עבור לתוכן

התייעצות לפרוייקט ראשון

Featured Replies

פורסם

היי,

כבר תקופה ארוכה שני מתעניין מאוד בנושא הארדואינו והגיע הזמן שאני אבצע את הפרוייקט הראשון שלי איתו.

הפרוייקט שני מעוניין לעשות, מבוסס על ניטור צריכת אנרגיה בבית שלי.

הדברים שאני מעוניין לנטר הם:

1. צריכת חשמל בבית (וואט\אמפר)

2. צריכת גז בבית (משקל של בלוני הגז)

3. צריכת מים בבית (לפי חיישן זרימה)

החיישנים יחוברו לארדואינו באופן אלחוטי (433Mhz נראה לי הכי מתאים),

ולאחר שכולם יעבדו אני מעוניין להעביר את הנתונים למערכת ממוחשבת שמבוססת של שרת HTTP שיקבל את הנתונים ויאגור אותם בDB לצרכי חיתוך והשוואות.

בכמה דברים אני מעוניין להתייעץ:

1. האם ניתן לקשר חיישנים לארדואינו באופן אלחוטי? האפ לתכנת את המשדר\מקלט זה כמו לתכנת ארדואינו?

2. איפה אפשר למצוא חיישן שמודד משקל? חישתי ולא מצאתי כל-כך. בלון גז מלא שוקל בערך 45-50 קילו. ריק שוקל 8-10 קילו.

3. האינטגרציה בין הארדואינו למערכת ממוחשבת נראה לי כמו החלק המורכב יותר. יש למישהו רעיון או לינק לפוסט שמקביל כיצד מישהו כבר ביצע זאת? (בדוק מישהו כבר עשה את זה...)

דבר אחרון - אשמח לחיישנים שמומלצים מנסיונכם (מהחיישנים שתיארתי למעלה)

תודה מראש.

אלון

פורסם

כל הפרוייקט שלך לא קל כמו שאתה אולי חושב, אתייחס קודם לשאלות שלך.

1. בדרך כלל המקלטים (הזולים ובמיוחד אלו שפועלים על 433MHz), מתפקדים כSlave ואתה לא יכול לתכנת אותם, מה שעושים זה לחבר מיקרו בקר (ארדואינו) לכל מקלט\משדר. באופן כללי לא הייתי הולך על מודול פשוט של 433MHz הם לא כל כך אמינים ואין להם קליטה טובה.

2. חיישן משקל אפשר למצוא פה. (או בebay אם תחפש 50 KG Load Cell), קח בחשבון שרוב הסיכויים שלא תמצא אחד כזה עם מעגל מתאים לממישוק עם הארדואינו ותצטרך לבנות מעגל שכזה (צריך מגבר), אופציה נוספת היא אולי לפרק אחד ממשקל בייתי, אולי באותה הזדמנות תוכל לפרק ביחד איתו את המגבר שלו.

3. מבחינת אינטגרציה של הארדואינו, לא חסרים פרוייקטים שמודדים משהו ומעלים למחשב, תעיף מבט על זה, וזה, בנוסף אתה יכול להמשיך לחפש Arduino Datalogger או משהו בסגנון.

----------------------------------------

איך אתה מתכנן לבצע את המדידת צריכת חשמל ?

פורסם
  • מחבר

היי,

ראשית, תודה על התגובה.

בעיקרון הפרוייקט אינו קל בכלל ואינני חושב שהוא קל,

אך יש לי ידע בתכנות ובאלקטרוניקה ומטרת הפרוייקט היא בעיקר למידת התחום כתחביב כך שזה לא מרתיע אותי.

בהמשך לתשובות,

1. למיטב הבנתי, Slave הכוונה היא לסנסור שלא ניתן לתכנות. האם יש סנסורים שניתנים לתכנות? אם אינך ממליץ על 433MHZ יש לך המלצה אחרת לרכיב שהוא בר תכנות ויוכל להתממשק עם ה-Arduino?

2. חשבתי ללכת על משקל ביתי בעיקר עקב הזמינות שלו. לפי מספר דברים שראיתי באינטרנט זו תהיה אינטגרציה לא פשוטה כל כך אבל עדיין זה יהיה פשוט יותר באופן יחסי מאשר להרכיב את המעגל כולו מאפס.

3. ראיתי את הפרוייקט הזה באינטרנט: http://emoncms.org

אני ימשיך לחקור עליו, כי ממבט ראשון הוא נותן פתרון רוחבי לצרכים שאצטרך מהמערכת הממוחשבת בפרוייקט הזה.

בכל מקרה - זה השלב האחרון בפרוייקט אחרי שיש לי חיישנים עובדים.

לגבי מדידת צריכת החשמל, חשבתי ללכת על סנסור מסוג Current Transformer, משהו בסגנון כזה: http://openenergymonitor.org/emon/buildingblocks/ct-sensors-introduction

היתרון שלו הוא שהוא איננו מצריך חיבור ישיר למערכת החשמל אלא רק "עוטף" את כבל המתח אותו הוא מודד.

המיקום שלו לדעתי יהיה על כבל המתח הראשי אחרי ממסר הפתח של הבית.

דבר נוסף שלא הזכרתי,

הוא שמספר חיישנים (כמו מדידת בלוני הגז או מדידת צריכת המים) נמצאים במקום בו אין חשמל זמין,

אבל יש שמש טובה רוב ימות השנה.

חלק בפרוייקט שאגיע אליו אחרי שאסיים עם החיישנים יהיה בניית קופסה אטומה בין יהיו החיישנים יחד עם סוללה ובקר טעינה סולארי,

כך שהם יוכלו להינות מאנרגיית השמש שלנו ולחסוך ממני סלילה חוטי חשמל למקומות מועדים לפורענות (חשמל ומים, חשמל וגז.. לא הולך טוב ביחד..)

תודה מראש.

אלון.

פורסם

Slave הוא, כאמור רכיב כלשהו שמקבל פקודות וצריך איזה בוס (Master) שיתפעל אותו.

השאלה העקרית היא מה הטווחים שאתה רוצה לשדר, ומה יש בדרך ? האלטרנטיבה הכי טובה למשדר פשוט של 433MHz הוא הnRF24L01, אבל יכול להיות שהוא לא יתאים לך אם אתה צריך טווח ארוך או שיש לך קירות בדרך.

אני מחזק את הבחירה על חיישן הזרם שבחרת, כמובן שאתה צריך לחבר לו מעגל הגנה ומגבר, ניתן למצוא הרבה פרטים על כך באינטרנט. מבחינה בטיחותית עדיף לך להימנע מחיבור ישיר למתח הרשת, כך שאני מעריך שעדיף לך לא למדוד מתח ולהסתפק בזרם בלבד.

האמת שאת החלק שאחרי למדידת המשקל באמת שאין בעיה להפעיל על סוללות, בפועל השימוש בגז הוא יחסית איטי, אני לא רואה סיבה לדגום את המשקל יותר מפעם בשעה או כמה שעות או אפילו יום, או לדגום כמה פעמים ביום ולשדר לבקר הראשי את העדכונים פעם ביום או משהו, במצב כזה הסוללה תחזיק לך הרבה מאוד זמן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים