עבור לתוכן

EIZO FORIS FG2421 240 Hz בארץ

Featured Replies

פורסם

http://gaming.eizo.com/products/foris_fg2421/

מאתר היצרן המשפט שמוריד את החשק:

EIZO’s Turbo 240 converts 120 Hz input signals to 240 Hz

למרות שפאנל VA שמיועד למשחקים זה חידוש מעניין ואני מת לביקורות על המוצר הזה בגלל סקרנות נטו.

פורסם

יחס המחיר שבין U2312HM לבין מסכים בעלי איכות דומה עם תדר שידור תמונה כפול פשוט כואב, כואב ומכאיב.

פורסם

במחיר כזה איך מסך כזה יכול לתת לי חוויה טובה יותר מאשר מסך 40"?

פורסם

העניין הוא קצב הרענון בשילוב איכות התמונה.

אני יודע, אני יודע היטב כמשתמש במסך בעל איכות תצוגה טובה מאוד בגודל 27" שעד לא מזמן כפה על עצמו לצאת למסע ולחוות במשך 60 יום מסך 23.5" בעל איכות תצוגה בינונית מינוס אבל בעל קצב רענון של 120 הרץ.

אסכם פה ומי שרוצה מוזמן לקשר, לא מוצא דרך להכין אייטם מסודר.

לאחר חצי שנה של שימוש במסך ה-U2713HM האיכותי, פיניתי את שולחני למסך ה-120 הרץ בעל גודל 23.5" ברזולוציית 1920X1080.

תגובתי הראשונה הייתה - "אוי, כמה שזה מכוער". כמובן שידעתי שבא הפינוק הגדול כשהפעלתי משחק יריות בגוף ראשון וכיוונתי בהגדרות ל-120 הרץ.

mfw+_3a266b5182ce225470282a427a7c4891.png

אפתח ביתרונות בכך שאגיד שכאשר משחקים במסך 23.5 אינצ לעומת 27 אינצ', לפחות ממרחק צפיה של כחצי מטר, יכולת השליטה בשחקן מזנקת בצורה משמעותית.

האמרה שמסכי 22-24 אינצ' טובים ועדיפים לגיימינג היא לא סתמית, ולא קושרת את עצמה אך ורק לדברים מסויימים.

מסך ה-TN בעל ה-120 תמונות לשניה הציג אינפוט לאג נמוך ואיזור צפיה קטן יותר ונשלט. זה אומר באופן ישיר שישנה, מלבד תחושת חלקות מדהימה גם שליטה מעולה בשחקן, בתגובות ומרחב הראיה.

הניקוד הסופי שלי בסיבובי משחק, ולא משנה באיזה משחק מדובר טיפסו באופן משמעותי לנקודה שבה שחקן בשליטה צריך להיות. אין פה בכלל ספק.

בשונה מקריאת טקסט, במשחק ניתן להבחין פחות במגרעות של פאנל TN. כשדברים כמו איכות התצוגה מתחלפים באובייקטים ומטרות במשחק עצמו.

מצד שני - יש גם עבודה.

כחלק מעבודתי כאן, אני מתמודד על בסיס יומי עם דברים כמו עריכת תמונות, דפי תוכן ב-HTML וכתיבת מסמכים.

כתיבת המסמכים לא הושפעה משמעותית, שכן אני נמצא מול דף בזום עם פונט גדול למדי ועסוק רוב הזמן בהליך הכתיבה עצמו. אם אות תראה פחות ברורה או יותר זה לא דבר שיפריע לי.

עריכת HTML הרגישה כמו שנמוך משמעותית. אותם הקודים הארוכים שנמשכו עמוד שלם ועשו לי סדר בעיניים ב-2560X1440 נראים צפופים ומכווצים ב-1920X1080. זה בהחלט לא הרגיש אותו דבר. פחות שטח עבודה משמעותו יותר זמן עבודה.

לגבי עריכת תמונות - פה הדבר ברור. דברים נראו פשוט כל כך הרבה יותר טוב ב-U2713HM. זאת בנוסף לשטח עבודה גדול יותר שהיה מהנה עם עבודה של תמונות ברזולוציה גבוה ביחס 1:1 של פיקסלים.

לאחר אותם 60 ימים חזרתי ל-U2713HM. העיניים שלי כאילו שנשתפו במים חמים בדיוק בטמפרטורה הנכונה. תגובתי לוותה באנחת רווחה. איזה כיף לחזור לשטח עבודה ענק שכולו מקצה לקצה רק איכות תצוגה נהדרת. נכון, משחקים פחות נוחים, אפילו הרבה פחות. וכן, יש קצת יותר לאג ושטח הראיה מאוד לא מפקס. אבל אוי שטח העבודה והאיכות.

חשוב לזכור - אם גיימינג הוא המטרה העיקרית של מסך - אסור בפירוש להתפזר וללכת על גדול מדי, בעל אינפוט לאג גבוה או בעל רזולוציה גבוהה מדי.

אם היו נותנים לי U2312HM (כזה שמכיל 0 אינפוט לאג, איכות תצוגה מדהימה, מחיר שפוי) ב-120 הרץ, הייתי מחר הולך איתו לרבנות.

לצערי, כך לא הדבר, ומסכי VA\IPS בעלי תדר שידור של מעל ל-60 הרץ עולים פשוט יותר מדי. אני מקווה שכש-4K יחלחל אט אט מטה וכך גם תדרי שידור גבוהים, נוכל לקבל משהו כזה. גם אם Freesync ו-G-Sync יעלמו או לא יהיו נגישים לשוק (אבל זה כבר סיפור אחר).

פורסם
...לאחר אותם 60 ימים חזרתי ל-U2713HM. העיניים שלי כאילו שנשתפו במים חמים בדיוק בטמפרטורה הנכונה.

לא יכולתי לנסח טוב יותר.

המעבר למסך U2713HM פשוט צמצם לי את האישונים שהיו מורחבים במסך U2410...

זו הסיבה העיקרית שעברתי למסך הגדול.

לאר שימוש בו של כמה חודשים טובים אני מבין עד כמה טוב היה הצעד הזה...

מבחינת משחקים, לא מעניין אותי כלל הירידה בשליטה, אני ממעט לשחק ובוודאי שלא באופן מקוון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים