עבור לתוכן

סליבינג - סדר של החוטים בקונקטור

Featured Replies

פורסם

אהלן

רכשתי לי כמה מטרים של פרקורד 550

ואני רוצה להסליב את רוב הספק מודולרי של קרוסאיר

השאלה שלי היא האם יש סדר מסויים לאיך החוטים נמצאים בקונקטור בכניסה מהספק והיציאה השניה של הקונקטור ? האם זה משנה אם אני אחבר אותם לפי הנראות של העין ? אני יודע שבכבל 21 פינים יש סדר מסויים וקבוע ( כי המתחים שונים ) אבל האם בכבלים כמו של ההזנה למעבד או לכרטיס מסך גם יש סדר קבוע ?

אני מאד רוצה להתחיל פשוט מפחד לעשות טעות שתשרוף לי תמערכת

תודה לעוזרים

פורסם

תעשה לפי הצבעים במיוחד בכבל 21 ..

בחוטים של המעבד לדוגמא לא יקרה כלם אם תחליף את המקום של החוטים השחורים אחד בשני או צהוב אחד בשני

אבל תזהר לא להחליף מקומות חוטים בצבעים שונים(שחור במקום צהוב לדוגמא)

פורסם
  • מחבר

הבעיה שלי שכל החוטים בצבע אחיד שחור ...

הקטע שטני רואה מלא תמונות ותמיד זה נראה מסודר טיפ טופ

פורסם

זה בעיה אם כל החוטים שחורים

אתה תצתרך לסמן אותם ולא לטעות בהחזרה שלהם או להסליב אחד אחד כדי לא להתבלבל

פורסם
  • מחבר

מתקדם לאט לאט ...

Mh6y8b6.jpg

uZXISc5.jpg

XQrhfow.jpg

4ZCJ4jJ.jpg

פורסם

יש משמעות לצבעים השונים שאתה שם ? כיאלו זה בהתאמה לחוטים או סתם מה שבא לך ?

פורסם
  • מחבר

בהתאמה ... הולך על צבע שחור בסיס ואדום סולידי בקטנה ... יתאים לשאר המפרט :]

זה ממש מציק שהחוטים לא יושבים ישר בשני הצדדים אלא יש סוג של"ליפוף" באמצע בגלל זה שאלתי האם אפשר לשנות את הסדר שלהם ... זה ממש מציק לעין והורס את כל הסליבינג

פורסם

בגלל זה עדיף לעשות הארכות ולא סליבינג לספק עצמו.

אתה שומר על יופי לא מפר את האחריות על הספק ( אם הוא לא כולו מודולרי) וקל להכנה.

פורסם
  • מחבר

הארכות זה ממש הרבה עבודה וסבלנות ... רציתי לעשות את זה כמה שיותר פשוט וקל ... מה לעשות מתפשרים בחיים P:

פורסם

אם לפי התקן אלה חוטים זהים (בתפקיד זהה) אתה יכול להחליף אותם. אבל תהיה בטוח שאתה מסתכל על החיבור בשרטוט נכון ולא על תמונת מראה שלו..... לכן רצוי שתשווה לספק רגיל שיש לו חוטים בצבעים סטנדרטיים

פורסם
  • מחבר

אתה צודק ... אבל מכיוון שזה ספק של קרוסאיר ( AX 860i ) אין שום תרשים\מידע כי קרוסאיר לא רוצה לפרסם את החיבורים שיוצאים מהספק ככה שיכול להיות שוני בין חוטים של ספק אחר\דומה לזה של קרוסאיר ואני לא צריך להגיד מה יקרה עם החוטים לא יושבים לפי מה שהם אמורים להיות ...

אז אין סירטוט וכרנאה לא יהיה ( חוץ מה21 פינים ששמעתי שיש איפשהו )

אני בעצם ממספר כל חוט בין קונקטורים ומסליב אחד אחד ובסוף אני מוציא ומנסה לסדר שיהיה ישר ... מקסימום כל ה"בלאגן" והחוטים המבולגנים יהיו בכניסה לספק ולא בסוף הכבל שנכנס לרכיב מסויים ...

עכשיו שאני חושב על זה חבל שלא קניתי סליבינג פלסטיק כי כדי לעשות את החיבורי סאטה ומאווררים אי אפשר עם פאראקורד ...

פורסם

התקע שמתחבר לחומרה במחשב חייב להיות סטנדרטי כמו בכל ספק אחר, מכאן אתה יכול לדעת מה כל חוט שם

פורסם

נראה שכן, שים לב להבדלים :

בחיבור 4/8 pin של המעבד ה 12V נמצא באותו צד אם הפלסטיק שתופס את החיבור בשקע. ב 6/8 pin של כ מסך ה 12V נמצא בצד הנגדי

בחיבור 4/8 pin של המעבד וב 6 pin של כ מסך צד 1 הוא כולו 12V וצד 2 הוא כולו אדמה. ב 8 pin של כ מסך יש 3 חוטים של 12V באותם מקומות כמו ב 6 pin, ו 2 החוטים הנוספים הם אדמה, אין שם 4 חוטים של 12V

ובכלל, שלא יקרה מצב שאתה מסתכל על דברים בתמונת מראה ומרכיב אותם כך - במיוחד החיבור של הלוח או מולקס - אני ממליץ שתיקח ספק אחר שיש לו חוטים בצבעים (גנרי למשל), תשווה אותו לשרטוטים באתר כדיי לוודא שהצבעים בו סטנדרטיים, ואז תרכיב את הספק שלך לפי הספק השני ולא לפי השרטוטים באתר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים