסה 3.0: רוחב פס מעשי של 985MB/s לכל מסלול (נובע מקצב העברה של 8GT/s למסלול. יש 2/130 ~ 1.54% תקורה בנתונים, והערכים הם בביטים).

ניתן לראות שבכל גירסה הכפילו (כמעט) את כמות הנתונים שעוברת מכרטיס המסך/אל כרטיס המסך, כך שבאופן תיאורטי יש הבדל (דיי רציני) בין PCI-E 2.0 ל PCI-E 3.0. כאשר מדובר על PCI-E X 16, מדובר כמובן ב 16 מסלולים. מכיוון שזה המצב בכל הגירסאות כאשר מדובר בכרטיס מסך, יש להכפיל את רוחב הפס ב 16. כלומר:

עבור גירסה PCI-E X 16 v.1.1 רוחב הפס הוא 4000MB/s.

עבור גירסה PCI-E X 16 v. 2.0 רוחב הפס הוא 8000MB/s.

עבור גירסה PCI-E X 16 v. 3.0 רוחב הפס הוא 15760MB/s.

גודל כל פריים תלוי ברזולוציה המוגדרת - ככל שהרזולוציה יותר גבוהה, כך יש יותר נתונים בכל פריים ולכן יש צורך ביותר זיכרון לפריים. בכדי לקבל קצב פריימים לשנייה מסויים (FPS), צריך קצב העברה לפי החישוב הבא:

גודל פריים * מספר פריימים לשנייה (FPS).

אם קצב ההעברה של כרטיס המסך קטן מערך זה, הרי שלא ניתן להגיע לקצב ה FPS באותה רזולוציה (צריך להעביר יותר מידע בשנייה ממה שניתן). מכאן אפשר לראות איך רוחב הפס בגירסאות השונות של תקני ה PCI-E משפיעות על הביצועים.

הערה: קצב ה FPS תלוי גם בכמות הזיכרון בכרטיס המסך, שכן מספר הפריימים שניתן לייצר בזיכרון כרטיס המסך הוא סופי (תלוי בגודל כל פריים ובכמות הזיכרון הפנוייה), אבל זה לא רלוונטי לכאן. כמובן שקצב ייצור הפריימים בזיכרון של כרטיס המסך תלוי בעוצמת כרטיס המסך עצמו, אבל שוב - לא רלוונטי כאן.

מעשית idanmal צודק ואין ממש הבדל בביצועים, לפחות כאשר לא מדובר ברזולוציות גבוהות במיוחד וכאשר לא מצפים לקצב FPS מסויים. השאלה היא למה המשתמש מצפה או דורש מהמערכת שלו. אני חושב ששווה להשקיע את ה-55 ש"ח האלו (ההפרש בין הלוח Gigabyte GA-B85M-DS3H ללוח Gigabyte GA-H81M-HD3 Front USB3), מתוך מחשבה עתידית.

נערך על-ידי smalul

פורסם

^תודה על הפירוט אחלה מידע^

אני מניח שעידן אומר "

הפרש הביצועים בין pci-16 3.0 ל -2 אפסי" הכוונה היא שכיום אין כרטיס שינצל את כל רוחב הפס של pci e 2.0 x16 פרט ל 7990 או 690 וגם שם תהיה ירידה של במקרה הרע 10% (לא בדקתי בעצמי אבל נאמר פה בפורום כמה פעמים) , קצת כמו להתעקש על sata3 בשביל לחבר hd רגיל..

פורסם

^:xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים