עבור לתוכן

בקשה להסבר הגדרות - ארכיטקטורה, פלטפורמה ושם ליבה במעבדי AMD

Featured Replies

פורסם

חברי הפורום שלום

אולי מישהו כאן יוכל לעזור לי בעניין דיי תיאורטי וטכני - אני מנסה לסכם לעצמי את כל המידע לגבי מעבדי AMD, בדומה למה שעשיתי עם מעבד אינטל בעבר כאן. הבעיה היא שבמקורות שונים שמות הליבות, הארכיטקטורות והפלטפורמות לא מוגדרים בצורה זהה.

למיטב הבנתי, ההגדרות אמורות להיות כאלו:

שם הליבה (Core name) - שם הקוד שהחברה נתנה למעגל המודפס שהוא המעבד בפועל (לא כולל את האריזה שלו, שקובעת את התושבת).

הפלטפורמה (Platform) - שילוב של מעבד וערכת שבבים או/ו לוח.

הארכיטקטורה (Microarchitecture או Architecture) - שיטת הבנייה של המעבד.

הבעיה היא שאני כנראה טועה בהגדרה כלשהי (או בכל ההגדרות). יותר מזה, במעבדי ה APU של AMD, המורכבים משילוב של ליבת עיבוד (CPU) וליבה גרפית (GPU), יש שם קוד אחד לליבת ה CPU, שם קוד אחר ל GPU (בד"כ Radeon XXXX כלשהו) ושם קוד לכל המעבד. אני אתן דוגמא לזה:

במעבד A8-3800 שם הליבה הוא Llano, שם הפלטפורמה הוא Lynx ושם הארכיטקטורה הוא K10.

במעבד A8-5500 שם הליבה הוא Trinity, שם הפלטפורמה הוא Virgo ושם הארכיטקטורה הוא Piledriver.

במעבד A8-6500 שם הליבה הוא Richland ושם הארכיטקטורה הוא Piledriver (לא מצאתי שם פלטפורמה).

הבעיה היא שבמקור אחר מתייחסים למעבד Trinity כאל אוסף של 2-4 ליבות מסוג Piledriver ועוד ליבה גרפית.

אם נסתכל על המעבדים החדשים ביותר של AMD מסוג APU, אחד המקורות מתייחס לשם Steamroller כאל הארכיטקטורה ולשם Kaveri כאל הפלטפורמה, שמשלבת עד 4 יחידות CPU מסוג Steamroller ועד 512 יחידות GPU.

המקורות שלי הם האתר של AMD, ויקיפדיה והאתר CPU World (למקרה שזה מעניין מישהו).

בקיצור, אשמח לדעת הגדרות מדוייקות עבור שם הליבה, הפלטפורמה והארכיטקטורה, תוך כדי הבהרה מה מוגדר כרכיב/חלק של החלק היותר גדול. ידוע לי כי ליבת ה CPU היא חלק מליבת המעבד, שכולל גם ליבה גרפית, אבל מהו שם ההגדרה לליבת ה CPU ומהו שם ההדרה לליבת המעבד הכוללת?

אשמח לתגובות מועילות, ואם אפשר - להגדיר כאן כל דבר במקום לתת לינק להגדרה בויקיפדיה (את זה אני יודע למצוא לבד).

תודה.

פורסם

אני אתן לך דוגמא: A10-6800K - שם מעבד ה-APU (יחידת עיבוד משולבת) הוא Richland, שם המעבד הראשי בתוכו הוא Piledriver אשר מורכב מזוג ליבות ולמעבד ספציפי זה יש שניים כמוהו לכן בסך הכל יש 4 ליבות. שם המעבד הגרפי המובנה הוא Radeon HD 8670D Graphics Core Next דור 2. הנה מפת דרכים שעוזרת לראות את התמונה הגדולה:

L_AMD_desktop_roadmap_2014.jpg

וגם כתבות בנושא:

http://hwzone.co.il/hardware/news/142349

http://hwzone.co.il/news/141452

נערך על-ידי ABL

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה.

אני מסיק מכך שהשמות Llano, Trinity, Richland ו-Kaveri הם שמות הליבה המשולבת (זו שכוללת גם CPU וגם GPU), וכן שהשמות Piledriver, K10 ו-Steamroller הם שמות לליבת ה CPU בלבד. אני מניח שאני אסדר את כל המידע הזה בטבלה בכדי שהוא יהיה ברור יותר, וכנראה אוסיף מידע מהמעבדים הנוספים של AMD (יש להם 5 משפחות מעבדים, אם אני לא טועה).

עכשו השאלה היא מהי משמעות הפלטפורמה?

אגב, אהבתי את החץ למעלה שמצביע על כפתור התודה בחתימה שלך :).

פורסם

הכוונה של פלטפורמה במקרה הזה היא סוג המוצר שבתוכו ישב המעבד:

TABLETS / LAPTOPS / DESKTOPS / SERVERS / WORKSTATIONS / EMBEDDED

נערך על-ידי ABL

פורסם
  • מחבר

אז מה זה Lynx או Virgo?

טוב, נראה לי שאני אכתוב בטבלה רק את שם ליבת ה CPU, את שם ליבת ה GPU ואת שם הליבה שכוללת בתוכה ליבות CPU ו GPU (ה"מארז" של אוסף הליבות הנ"ל, שככל הנראה מוגדר כארכיטקטורה או כמיני-ארכיטקטורה).

פורסם

זה מה שאמרתי. ספציפית אלו שתי פלטפורמות שונות לדסקטופ.

מה אתה עושה בכלל?

נערך על-ידי ABL

פורסם
  • מחבר

תודה. מעולם לא שמעתי על פלטפורמות כאלו, אז אני אסמוך עליך בקטע הזה.

מה אני עושה? האמת היא שפשוט נמאס לי להסתכל על מעבדי AMD ולא להבין כלום לגביהם. במשך תקופה של כמה שנים לא הייתי מעודכן בכל מה שקורה בשוק החומרה בכלל (בעיקר מעבדים ולוחות), ולכן לפני מספר חודשים החלטתי להתעדכן ולכן החלטתי "לחקור" את מעבדי ה Core i של אינטל ולהבין מה בדיוק קורה שם, מכיוון שהמעבדים של אינטל הם הכי נפוצים (ובהתחשב במחירים בארץ - גם משתלמים יותר כלכלית). חקרתי, למדתי ועכשו אני מבין הרבה יותר על מה מדובר - איזה מעבד שייך לכל סוקט, מה ההבדלים בין הדורות השונים וכד', ואני מרגיש בנוח לדבר על מעבדי אינטל ועל הלוחות המתאימים להם. עכשו החלטתי שהגיע הזמן לעשות אותו דבר גם לבי המעבדים של AMD. אל דאגה, אם וכאשר יהיה משהו מוכן, אני אפרסם את הטבלאות פה בפורום, כמו שעשיתי עם מעבדי אינטל (שוב - הלינק כאן), כך שאולי זה יעזור גם לאנשים אחרים להבין ולהתעדכן בתחום.

פורסם

מברוק

פורסם

תעשה עבודה טובה - יכנס לסטיקי. במקרה אחר, אני אשלים וזה יכנס לסטיקי :xyxthumbs:

המיתוג של AMD בהחלט היה קצת מבלבל מאז שעברו לתושבות FM1 ו-FM2 במקביל ל-AM3+ (מעבדים עם ליבה גרפית ובלי)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים