עבור לתוכן

DIY 3D printer - Prusa i3 Reprap

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מנסה לבנות מדפסת תלת מימד מסוג reprap prusa i3.

ההרכבה אמורה להיות בעיקר מחלקים הכי זולים שמצאתי ברשת(לא קיט) וחלקים שפרקתי ממדפסות מחשבים וכדומה.

מחיר מקסימום שהצבתי לעצמי הוא 1500 ש"ח.

אתם מוזמנים לעקוב אחרי הבלוג שלי:

http://ewdiy.blogspot.co.il/

הוא כתוב באנגלית כמובן.

אני כותב על הבניה תוך מחשבה על בוני מדפסות כמוני בארץ יוכלו ללמוד מהטעויות שלי וללמוד מאיפה הכי טוב להשיג חלקים בארץ.

אשמח לתגובות ועצות.

אלעד

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

שמח שנתקלתי בפוסט הזה, בדיוק התחלתי לעבוד על פרויקט דומה של אותו דגם!

אני עדיין בשלב ליקוט החלקים, אך נראה שהBOM שלנו דומה מבחינת הספקים בחו"ל, שכן הרוב זמין דרך ספקים בaliexpress (דולר לפה, דולר לשם - זניח)

אקח את הטיפ של "קינג בורג" (מקווה שימכרו לי ביחידים :)

לגבי המסגרת, אני שוקל ללכת על מסגרת מפרספקס, בעובי 6mm או 8mm, בחיתוך לייזר (בשלב בירור מחירים)

מחכה לראות תמונות - המון בהצלחה!

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

נראה מעניין! אשתדל לעקוב אחר הבלוג. :)

פורסם
  • מחבר

הי,

לא ראיתי שהגיבו פה.

בכל מקרה מאחר ולא הגיעו חלקי הפלסטיק החלטתי לבנות repstrap ואתה להדפיס חלקים "אמתיים"

לגבי קינג בורג - באמת כדאי להגיע אם כבר רק בשישי ועם רשימה מוכנה - הבחור לא מוכר ליחידות בודדות והוא קצת קצר רוח.

כמו כן אם עוקבים אחרי הBOM שלי - שימו לב שהcoupling של ציר Z אמור להיות M5 בשני הצדדים ולא כמו שקניתי.

אשמח לשמוע לגבי חיתוך לייזר - למרות שנשמע יקר.

המטרה שלי בסוף לעבור למסגרת פרופילי אלומיניום - לדעתי השיטה הכי חזקה וניתנת לשינוי ושדרוג בהמשך.

מגניב שיש עניין.

בתמונה מצב הבלאגן כרגעP1040304.JPG

נערך על-ידי ReggaeWithDodli

פורסם

ואו, התקדמות יפה!!!

נותן לי מרץ לקדם את המדפסת שלי :cwm31:

תגיד, איך אתה יודע שכל הצירים ישרים? אני התחלתי לחשוב על זה, הרי הצירים חייבים להיות מקבילים למישור של הפלטה החמה. אחרת יהיו בעיות בהדפסה.

פורסם
  • מחבר

הי,

אני בנתיים לא באמת בטוח ששום דבר עובד כמו שצריך ומפולס.

החסרון העיקרי בדרך שאני בונה כרגע הוא שהמדפסת ככל הנראה לא תהיה ממש מדוייקת, ושאני אשדרג אותה ברגע שאצליח להדפיס חלקים סבירים.

בכל מקרה, כפי שרואים בתמונה, המדפסת בנויה על 2 לוחות של ציר הY והZ. כשמחברים אותם צריכים לבדות שהם ניצבים על ידי סרגל משולש בדרך כלל.

דבר עיקרי שהקפדתי עליו הוא שציר הZ (המאונך לקרקע) יהיה עשוי לוח אחד כך ששני המנועים שמסמכים אליו יהיו מקבילים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים