עבור לתוכן

ללא סיבה הנראית לעין המחשב איטי

Featured Replies

פורסם

תריץ MHDD ותראה אם יש בעיות בדיסק הקשיח. התוכנה הזו מציגה גם את זמן התגובה של כל סקטור בדיסק, כך שאם יש לך הרבה סקטורים איטיים (מעל 500ms), אז אתה תרגיש באיטיות בגישה לדיסק.

פורסם

תפעיל את המחשב מדיסק או DoK שטוען את MHDD (ניתן למצוא את MHDD בדיסקים של אוספי תוכנות, כמו Hiren's Boot CD), תבחר את הדיסק הקשיח שלך ותלחץ פעמיים F4 (אין צורך לשנות שום הגדרה). תן לתוכנה לרוץ על כל הסקטורים בדיסק הקשיח, ותוכל לראות בצד ימין את מספר הסקטורים בכל טווח של זמן תגובה. בנוסף התוכנה אמורה לזהות בעיות בדיסק הקשיח.

פורסם

^^ גם לתקן אותם הדרך הכי טובה זה לעשות פירמוט דרך התוכנה(תקבל דיסק חדש כמו בחנות) כמובן שתצטרך להתקין מערכת הפעלה.

פורסם

@AmitDanan

זה קצת חורג מגבולות הדיון, אבל אני לא בטוח שיש ממש דרך לתקן סקטורים פגומים, במיוחד אם מדובר בנזק פיזי. לכל דיסק קשיח יש סקטורים נוספים, שתפקידם להחליף סקטורים פגומים במידה והתגלו כאלה - מתבצע מיפוי מחדש של הסקטורים הפגומים לסקטורי הגיבוי האלו, כך שנראה שנראה כאילו הסקטורים הפגומים תוקנו, אך למעשה הם הוחלפו באחרים. כמובן שמספר סקטורי הגיבוי האלו הוא סופי...

בכל מקרה, אני לא בטוח שאפשר למחוק "איטיות" של סקטורים - אולי אפשר להחליף סקטורים איטיים מאד בסקטורי הגיבוי, אבל יש לזכור שבסופו של דבר מדובר בהתקן מכני, וכמו לכל התקן מכני גם לו יש בלאי שמצטבר עם הזמן. אם יש יותר מדיי סקטורים איטיים בדיסק הקשיח וכתוצאה מכך המערכת הופכת לאיטית יותר, אז החלפת הדיסק הקשיח בחדש (שבו זמן התגובה של הסקטורים אמור להיות מהיר) תעזור.

@WiSe-Man

מה התוצאות שקיבלת? האם הבעיה שלך אכן נגרמת מריבוי של סקטורים איטיים בדיסק הקשיח?

פורסם
  • מחבר

gabriel6

אין לי מושג איך עושים זאת \ לא הצלחתי.

תודה לכולם על העזרה, לא הצלחתי להריץ את סורק ההארד דיסק

אבל אני מתחיל לחשוב שאחרי חמש שנים המחשב מתחיל להראות סימנים

לפעמים מכה קלה במארז גומרת לו לפריז.

עכשיו הוא נדלק לי ונכבה בלופ, פתחתי וניקיתי והוא בסדר.

אמשיך איתו עד שימות בשיבה טובה.

תודה לכולם

פורסם

למה אתה מוותר? מה הבעיה בלהריץ את MHDD?

תוריד את Hiren's BootCD מכאן, תצרוב את הדיסק (לא לזרוק את קובץ ה ISO לדיסק, אלא לפתוח אותו בעזרת תוכנת צריבה) ותפעיל בעזרתו את המחשב (תדאג שהמחשב ייגש קודם לכונן האופטי ולא לדיסק הקשיח). אתה תקבל תפריט בחירה, ומשם תוכל לנווט לתפריט תוכנות לדיסקים קשיחים ושם תמצא את MHDD. לא מסובך במיוחד.

אם מכה פיזית גורמת למחשב להיתקע, ייתכן שמדובר בבעיה פיזית/מכנית כלשהי - דיסק קשיח לא תקין זאת אפשרות, אבל גם ייתכן שיש כבל שלא מחובר בצורה טובה. תבדוק שהכל מחובר בצורה טובה בתוך המארז, כולל כל חיבורי המאווררים, גוף הקירור למעבד ושהלוח עצמו יושב היטב במקומו.

אני רוצה לציין שיש לך לוח ומעבד יותר טובים משלי, והמחשב שלי עובד כבר כמעט 7 שנים (ואני מתכוון עובד - כשאני לא משתמש בו, אני דואג להפעיל תוכנה בשם BOINC שמבצעת חישובים גם במעבד וגם בכרטיס המסך, ואני כמעט ולא מכבה אותו). נכון, עם השנים היה צורך בהחלפת הדיסק הקשיח (אני מאמין שהגורם לקריסת הדיסק הקשיח המקורי היא בעיה ידועה של חיישן הטמפרטורה ולא נזק פיזי לדיסק), כרטיס מסך (הפסיק לעבוד), הוספתי זיכרון (אחרי שנה או שתיים מהקנייה, כי 2GB לא הספיקו לי) והחלפתי מעבד לא מזמן (פשוט כי הגיע לידיי מעבד E6750 שעדיף על ה E4300 שהיה מותקן אצלי), אבל המחשב עדיין עובד ועדיין אין לי צורך בקניית מחשב חדש. לדעתי אתה צריך לבדוק אותו בצורה יסודית לפני שאתה מחליט לזרוק אותו.

פורסם

הרצתי פעם את MHDD פירמטתי את הדיסק נראה שזה ניקה את כל הסקטורים הפגומים לאחר מכן בביוס היה מכווון לארדיסק ולא לסידי ובכל זאת ביקש

דיסק ממש כאילו קניתה ארדיסק בתול.

פורסם

@AmitDanan

פירמוט דיסק קשיח לא "מנקה" סקטורים פגומים - הוא לכל היותר יכול לבדוק מחדש את כל הסקטורים ולקבוע לגבי סקטורים שמסומנים כפגומים שהם תקינים (יכול להיות שדהם סומנו כפגומים, אך הם למעשה תקינים). אם סקטור פגום פיזית, אני בספק שיש תוכנה שיכולה לתקן ("לנקות") אותו - לכל היותר הוא יכול להיות מוחלף בסקטור גיבוי, כך שנפח הדיסק הקשיח לא קטֵן.

תוכנת MHDD יכולה לאתר סקטורים פגומים ולנסות להחליף אותם בסקטורי הגיבוי. זה לא מבטיח שהמידע שהיה עליהם יישמר. הדבר קורה אם אתה מפעיל אפשרות ה Destructive, מה שאומר שהתוכנה יכולה לגרום לנזק למידע שעל דיסק הקשיח (בד"כ עושים את זה לדיסק קשיח שאין עליו מידע חשוב). אולי זה מה שקרה במקרה שלך, ולכן הדיסק הקשיח שלך נראה "חדש" לאחר השימוש ב MHDD.

בכל מקרה, אני אשמח לשמוע האם WiSe-Man הצליח בסוף להפעיל את MHDD ומה היו התוצאות.

פורסם

פירמוט מלא בחלונות בודק ומתקן סקטורים פגומים.

ב 7 ו 8 הוא גם מאפס את כל התוכן שעל הכונן.

פורסם
פירמוט מלא בחלונות בודק ומתקן סקטורים פגומים.

ב 7 ו 8 הוא גם מאפס את כל התוכן שעל הכונן.

איך מבצעים פירמוט מלא?

פורסם

מבטלים את המהיר.

או שמריצים פורמט מחלון ה CMD

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים