עבור לתוכן

Asus Hero + 4770K OC בעיה

Featured Replies

פורסם

אהלן

אחרי שרכשתי מערכת קירור נורמלית אני ישר רצתי לעשות O.C

נתקלתי בבעיה שלא משנה מה אני עושה התדר לא משתנה ...

הייתה לי מותקנת התוכנה Ai Suite 3 והסרתי אותה לחלוטין

גם עשיתי CLEAR RTC בעזרת הג'מפר בביוס

שום דבר לא עובד ...

אני משנה ב AI overclock tuner ל MANUAL

SYNC ALL CORES

40

CPU CETCH RATIO

40 בשניהם

CPU CORE VOLTAHE

על MANUAL

וקובע מתח של 1.2

עושה F10 וניכנס למערכת הפעלה ... מריץ PRIME 95 עם 8 עובדים פותח CPU-Z והתדר תקוע על 3500

עכשיו דבר מוזר ... כשאני מנסה לבטל את ה TURBO BOST הוא מחזיר לי אוטומטי את כל ה SYNC ALL CORES ל AUTO

וככה גם הפוך ... כאילו אני לא יכול לבטל את האפשרות הזו ... ניסיתי לבטל את ה SPEEDSTEP ועדיין כלום לא עוזר ...

אני יושב כבר כמעט יום שלם מנסה לפתור את הבעיה ... כמו כן יצרתי קשר בפורום של ROG והם מנסים לעזור לי ... משהו מאד מוזר קורה פה ... אין כמעט מידע באינטרנט על זה ... ניסיתי כמה וכמה דברים\מדריכים\סירטונים ושום דבר לא עובד ... אפילו ניסיתי את ה OC אוטומטי בתוכנה AI SUITE וגם שם כלום לא קורה ... אני ממש נאבד פה וכבר מתחיל לחשוב שמשהו לא טוב אצלי בלוח או במעבד ... אני מקווה שמישהו ממכם יוכל לעזור לי ורק לעבור את השלב הזה ... :\

תודה

גיא

פורסם

תנסה לעדכן ביוס קודם כל

מעבר לזה נשאר לנסות קומבינציות שונות - לבטל SYNC ALL CORES ולשים לכולם ידנית (תנסה גם מכפלה אחרת מ40), לכבות טורבו בוסט ולשנות BASE CLOCK או איך שזה נקרא אצלך במקום TURBO CLOCK... יכול להיות שבגלל ששינית את הטורבו המירבי אבל השארת מגבלה של הדיפולט להספק מירבי שהטורבו יפעל תחתיו, יוצא שהוא לא יעלה ל40 ... תנסה גם סתם לבטל את כל הC1E, EIST, SPEEDSTEP ולא להפעיל תוכנת מאמץ (היא תוריד לך את המכפלה אם הטורבו מוגבל להספק נמוך מדי) ולבדוק מה התדר ...

ואגב OCCT וREALTEMP מראים לי תדרים שונים לגמרי אז תנסה לבדוק עם תוכנה אחרת גם

פורסם
  • מחבר

ביוס עודכן לגירסא הכי חדשה

ניסיתי מלא קומבינציות ושמתי את כולם ידנית ... גם מכפלה שונתה 37-40-42-43-46

לכבות טורבו בוסט משום מה מחזיר לי את כל התדר שקבעתי ל AUTO ....

SPEEDSTEP גם ניסיתי מבוטל לא מבוטל ... כלום לא משנה

בדקתי את התדר לפני ואחרי שהפעלתי בדיקות מאמץ ... נעזרתי ב CPUZ-Z וב AIDA64

בREALTEMP אני רק מראה את הטמפרטורה וכמה מנוצל המעבד ...

שוב אני ממש משתגע פה :\ ניסיתי פשוט הכל

פורסם

אולי זה קשור למה שבדיוק נאמר פה בשרשור ליד

במסף הפתיחה של הביוס תנסה לשים על המצב של ביצועים מירבים

אצלי זה נקרא ASUS OPTIMAL בצבע אדום

ואז תנסה לשחק עם ההגדרות המתקדמות בביוס

פורסם
  • מחבר

ניסיתי את הרעיון לעבור ל ASUS OPTIMAL אבל זה לא עזר ...

- - - תגובה אוחדה: - - -

הבעיה נפתרה ... אחרי המון שעות בחור בפורום של ROG בשם Nate152 מצא לי פיתרון!הבעיה היא ... תאמינו או לא REALTEMP!יש אפשרות בתוכנה DISABLE TURBO שהיא עשתה את כל הבלאגן הזה ... בחיים לא הייתי עולה על זה ... אז לכל מה שיש תבעיה או משו דומה שינסה את זה גם ...oTbdoGw.pngעכשיו סוף סוף אפשר להמהיר D:

פורסם
  • מחבר

אוקיי תוצאות לא מזהירות במיוחד ... למרות שזה רק בדיקה בערך איפה היכולת של המעבד הזה ... PRIM95 במשך רבע שעה

4.5

מתח 1.275 - 1.296

הטמפרטורות מעולות ... מקבל 50-55 ממוצע ! מאווררים בקושי מסתובבים אני מבסוט מהטמפרטורה ...

אני מאמין שאפשר לסחוט ממנו 4.6 אבל מתח גבוה מידי לטעמי ... מעריך שאני אשאר באיזור 4.4 4.45 כשיהיה לי זמן לעשות את זה בצורת נורמלית :]

פורסם

אין מצב שאתה מקבל 50-55 על 1.3V ... אתה מסתכל לטמפרטורה הלא נכונה, מסתכלים לפי הליבה החמה ביותר (תנסה עם תוכנה אחרת תמיד יש הבדלים)

גם PRIME על BLEND אם אני לא טועה כמעט לא מחמם בהתחלה , תשים על SMALL FFT

פורסם
  • מחבר

כמו שאמרתי זאת הייתה בדיקה של רבע שעה רק כדי לקבל תמונה גדולה ... בו נגיד שלא הגעתי ל 60 מעלות בזמן הזה זה בטוח ...

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

דבר ראשון, אתה משתמש בגרסא ישנה של PRIME ללא AVX. הטמפרטורה במאמץ תהיה עד 20 מעלות נמוכה יותר מאשר גרסא מודרנית שתומכת בAVX. תוריד גרסא 27.9 או 28.1 (תומכת בFMA3) ותבדוק.

צריך לחכות כמעט 20 דקות עד שBLEND מגיע לSMALL FFT.

SMALL FFT יאמץ את המעבד למקסימום והטמפרטורה תהיה בהתאם אבל מנסיון שלי BLEND יותר טוב לבדיקת יציבות לאורך זמן.

פורסם
  • מחבר

כן אני עליתי על זה מתישהו ... כרגע אני עם גירסא 28.1 ...

די זנחתי את העניין בגלל שלא היה לי זמן או סבלנות ועכשיו התחלתי לחזור לאט לאט ... נתקלתי בבעיה שוב

מצב סטוק טמפרטורה 25-35 באיידל ובמאמץ 70-73 מעלות ( בשעות הערב )

עכשיו הצלחתי להגיע לתוצאה במצב מנואל ( ביוס של אסוס ) ל4.2mhz על מתח של 1.2v עובד יציב לבנתיים חצי שעה + 88-90 מעלות ( היה בצהרי היום )

ואני מרוצה לבנתיים מהתנאים האלו ... אני לא יודע למה ( אולי כנראה בגלל ה AVX ) המתח עולה ל 1.235v במאמץ ... לא הצלחתי לפתור את העניין

עכשיו הכל מתחיל להתחרבש כשאני כמובן מנסה את מצב Adaptive mode ... מתח על 1.2v והאפשרות השניה ששכחתי את שמה היא על AUTO או על 0.05v

איך כשאני נכנס לווינדוס אני מקבל מסכים וקריסות ... לא מצליח לפענח את העניין ... מנסה לחקור כבר די זמן ברשת אבל המונחים האלו הורגים אותי LLC וכ'ו

אשמח לעזרה פרטנית עם למישהו יש זמן וסבלנות ... אם לא אני פשוט אזניח את זה עד שאני אתעצבן ויעבור לפורום של ROG (עם האנגלית העילגת שלי )

תודה לעוזרים ...

גיא

:]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים