עבור לתוכן

עצות/עזרה - פיתוח קריירה בתחום

Featured Replies

פורסם

אהלן

אני קצת מיואש ממצבי ואשמח לקבל הערות/הארות לפיתוח הקריירה שלי בתחום.

קצת על עצמי: לקראת סוף שנות ה-20 לחיי , סיימתי קורס ניהול רשתות ותקשורת לפני כמה חודשים וכרגע אני עובד בתור "מנהל רשת" בבית ספר.

בתור עבודה ראשונה ב"תחום" זה בסדר גמור אבל הבעיה היא שאני לא ממש מצליח לרכוש ידע מהעבודה (לא בגללי יותר בגלל התנהלות בית הספר...). יש לי המון רצון ומוטיבציה ללמוד ולהתקדם בתחום אבל ללא ניסיון, אני מקבל בקושי תגובות חזרה לקורות החיים שאני שולח.

דיברתי עם המנהל שלי לגבי החלפת מיקום עבודה (החברה מספקת שירותים למקומות נוספים חוץ מבתי ספר) ונענתי שאין כרגע עבודות שמתאימות לי מבחינת כישורים וכרגע עדיף לי להשאר בבית הספר שאני עובד בו כרגע כדי לצבור "ידע וניסיון" (המנהל סך הכל באמת על הכיפאק - ברור לי שעדיף לו להשאיר אותי בתפקיד כי אני לא עושה בעיות ומסתדר לבד רב הזמן עם התקלות אבל לא נראה לי שהוא מורח אותי).

אני ממש לא נהנה לעבוד במקום הנוכחי ולא בגלל העובדה שאני לא לומד מהעבודה אלא בגלל התנהלות בית הספר (מזלזלת מאד בי ובתפקיד). אני רוצה לעזוב את התפקיד על אף שאין לי תחליף כרגע.

נראה לי שאני ארוויח יותר כאשר אני אלמד דברים בבית כמו לינוקס או התמקצעות יותר טובה בשירותים של windows.

מה דעתכם? מה אני צריך לעשות כדי לקדם את עצמי ולהתקבל לתפקיד רציני.

כמובן שאני לא היחיד במצבי אבל באמת שאני כבר מיואש מהתחת.

נ.ב.

שלחתי קורות חיים לחברה שמספקת שירותי תמיכה לחלונות 7 ואופיס. המזכירה איתה דיברתי ידעה ואמרה לי שכאשר אני רושם בקורות החיים שלי - ניהול רשתות ותקשורת בחברת XXX - הכוונה היא שאני עובד כמנהל רשת בבית ספר. מהתחושה שקיבלתי ממנה הבנתי שה"ניסיון" שאני צובר כאן לא ממש שווה, מה שעוד יותר גורם לי לעזוב את העבודה הנוכחית.

פורסם

לצערינו, בהרבה מהמקרים הדרך להתקדם היא להחליף מקום עבודה. את זה אני הרגשתי גם על עצמי.

אם אתה מרגיש שישנם "קירות בלתי נראים" בעבודה שלך אז כנראה שהפתרון יהיה רק לחפש בחוץ. קח בחשבון שהתוצאות לא תמיד מופיעות באופן מיידי.

לא ממש ברור לי מה שרשמת במשפט האחרון שלך... יש הרבה אנשים שעשו קריירה בחברות פריייקטים או מיקור חוץ מתישהו בקריירה שלהם. אם אתה כבר בסוף שנות העשרים שלך, אז מה עשית עד עכשיו?

פורסם

להיות עצמאי....

כך אתה לא צריך להתחנן לאף אחד.

תעבוד אצל עצמך, מתי שבא לך, ואיך שבא לך.

אה, ותנפנף לקוחות שלא מתאימים לך...

מנסיון - זה כיף לא נורמאלי.

פורסם
להיות עצמאי....

כך אתה לא צריך להתחנן לאף אחד.

תעבוד אצל עצמך, מתי שבא לך, ואיך שבא לך.

אה, ותנפנף לקוחות שלא מתאימים לך...

מנסיון - זה כיף לא נורמאלי.

זה גם לא מתאים לכולם בהכרח, ויש לזה גם פוטנציאל של סיכון יותר גדול (לפחות מבחינות מסויימות, התחייבויות כספיות וכיו"ב)

מה שאני מציע זה שבמקביל לכך שתחפש מקום עבודה אחר (גם אם הוא לא יהיה שונה מהותית ממה שאתה עושה עכשיו) תנסה להתגבש בינך ובין עצמך מה בעצם אתה רוצה ללמוד ולעשות.

זה טוב כמובן להבין את מצב השוק, למה יש דרישה ולמה לא ---

אבל חשוב לא פחות שתבין גם מה בכלל מעניין אותך ... משם אפשר בהדרגה לעשות את הצעדים כדי להביא את עצמך לשם

לדוגמא, אם התחום של IT מעניין אותך, יש המון (המון) תחומים שונים שאתה יכול ללמוד כדי להתמקצע בו יותר ולהתקדם

אני אישית מפתח (JAVA) ולא איש IT ולכן יש פה ודאי אחרים שיוכלו לספר יותר ממני על התחום

את הלימוד העצמי הזה אתה לא חייב לעשות דווקא דרך איזשהו "קורס".

הדרכים הטובות ביותר היום לחדור להייטק (מעבר לקשרים וחברים) היא ע"י השתתפות בכנסים ובפרוייקטים של קוד-פתוח (או דברים דומים) שמובילים אותך בהדרגה להכיר אנשים מהתחום, לזהות נישות פוטנציאליות להתמקצעות וכו' וכו' וכו'....

בקיצור

השלב הראשון זה להבין מה בעצם אתה רוצה, ומתוך זה אפשר אח"כ לגזור את מה כדאי

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות.

למדתי באוניברסיטה בצעירותי :-). החלטתי לשנות כיוון לכן אני בתחילת הדרך בתחום.

אין לי בעיה בכלל עם מיקור חוץ. התכוונתי שהעבודה הנוכחית שאני נמצא בה כנראה ידועה בתור עבודה "סתמית".

להיות עצמאי במצבי זה לא ממש ריאלי ובלי קשר גם לא ממש מתאים לי (לא שיש לי נסיון...).

יש לוח מודעות שמודיע על כנסים ופרוייקטים של קוד פתוח?

פורסם

לא שידוע לי.

אתה צריך להיות פרו-אקטיבי ולחפש. לדוגמא - בימים אלה ממש החברה שלי (outbrain) מארגנת (עם חברות אחרות) כנס - עוד מידע על כך פה:

http://summit2014.reversim.com/

מה מעניין אותך? מערכות הפעלה? ווינדוס? לינוקס? PYTHON?

C/C++?

רשתות? אם כן, איזה סוג? פרוטוקולים?

חברות גדולות? חברות קטנות?

מוצרים שפונים לקהל הרחב? מוצרים שפונים לתעשייה פנימה (לדוגמא, כלי פיתוח, תשתיות, וכיו"ב)?

יש אינסוף אפשרויות.

אתה חייב לכוון את עצמך לאנשהו.

תתחיל מלחפש כנס בתחום טכנולוגי כלשהו, ותתקדם משם.

במקביל תתחיל לחפש בגוגל מידע על תחומים שנראים לך על פניו מעניינים, תתחיל לקרוא עליהם, וכו'.

פורסם

אני דווקא אגיב מחוץ לקופסה - תתחיל מנמוך.

למה הכוונה? מנהל רשת הוא תפקיד גדול מאוד, שבחברות קטנות זה אומר הכל - תקשורת, סיסטם, אבטחת מידע, תשתיות פיזיות, טכנאות PC, גיבויים, אנטיוירוסים ועוד.

ומכיוון שכך - הם מפחדים ולא מוכנים לקחת מישהו נטול ניסיון.

לכן, ההמלצה שלי היא - תחפש חברה שבה תוכל להתחיל ב-IT הבסיסי, גם אם כטכנאי, ותבקש בצורה כזאת או אחרת להתמחות כל פעם בעוד משהו קטן, לקחת אחריות, ואז, כשתהיה בעיה, יפנו אליך וירצו דווקא אותך כי אתה, הרי, זה עם הידע.

זה אומר להישאר שעות נוספות, ללמוד על זמנך הפנוי, להקים מכונות וירטואליות בבית ואפילו לקחת איזה פורטיגייט\SBOX\אטרה\גוניפר\סיסקו ואם בשרתים אז מכונה וירטואלית וWIN SERVER 2012 יספיקו - ואז, עם הידע והניסיון, תוכל להתקדם הלאה.

אל תתייאש, בארץ התחום הזה די מת ולא מוערך מספיק, והרבה מזה כי העובדים בתחום לא מתאגדים, כמו מהנדסים והנדסאים, ולא מגנים על הזכויות שלהם ו\או לא פותחים בשביתות, אבל זאת כבר דעתי האישית.

בהצלחה!

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

תעשה מה שאני עשיתי - תגדיל ראש , תבנה דברים לטובת המערך - לאחר שתבנה דברים לטובת המערך יעריכו אותך יותר ואת העבודה שלך ויתנו לך יותר דברים לנהל ותתקדם בצורה יפה .

אני מנהל רשת במקצועי ובאחת העבודות הקמתי פורטל |HTML אני למדתי מאפס את הHTML הקמתי פורטל - לא משהו ליגה אך יעיל שמקדם את המקום עבודה .

באותה שנה קיבלתי מכתב הצטיינות וככל שהתקדמתי בחברה הסתמכו עליי בהרבה דברים .

תמיד אפשר לעשות משהו כדי לקדם ולהתקדם - אז תדע שתוכל לנסות לפתח דברים בכוונה טובה וזה יכול לקדם אותך לכיוונים שאתה רוצה להגיע .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים