עבור לתוכן

חיבור המחשב לטלויזיה

Featured Replies

פורסם

הכונן מחובר למסך טלויזיה בחיבור VGA אני רואה תמונה, אבל לא שומע את מה שמופיע במחשב בטלויזיה(נגיד סרטונים שירים וזה)

למה? צריך כבל נוסף שמחבר בין הכונן לטלויזיה?! :\

איזה? (יועיל לי השם ותמונה-איך הוא נראה)

פורסם

מה זה "כונן"? אתה מדבר על מארז? :) מדהים שאלו דברים שנכתבים בפורום מחשבים...

בממשק הזה לא יודע להעביר קול. זה רק אות וידיאו אנאלוגי.

איזה ממשקים יש בטלוויזיה שלך?

פורסם

חיבור VGA, הידוע גם כחיבור D-SUB (או "החיבור הכחול עם 15 הפינים"). הוא חיבור אנלוגי שיכול להעביר רק תמונה בלי קול. לא רצוי לחבר כלום לחיבור כזה, גם לא את מסך המחשב שלך (תשתמש בו רק אם אין ברירה).

חיבור DVI (החיבור הלבן המרובע) הוא חיבור דיגיטלי, שתומך בהעברת קול בנוסף לתמונה, אבל לא תמיד מממשים את התכונה הזו בכרטיסי מסך.

חיבור HDMI הוא חיבור דיגיטלי, שמעביר קול בנוסף לתמונה. אם יש לך אפשרות לחבר את הטלויזיה לחיבור כזה - תשתמש בו. כנ"ל לגבי Display Port.

תעשה את מה ש multicore הציע - תפרט אילו יציאות יש לך ב"כונן" (גם אני מניח שהכוונה היא למארז/כרטיס מסך) ואילו כניסות יש לך בטלויזיה.

פורסם

סביר להניח שליד כניסת הVGA יש בטלוויזיה כניסת אודיו, שאליה מחברים כבל 3.5 מ"מ זכר-זכר מיציאת האודיו של המחשב.

אגב, "כונן" מלשון "כוננית", כלומר משהו שעומד הוא שם כמעט תקני והגיוני למארז מחשב. :)

פורסם

@QttP

1. אני לא רואה טעם בהעברת יותר מכבל אחד מהמחשב לטלויזיה - עד לפני כשנה או שנתיים בערך המחשב שלי היה מחובר לטלויזית CRT עם כבל S-Video (היציאה בכרטיס המסך) ל RCA ("חיבור צהוב") לצורך העברת התמונה בלבד, ובנוסף היה כבל שני (למעשה כבל שהתפצל ל-2 כבלים) מסוג 3.5 מ"מ (יציאת סאונד סטנדרטית) ל-2 RCA (לרמקול ימני ורמקול שמאלי/"חיבור אדום" ו"חיבור לבן"). זה היה דיי נוראי - יותר מדיי כבלים ובנוסף התמונה לא תמיד הייתה חלקה. מאז החלפתי את כרטיס המסך (המקורי התקלקל) לכזה בעל יציאות DVI ו HDMI בלבד (לא מתוך בחירה, זה מה שמוכרים היום) ואת הטלויזיה לטלויזיית LED (טלויזיית ה CRT המקורית החזיקה מעמד כ-15 שנה עד שהיא התקלקלה), שכמובן כוללת כניסת HDMI. עם הטלוזיה קניתי גם כבל HDMI של 3 מטר, ואפשר להרגיש את ההבדל - התמונה יותר איכותית (טוב, בכל זאת מדובר בטלויזיית LED לעומת CRT) ולא צריך את הסירבול של כבל אודיו נוסף.

בכל מקרה, אני עדיין לא חושב שיש טעם לחבר משהו לחיבור VGA, אלא אם כן אין ממש ברירה.

2. "כונן" היינו קוראים למארז בתקופה של המחשב הראשון שלי (ב 1994), שבו המארז היה קופסא מלבנית ששכבה על השולחן (אז לא היו מארזים עומדים כמו היום, או לפחות הם לא היו נפוצים) ועליה היה מונח מסך ה CRT. בתוך המארז היו שני כונני floppy (לדיסקים של 360K, אם זה אומר לכם משהו) וזהו (טוב, גם לוח וספק), ולכן הייתה נטייה לקרוא למארז "כונן". מעולם לא חשבתי שהכינוי "כונן" נובע מהמילה "כוננית"...

פורסם

@multicore

טוב, זה כבר גולש מתחום הדיון, אבל אני מרגיש שבפורום כזה רצוי לפרט כל דבר כמה שניתן, ואם אפשר - גם לתת דוגמאות, שכן לדעתי המטרה היא גם ללמד את המשתמשים ולעזור להם להרחיב את הידע שלהם.

פורסם
בכל מקרה, אני עדיין לא חושב שיש טעם לחבר משהו לחיבור VGA, אלא אם כן אין ממש ברירה.

אני מסכים איתך, אבל אם אין ברירה, אז אין ברירה, ואז הפתרון היחיד הוא כאמור העברת כבל אודיו נוסף.

פורסם

ממליץ מאוד להתחבר עם כבל HDMI ולחסוך הרבה מאוד כאבי ראש וכבילה מיותרת

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים