עבור לתוכן

מבקש מפרט למחשב נייח בתקציב של 7,000 ש"ח למטרת משחקים ללא אוברקלוק וללא מסך

Featured Replies

פורסם

אהלן, לפני שאני אכתוב פרטים על מה אני מחפש אני צריך לומר שאני ממש לא מעודכן בזמן האחרון לגבי מאיזו חנות כדאי לבצע את הרכישה, בנוגע למקצועיות ואמינות בעיקר.

^ אז אשמח גם להמלצות בהקשר הזה :)

פרטים:

1. תקציב מקסימלי 7,000 ש"ח, אם אפשר לחסוך אז רצוי, מצד שני אפשר גם לחרוג עד 7,700 ש"ח.

2. צריך מחשב למשחקי hardcore שדורשים מחשבים חזקים (תחשבו על המשחקים שדורשים הכי הרבה כיום, משהו בסגנון Battlefield 4 ודומיו), כמובן גם צפייה בסרטים וסדרות באיכות HD.

3. שיהיה למחשב כניסת HDMI (אם קיים כזה דבר כיום במחשבים שהם לא ניידים), פשוט אני משתמש בטלוויזיה בתור המסך, אבל רק בגלל שאני משתמש בטלוויזיה זה לא אומר שאני מחפש כרטיס מסך חלש יותר.

4. חשבתי על כרטיס מסך מבית Nvidia (פשוט הייתי עם ATI/AMD עד היום ונראה לי שהגיע הזמן לנסות משהו אחר), אם אתם חולקים על זה אז אשמח לשמוע דעות אחרות.

5. ציוד הקפי: מקלדת + עכבר, הכי פשוטים שאפשר (עכבר של logitch נגיד), מקלדת עם ghosting קצת יותר איכותי מהממוצע, למרות שאפשר להוריד את המקלדת במידה וזה מפריע לתקציב הסופי.

6. ווינדווס מקורי באנגלית, נראה לי ווינדווס 8, אני פשוט חושב קדימה ונראה ש-directx12 יתמוך רק בווינדווס 8, אם אתם חושבים שעדיף ווינדווס 7 במקום אז אתם מוזמנים לציין זאת.

7. צורב, חשבתי על צורב BLURAY, יש טעם? או שזה סתם יקר מדי?

8. חשבתי גם על כונן SSD בנוסף לכונן HDD (כונן HDD של 2TB לפחות), נשמע לי בתור משהו שחשוב למערכת ההפעלה למשל, האם כדאי בהתחשב בתקציב?

9. השקט של המחשב די חשוב, אבל גם חשוב לא פחות שהאוורור יהיה איכותי.

10. כניסות USB 3.0 ומעלה, כדאי? או שזו שאלה רטורית? :)

11. את ההרכבה אני מעדיף שהחנות תעשה, כולל ההתקנה של מערכת ההפעלה והכל.

* לא מתוכנן שום overclock או שדרוג עתידי, אולי פרט לכרטיס מסך חדש שיתמוך ב-directx12, אבל גם זה לא בטוח.

* יש לי כונן HDD מהמחשב הישן שאני מעוניין להוסיף למחשב החדש, אז להתחשב גם בזה אם צריך.

* לא להוסיף מסך או overclock.

תודה לעוזרים :)

פורסם

הנה מפרט הבסיס. מקלדת ועכבר תבחר בעצמך מה שנוח לך. אני במקומך הייתי משקיע טיפה אקסטרה עליהם (בעיקר על העכבר) עבור גיימינג, למשל G400 או G500.

וינדוס תבחר גם כן לבד איזה אתה רוצה, עולה באיזור ה-350 ש"ח, רק תדאג שזה יהיה 64 ביט כמובן. צורב בלו-ריי הוא מיותר ל-99.9% מהאנשים, לכן בספק אם אתה צריך אחד שכזה.

המחשב הבא כולל מעבד חזק עם קירור משופר. יש שאומרים שעם מעבד i7-4770 ישנו שיפור מסויים בבאטלפילד, אך הוא עולה פי 1.5 יותר, לפיכך לא משתלם בכלל. לוח-אם מעולה, מארז איכות שנראה גם טוב (יש בצבע לבן) עם אחלה ספק. יש שם גם באנדלים עם מארזים הכוללים חומר מבודד רעשים (כמו ננוקסיה DS1). כללתי צורב סטנדרטי, 8 ג'יגה זיכרון ראם, כונן קשיח בנפח 2 טרה וכונן SSD בנפח 120 ג'יגה עבור מערכת הפעלה ותוכנות נבחרות. כרטיס המסך הוא R9-290X המעולה שמגיע גם עם באטלפילד 4 - שני ציפורים במכה אחת. במידה והמסך שלך בעל רזולוציה נמוכה מ-FHD, הכרטיס הזה יהיה די אוברקיל, ויהיה ניתן לקחת אחד כמו GTX770/R9-280X. בקשר לחיבורים - אתה מתכוון יציאת HDMI ולא כניסה, וכן כרטיס המסך כולל את היציאה הזו בין היתר.

מעבד:

Intel Core i5 4670 3.4Ghz (3.8Ghz Turbo) LGA1150 Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪1015

קירור למעבד:

Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2

כמות: 1 - מחיר: ₪123

לוח אם:

Gigabyte GA-H87-HD3 for 1150

כמות: 1 - מחיר: ₪463

מארז:

באנדל - NZXT Phantom 410 Black + FSP RAIDER 650W - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪729

זיכרון:

Hynix 8GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪340

כרטיס מסך:

Sapphire Radeon R9 290 Tri-X OC 4GB Battlefield 4 - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪2390

קשיח למחשב שולחני:

Seagate Barracuda 7200.14 2TB SATA3

כמות: 1 - מחיר: ₪424

קשיח למחשב שולחני:

Samsung SSD 840 EVO 120GB SATA3 2.5 inch

כמות: 1 - מחיר: ₪505

כונן אופטי:

Lite-On Phillips DVD-RW X24 SATA

כמות: 1 - מחיר: ₪93

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח - זמן הספקה עד 7 ימי עבודה

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪6082

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 5961 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/tea6jh3v

פורסם

פשוט ניצול הפרש מחירים בכרטיס מסך לטובת מארז(כפי שהומלץ)

TMS גם מתחרים על מחיר של מפרט שלם אז אפשר לנצל זאת. :xyxthumbs:

לדעתי שווה להוסיף לSSD בעל 250GB כי להתקין עליו משחקים בהחלט יתרום ויהיה פחות צפוף+יחס גיגה לשקל עדיף(WIN WIN WIN)

Logo.jpg

מפרט זה הורכב ב - www.startpc.co.il - סטארט מחשבים

870 ₪ - Intel Quad Core i5 4570 3.2Ghz S1150

460 ₪ - Gigabyte GA-H87-HD3 S1150

350 ₪ - 8GB Crucial DDR3 1600Mhz

2090 ₪ - * מבצע עד ה 5.02 * - Sapphire R9 290 TRI-X 4G DDR5

870 ₪ - SSD Samsung 840 EVO 250GB SATA III

420 ₪ - Seagate 2T 3.5'' Sata3 Barracuda 3 Years Warranty

585 ₪ - Nanoxia DS1 - Deep Silence 1 Black

360 ₪ - SeaSonic S12II-620 620W

90 ₪ - LG DVD-RW X24 GH24NS90

120 ₪ - Arctic Freezer 7 Pro Rev.2

מחיר סופי: 6215 ₪ לאשראי עד 10 תשלומים

פורסם
  • מחבר

תודה לכם :)

אתם לא יודעים כמה שעות אני כבר בונה את המחשב ב-TMS.. כל הזמן עובר על רכיבים - בודק במקביל מה חושבים עליהם אנשים באתרים באינטרנט ומשנה אותם כל פעם במקביל לצרכים שלי, ומשנה אותם גם ביחס למה שנתתם.

יש לי כמה שאלות:

1. ראיתי בכמה אתרים שטוענים שהכרטיס מסך R9 290 Tri-X OC 4GB עושה די רעש כשכל המאווררים מגיעים ל-100%.. אז השאלה שלי אם הרעש באמת כל כך מפריע? ומה הסיכויים להגיע ל-100% אוורור?

2. כשאני בונה את המחשב באתר של TMS יש לי אפשרות להוסיף כרטיס קול וגם רשתות.. יש סיבה להוסיף אותם או שזה כבר בנוי ואיכותי מספיק על הלוח אם Gigabyte GA-H87-HD3 for 1150?

3. כדאי להוסיף קירור למארז? מה לגבי לכרטיס מסך?

4. ראיתי שכבר יש משחקים שמתחילים לדרוש במינימום 4GB זיכרון, ואפילו ב"מומלצים" ראיתי 8GB, בגלל זה שמתי 16GB זיכרון, אני חושב שזה כדאי, מה אומרים?

5. לא עדיף ללכת על ה-i7? במיוחד בשביל מולטי טסקינג.

אשמח גם אם תביעו את דעתכם לגבי המפרט שבניתי בהתחשב בדעות שקראתי באינטרנט בנוגע לרכיבים מסויימים וכולל מה שפרסמתם כאן:

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

קירור למעבד:

CORSAIR CWCH50 Water Cooler

כמות: 1 - מחיר: ₪418

לוח אם:

מארז:

זיכרון:

Corsair 16Gb Kit (4G X4) CMZ16GX3M4X1600C9G CL9 1.35V X79 QUAD

כמות: 1 - מחיר: ₪861

כרטיס מסך:

קשיח למחשב שולחני:

WD 2TB Sata3 Red for NAS 24/7

כמות: 1 - מחיר: ₪508

קשיח למחשב שולחני:

Crucial M500 120GB SSD 2.5 Inch

כמות: 1 - מחיר: ₪481

כונן אופטי:

Pioner BD-RW PIONEER BDR-208DBK 15X SATA BULK No SW

כמות: 1 - מחיר: ₪391

תוכנות:

Microsoft Windows 8 Home Premium ENGLISH 64 BIT - בקניית מחשב

כמות: 1 - מחיר: ₪337

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח - זמן הספקה עד 7 ימי עבודה

סה"כ: ₪7593

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 7442 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/43wgjkay

פורסם

- קירור מים - מיותר לחלוטין. אתה לא עושה אוברקלוק וממילא שמתי לך קירור שמספיק מעל ומעבר.

- כרטיס קול - אם אין לך צרכים מיוחדים, כרטיס הקול המובנה בהחלט מספיק.

- כל כרטיס מסך שתקנה היום ירעיש כשמאוורריו יהיו על 100%. ולא, אין סיבה שיגיעו ל-100%.

- לא הבנתי למה החלפת את הכונן הקשיח. הכונן הזה הוא שקרכלשהו (כמו הסדרה הירוקה) שמיועד ל-NAS. לא סתם שמתי לך את הסיגייט.

- 400 ש"ח בשביל בלו-ריי? אתה באמת הולך להשתמש בבלו-ריי? כלומר לקרוא ולצרוב דיסקים שכאלה? למה לא להשתמש בכונני אחסון וזהו? מיותר לגמרי.

- כונן SSD הזה איטי יותר ופחות משתלם. תחזיר לסמסונג איבו.

- לקחת 4 סטיקים של 4 ג'יגה, וחסמת לעצמך את כל 4 חריצי הזכרון, מאוד חכם. כיום 8 ג'יגה זה מעל ומעבר לגיימינג, כמעט שום משחק לא עובר את ה-4. אתה תמיד תוכל להוסיף עוד. לכן או שתחזיר לסטיק אחד של 8 ג'יגה או אם אתה מתעקש קח 2 סטיקים של 8 ג'יגה.

- לא צריך להוסיף שום קירור לשום רכיב.

- i7 למולטיטסקינג? איזה מולטיטסקינג? פתיחה של כמה חלונות וטאבים גם מעבד G3220 שעולה פחות מ-300 ש"ח יהיה מעל ומעבר. רשמתי לך מקודם שנצפה שיפור קל עם i7 בבאטלפילד 4, ובזה ניתן לסכם את תחום הגיימינג.

את המפרט שבניתי לך לא כולל חומרה שדחפתי פנימה סתם כך כמו שאתה עשית. על מראה וחומרה שולית (כמו מארז) אתה יכול לקחת מה שתרצה. שאר החומרה - הצעתי לך את הטובה והמשתלמת ביותר לפי בקשותיך.

פורסם
  • מחבר
- קירור מים - מיותר לחלוטין. אתה לא עושה אוברקלוק וממילא שמתי לך קירור שמספיק מעל ומעבר.

- כרטיס קול - אם אין לך צרכים מיוחדים, כרטיס הקול המובנה בהחלט מספיק.

- כל כרטיס מסך שתקנה היום ירעיש כשמאוורריו יהיו על 100%. ולא, אין סיבה שיגיעו ל-100%.

- לא הבנתי למה החלפת את הכונן הקשיח. הכונן הזה הוא שקרכלשהו (כמו הסדרה הירוקה) שמיועד ל-NAS. לא סתם שמתי לך את הסיגייט.

- 400 ש"ח בשביל בלו-ריי? אתה באמת הולך להשתמש בבלו-ריי? כלומר לקרוא ולצרוב דיסקים שכאלה? למה לא להשתמש בכונני אחסון וזהו? מיותר לגמרי.

- כונן SSD הזה איטי יותר ופחות משתלם. תחזיר לסמסונג איבו.

- לקחת 4 סטיקים של 4 ג'יגה, וחסמת לעצמך את כל 4 חריצי הזכרון, מאוד חכם. כיום 8 ג'יגה זה מעל ומעבר לגיימינג, כמעט שום משחק לא עובר את ה-4. אתה תמיד תוכל להוסיף עוד. לכן או שתחזיר לסטיק אחד של 8 ג'יגה או אם אתה מתעקש קח 2 סטיקים של 8 ג'יגה.

- לא צריך להוסיף שום קירור לשום רכיב.

- i7 למולטיטסקינג? איזה מולטיטסקינג? פתיחה של כמה חלונות וטאבים גם מעבד G3220 שעולה פחות מ-300 ש"ח יהיה מעל ומעבר. רשמתי לך מקודם שנצפה שיפור קל עם i7 בבאטלפילד 4, ובזה ניתן לסכם את תחום הגיימינג.

את המפרט שבניתי לך לא כולל חומרה שדחפתי פנימה סתם כך כמו שאתה עשית. על מראה וחומרה שולית (כמו מארז) אתה יכול לקחת מה שתרצה. שאר החומרה - הצעתי לך את הטובה והמשתלמת ביותר לפי בקשותיך.

* אוקי את הקירור מים הורדתי.

* בנוגע ל-HDD דווקא קראתי עליו דברים טובים, אבל שיניתי בחזרה.

* כן, הצורב בלו-ריי חשוב לי.

* החזרתי ל-SSD שהמלצתם.

* צודק, שיניתי ל-2 סטיקים של 8GB.

* אומנם לא ציינתי את זה, אבל דוגמא למולטיטסקינג עם i7 זו תוכנה גרפית + תוכנת עריכה לוידאו בו זמנית.. אבל לא בטוח כמה אני אצטרך את זה בעתיד או כמה זה יהיה קריטי.. אז בנתיים השארתי את ה-i5.

איך המפרט המעודכן?

מעבד:

קירור למעבד:

לוח אם:

מארז:

זיכרון:

Corsair 16Gb Kit (8G X2) CMZ16GX3M2A1866C9 CL9

כמות: 1 - מחיר: ₪960

כרטיס מסך:

קשיח למחשב שולחני:

קשיח למחשב שולחני:

Samsung SSD 840 EVO 120GB SATA3 2.5 inch

כמות: 1 - מחיר: ₪505

כונן אופטי:

תוכנות:

הרכבה:

סה"כ: ₪7337

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 7191 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/myd5kjst

פורסם

לא מבין מה אתה מתעקש על 16 גיגה זיכרון כשאומרים לך בפירוש שמשחקים לא מנצלים אפילו 8?

ולא רק זה אלה כללת זיכרונות יקרים מאוד(ביזבוז כסף), שים סטיק של 8 גיגה ב340 שקל וסגור עניין.

שים את הכסף על שידרוג נפח ה-SSD שמאוד חשוב לדעתי,120 גיגה יגמרו לך מהר מאוד.

פורסם
  • מחבר
לא מבין מה אתה מתעקש על 16 גיגה זיכרון כשאומרים לך בפירוש שמשחקים לא מנצלים אפילו 8?

ולא רק זה אלה כללת זיכרונות יקרים מאוד(ביזבוז כסף), שים סטיק של 8 גיגה ב340 שקל וסגור עניין.

שים את הכסף על שידרוג נפח ה-SSD שמאוד חשוב לדעתי,120 גיגה יגמרו לך מהר מאוד.

אני לא רגיל לקנות רכיבים נוספים לאחר שקניתי את כל המערכת של המחשב החדש.. בעיקר בגלל שעד לא מזמן לא ידעתי להתעסק לבד עם המחשב מבפנים, אבל זה כבר לא המקרה.. אז בתכלס אתה צודק, אני תמיד אוכל לקנות עוד סטיק של 8GB בעתיד אם אצטרך ואתקין אותו לבד.

אז.. הנה המפרט המעודכן (כונן SSD של 250GB במקום ה-16GB זיכרון) מה שמוזיל את זה ב-200 ש"ח בערך:

מעבד:

קירור למעבד:

לוח אם:

מארז:

זיכרון:

Corsair 8G 1600 CMSX8GX3M1A1600C10

כמות: 1 - מחיר: ₪422

כרטיס מסך:

קשיח למחשב שולחני:

קשיח למחשב שולחני:

Samsung SSD 840 EVO 250GB SATA3 2.5 inch - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪830

כונן אופטי:

תוכנות:

הרכבה:

סה"כ: ₪7124

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 6982 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/c8jqyxm5

פורסם

אני סקרן לדעת (תרגיש חופשי לא להשיב) למה לעאזל אתה צריך צורב BLURAY?

כונן קורא BLURAY אני עוד יכול להבין --

אבל כל פעם שמתחשק לך לצרוב משהו, אתה יכול פשוט להשתמש ב- (DOK (DISK ON KEYׂׂׂ

קנה איזה DOK זול של כמה ג'יגות וזהו.

אני לא יודע כמה עולה בדיוק היום דיסק BLURAY לצריבה, מהצצה בזאפ נראה שמדובר בערך ב-60 שקל ליחידה (!) בעלת קיבולת של 25 או 50 ג'יגה.

אבל DOK (רב-פעמי) של 8 ג'יגה יעלה לך 22 שקל. עבור עוד כמה עשרות שקלים בודדים תוכל גם להשיג אחד של 32 או 64 ג'יגה.

מה הסיפור?

לא חראם על הכסף?

פורסם

אולי הוא משתמש בזה בשביל משחקים של ps3.

פורסם
אולי הוא משתמש בזה בשביל משחקים של ps3.

המכשיר לא קורא DVD?

פורסם

קורא dvd , אבל יש קבצים שגדולים הרבה יותר מהמקסימום של dvd.

דרך אגב , אפשר לקנות מebay במחיר הגיוני , למשל:

http://www.ebay.com/itm/10-Verbatim-Bluray-Disc-50GB-BD-R-Dual-Layer-4X-Speed-Inkjet-Printable-Blu-ray-/130979426730?pt=US_CD_DVD_Blu_ray_Discs&hash=item1e7efb71aa

10 שקל לדיסק של 50 גיגה.

http://www.ebay.com/itm/10-TDK-Blank-Blu-ray-Discs-25GB-4x-BD-R-bluray-/160902669743?pt=US_CD_DVD_Blu_ray_Discs&hash=item25768be5af

5 שקל לדיסק של 25 גיגה.

פורסם
  • מחבר

אגב עוד שאלה, אם אני הולך על 8GB זיכרון, אז עדיף 2 סטיקים של 4GB או אחד של 8GB? יש בכלל משמעות לזה מבחינת ביצועים?

פורסם

אין משמעות היום ל-dual channel הפרש הביצועים אפסי וזניח לעומת שנים עברו, קח סטיק בודד של 8 גיגה.

פורסם
  • מחבר

^ אוקי תודה.

התייעצתי עם עוד כמה אנשים באינטרנט, הראתי להם את המפרט האחרון שפרסמתי כאן ואמרו לי כמה אנשים ללכת על קירור מעבד של cooler master (למרות שלא מצאתי כזה ב-TMS).. זה כזה קריטי? חלקם גם אמרו שאם אני לא מתכנן overclock אז אין סיבה להוסיף קירור למעבד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים