עבור לתוכן

צריך המלצה למדפסת משולבת לשימוש ביתי. מתלבט לייזר/דיו

Featured Replies

פורסם

כבר 3 שנים שיש לי מדפסת לייזר ברדר HL-2035. הספקתי להחליף טונר פעם אחת לחלופי באמצע התקופה, נראה לי שכל טונר מספיק ל-2500 דפים. אז בשביל לתת אינדיקציה לשימוש הביתי, ב-3 שנים שיש לי אותה כסטודנט עוד לא עברתי את ה-5000 דפים, המספר האמיתי נמוך עוד יותר! דופלקס לא נחוץ לי ממש. פידר לסורק נשמע נחמד, אבל גם לא הכרחי במיוחד. אם יכנסו בלי להתאמץ אז מעולה, אבל הם לא מחייבים.

בעניין לייזר מול דיו:

אני די מרוצה מהמדפסת, לא עשתה לי בעיות, עדיין עובדת מצויין. חסר לי פקס וסורק, אז מכאן הרצון להחליף למדפסת משולבת.

כאן אני נכנס להתלבטות! למרות שהסתדרתי עם לייזר שחור לבן, הדפסה צבעונית די קוסמת לי, לא יזיק שאוכל להדפיס מסמכים עם כותרות, מושגים, דגשים וכו' בצבע! האמת שזה אפילו יועיל לי בלמידה מהסיכומים האלה (עדיין סטודנט). כמובן שלייזר צבעוני לא מתאים לי לכיס, אז יהיה מדובר בהזרקת דיו, ואני מפחד שעם הזרקת דיו המיכלים יתייבשו די מהר ויתחילו בעיות! מה דעתכם בנושא? אפשרי פשוט כאמצעי מניעה להדפיס שני דפים כלשהם פעם בשבוע עם טקסט צבעוני כדי למנוע ייבוש של הדיו, מבלי שזה יבזבז הרבה דיו? כך ייעלם החשש.

בעניין המדפסות עצמן:

עשיתי שיעורי בית, והמדפסת הצבעונית הראשונה שהגעתי אליה הייתה אחת שמומלצת גם כאן בפורום:

MFCJ430W. בול בתקציב, דיו חלופי זול בטירוף, לפי הביקורות בכלל לא רעה ותעשה את העבודה. הבחירה המושלמת. לצערי, כבר לא מיובאת ארצה ולא מצאתי במלאי בשום חנות דרך זאפ :-/. נפסל מחוסר ברירה!

צבעוני

MFCJ625DW. תקציב קופץ, אבל עם דיו כזה זול ביחס לאחרות השקעה שתשתלם לטווח הארוך: אותו דיו חלופי כמו של הדגם 430W-->סט שלם עולה 40 שקלים, מעולה. לפי הביקורות די אמינה, גם כן תוספת דופלקס ופידר.

לייזר

HP LaserJet Pro M1212NF. נתקלתי בה כאן בפורום, בדביק של ההמלצות. נכון שיש כאן קפיצה עוד יותר גדולה בתקציב, כבר 700 ש"ח, ובכלל לא הייתי בכיוון לייזר, אבל הביקורות עליה פשוט מעולות והטונר זול מאוד אז ההשקעה תחזיר את עצמה לטווח הארוך (חלופי עולה 114 ש"ח עם הספק של כמעט 1600 דפים!). לפי מה שקראתי עליה, אני מקבל כאן כמעט הכל עם דבר שקצת חסר לי האמת-->צבע! אני לא אגיד שהיא נפסלת על הסף בגלל העניין הזה, אבל אין ספק שחסר לי עניין הצבעונים בטקסט כשאני מדפיס סיכומים לקראת המבחנים.

מה הייתם עושים במצב שלי?

קיים אצלי חשש נוסף ממדפסת כלשהי של HP, למרות שהביקורות על הספציפית כאן מעולות בזאפ! פשוט הרבה מהתגובות שמוצאים על רוב המדפסות של HP מלמדות על בקרת איכות די גרועה אצל החברה, חלק מהמדפסות מעולות וחלק פשוט גרועות כשמדובר באותו הדגם! זאת אומרת, אתה והמזל שלך מה תקבל! מה הדעה שלכם בעניין?

עריכה:

הנה חישוב גס שעשיתי לגבי כמות הדפים שאני מדפיס בשנה.

במדפסת לייזר הנוכחית ברדר HL-2035. מותקן בה הטונר השני (תואם), כשכל אחד מפיק 2500 דפים לפי נתוני יצרן. הטונר הנוכחי לא מראה עדיין סימני גסיסה. אז בשלוש שנים האחרונות הייתי אומר שהדפסתי בין 3500-4500 דפים. עיקר ההדפסה הייתה בתחילת התואר, כשכל סמסטר הכיל 8+ קורסים, עכשיו אני כבר בסופו עם 2 קורסים בסמסטר!

אז בחישוב גס, הייתי אומר שאני מדפיס כ-1200-1800 דפים בשנה (הטווח הגדול בהגזמה בכוונה), כולם סיכומים (טקסט) עם מיעוט תמונות אם בכלל, וכמובן שיהיה שימוש בצבעוני בטקסט עצמו לצורך הדגשות, כותרות, מושגים וכו'.

עם היקף כזה, יש לי מה להסתכל על דיו חסכוני/להשקיע במדפסת יקרה יותר בתקציב כדי להגיע לדיו חסכוני?

אם לא, אז יש אופציה זולה יותר מאלה שציינתי, שנראית עדיין איכותית: המחליפה של דגם 430w: ברדר MFCJ470DW. עולה כ-430 ש"ח, עם דופלקס ופידר, צבעונית. סט דיו שלם תואם עולה 115 ש"ח, כל מחסנית מכסה 600 דפים. אז לפי חישוב שלי, הייתי אומר שאני אצטרך שני סטים בשנה, בהגזמה 3.

פורסם

קצת מוזר שאתה קורא לטונר של הHP "זול מאד". המחיר לדף לא זול יותר מהממוצע למדפסות לייזר.

לצורך השוואה:

- עבור המדפסת הנוכחית שלך, טונר חלופי של 2500 דף עולה פחות מ100 ש"ח, כלומר זול משמעותית יחסית לHP.

- עבור מדפסת הזרקת דיו MFCJ625DW שאתה מתלבט עליה, דיו חלופי עולה 10 ש"ח ל 600 דף, כלומר עבור 100 ש"ח תוכל להדפיס 6000 דף! (בהשוואת תפוחים לתפוחים, כלומר הדפסה שחורה בלבד).

כמו כן ראוי לציין שאין צורך לקנות סט צבעים שלם בכל פעם. עבור השימושים שאתה מתאר (כותרות וכו') מן הסתם שהדיו השחור יגמר הרבה יותר מהר ותצטרך להחליף כמה מחסניות דיו שחורות לפני שתחליף את מחסנית הצבע הראשונה.

פורסם
  • מחבר

זאת הסיבה שביקשתי עצה, רציתי שמישהו יעשה לי סדר כי התחלתי כבר להתבלגן מרוב השוואות :-).

אז אם הבנתי אותך נכון, אתה ממליץ ללכת על המדפסת Brother MFCJ625DW. הבנתי את ההסבר שלך לגבי מחיר הדיו, באמת יוצא זול בצורה משמעותית לעומת המדפסת של HP והדגם האחר שציינתי.

מכאן רק כמה שאלות:

1) איפה יש מחיר של 10 ש"ח למחסנית חלופית? הכי זול שמצאתי זה 15 ש"ח.

2) יש סכנה עם דיו חלופי כזה זול שיהרוס את המדפסת? מה הסיבה שהוא עולה כל כך מעט?

3) אשמח להמלצה על מקום זול אבל עם דיו אמין שלא יהרוס את המדפסת. לבינתיים זה מה שמצאתי.

4)והשאלה הכי חשובה, שגרמה לי בכלל לחשוב על לייזר מלכתחילה: עם היקף הדפסות כזה נמוך, יש אפשרות שראשי הדיו יתייבשו או שזה כבר לא עובד בצורה כזו והטכנולוגיה התקדמה? אם זה כן קורה, הנזק הוא רק בהחלפת מחסנית או פגם כלשהו במדפסת?

למרות שכבר ציינתי את היקף ההדפסות המשוער (שהרמתי כלפי מעלה בהרבה רק בשביל חישוב מקסימלי של מחיר הדיו), בתקופות ארוכות אני לא אדפיס בכלל. זאת אומרת יכול להיות מצב שחודשיים לא אדפיס כלום, ובחודש השלישי רוב כמות ההדפסות תגיע...זה בהקשר להתייבשות המחסניות.

עריכה: מוכר בחנות ציין שבשביל מניעה מספיק להדפיס דף פעם אחת בשבוע, כך ראשי הדשיו לא יתייבשו. זה נכון?

עריכה:

יצרתי קשר עם החנות הזו:

http://www.dio-dipo.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=2038

נשמעים אמינים, מבחינתם האחריות תהיה תקפה רק אם אשתמש בדיו החלופי שלהם, המוכר דיבר בצורה ישירה שדיו מחברות אחרות יכול לגרום לבעיות שונות בגלל חוסר אמינות ויש מחיר למחיר הזול בחלופיים אחרים משלהם וזה מתבטא בהרס של המדפסת, עניין של מזל.

הדיו החלופי שלהם עולה 145 לסט, כשהשחור מכסה 2400 דפים והצבעוני 1200 דפים כל אחד. יוצא יותר יקר מהדיו שהבאתי מהקישור הקודם, אבל מצד שני אני לא צריך לדאוג לגבי האחריות. מה אתה אומר?

עריכה 2:

בעצם לפי חישוב מהיר, בגלל שהיקף הדפים בדיו שלהם כמעט כפול, ובמקרה של השחור פי 4, המחיר לא יוצא יקר בהרבה וההפרש הוא לא משמעותי. מבחינתי שווה כדי להשאיר את האחריות ולא להתקל עם בעיות כלשהן בחנות עצמה במקרה הצורך.

פרטי העסקה:

מדפסת 625DW ב-573 ש"ח

סט חלופי מהחנות ב-145 ש"ח

משלוח מהיר מהיום למחר ב-20 ש"ח

738 ש"ח סה"כ.

אם לא יהיו תגובות אחרות, אני כנראה מזמין עד שעה אחת בצהריים היום, קיבלתי רושם שזו הבחירה הנכונה.

אשמח לתגובה כלשהי :-).

עריכה אחרונה:

העסקה שציינתי מעל הוזמנה. מחיר סופי 718 ש"ח לכל מה שציינתי.

יוני תודה רבה על התגובה :)

פורסם

וואו, איך אתה רץ.

למרות שאולי זה כבר לא משנה, אנסה לענות לשאלות שלך:

1. המחיר שציינתי הוא מהאתר http://www.i-needyo.co.il/productslist.asp?modelid=2931

אין לי ניסיון אישי עם האתר הזה, אבל מנהלת הפורום (Splashy) נוהגת להמליץ עליו בתור מקום קניה מועדף שאפשר לסמוך עליו.

יש להם ב40 ש"ח סט דומה לזה שקנית ב145:

http://www.i-needyo.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=1884

אבל משום מה לא מצויינת שם תמיכה במדפסת הספציפית, לא יודע אם זה בכוונה או הושמט בטעות. מן הסתם אפשר לברר אצלם.

2. לא יודע למה הוא כ"כ זול. שאלתי את זה פה בפורום פעם, לא נראה לי שמישהו אחר יודע ג"כ. ההנחה היא שאם אתה סומך על החנות, אפשר להניח שלא יביאו זבל שהורס מדפסות. בכלל, לא נראה לי מאד סביר שדיו חלופי יוכל להרוס מדפסת (להבדיל מטונר שבהחלט יכול).

4. ראשי דיו בהחלט יכולים להתייבש, אבל זה לא אמור להרוס את המדפסת. לכל היותר זורקים את הדיו, אם כי לפעמים אפשר לשכנע אותו באמצעים שונים לחזור למוטב ולהמשיך להדפיס. הדפסה של פעם בשבוע (נניח של דף עם פס אחד בכל צבע) אמורה לעזור למנוע את התופעה. מי שזה לא מתאים לו, זו סיבה מספיק טובה לשקול לייזר.

פורסם
  • מחבר

חודש שלם שאני בהתלבטויות, פשוט נמאס לי לחפור בנושא :rolleye0018:. חבל שלא התייעצתי כאן מלכתחילה כדי לחסוך לעצמי כאב ראש!

את הדיו מהחנות הזמנתי ב-120 שקלים, מחיר מוזל בגלל קניית המדפסת. 80 שקלים הפרש לעומת המחיר שהבאת, אבל מצד שני אני בראש שקט עכשיו שהחנות תכבד את אחריות היצרן ולא תעשה בעיות במהלך שנת האחריות כי זה דיו שלה, שווה את ה-80 שקלים תוספת:xyxthumbs:.

אחרי שתגמר האחריות, וכנראה שהדיו הנוכחי יחזיק לכל אורכה, אתחיל לרכוש דיו זול כמו מהחנות שקישרת או דומה לה.

אז לא נורא, לא הפסדתי פה כלום, הייתי עושה את אותה ההחלטה גם אם הייתי קורא את התגובה שלך, כשבכל אופן היא מאוד מועילה לשימוש נכון במדפסת וקניית דיו בהמשך :).

שאלה אחרונה בנוגע להדפסת מנע שבועית שאני מתכנן במקרה ולא אשתמש תקופה ממושכת במדפסת:

נגיד שאקח סיכום שמחולק לכמה פסקאות שוות. כל פסקה לשים בצבע של מחסנית הדיו (4 סה"כ) זו הדרך הנכונה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים