עבור לתוכן

התייעצות לגבי הנדסאי אלקטרוניקה ולימודים בכללי

Featured Replies

פורסם

אני בן 25, חייל משוחרר, מתעסק במחשבים לא מעט שנים, בעיקר רשתות.

לפני כ-4 חודש התחלתי ללמוד הנדסאי אלקטרוניקה לאחר שניסיתי לברר מה כיוון הלימודים שיעניין אותי;

עשיתי את "מבחן הולנד" ועוד איזה ועוד משהו שכבר לא זוכר את שמו, כדי לקבל כיוון ללימודים,

נרגש ונלהב ביקרתי בימים פתוחים במספר מכללות ומכל מה שהספקתי לראות ולשמוע, הנדסאי אלקטרוניקה הלהיב אותי ונשמע מאוד מעניין.

ועכשיו, כ-4 חודש אחרי תחילת הלימודים המוטיבציה כמעט איננה, לא מצליח להתרכז בכיתה ולא מצליח להושיב את עצמי בבית ולחזור על החומר - די מתסכל אותי העניין הזה.

מקבל שיעורי תגבור במכללה וגם באמצעות מלגאי.

חשמל, מתמטיקה, פיזיקה - אני לא מצליח לקלוט את כל זה ומרגיש שמעמיסים עליי יותר מידי חומר תוך זמן קצר.

מחשבות כגון "בזבוז זמן" ו-"לא בשבילי" מתחילות להציף את הראש ואני די בטוח שאבעט בעצמי אם אפרוש עכשיו ואחליט לחזור ללמוד שוב, גם בגלל שאצטרך לשלם את מלוא הסכום וגם הזמן שאבזבז.

הפוסט הזה הוא בעיקר כדי לקבל עצות מבעלי הניסיון והבוגרים בתחום, אשמח לשמוע על טיפים או כל דבר שיוכל לעזור לי.

תעזרו לי להיכנס לפרופורציות, בבקשה

פורסם

היכן אתה לומד?

אילו קורסים בדיוק יש לך? אתה מתחבר ללימודים?

מקצוע מדעי \ טכני לא תמיד מתאים לכל אחד.

פורסם

לפי המצב שאתה מתאר ההמלצה שלי מאוד פשוטה, עזוב את חשמל ואלקטרוניקה. המקצוע הזה הוא 70% מתמטיקה ופיזיקה, 27% לוגיקה ו 3% של סבל טהור:alcoholic1:

פורסם
  • מחבר

לומד במכללת "אורט הרמלין"

הקורסים שלי הם תורת החשמל (מעגלים טוריים, מקביליים, מעורבים...),

מתמטיקה (מטריצות, לוגריתמים, טריגונומטריה...),

פיזיקה (קבלים, טמפרטורות...) ומערכת ספרתיות

מהנ"ל היחיד שאיכשהו אולי פחות מרתיע אותי זה 'מערכות ספרתיות'

באופן כללי - מרגיש שנכנסתי למשהו שלא מתאים לי

באתי בלי שום רקע בנושא

כלומר, כבר בשבוע הראשון ללימודים כששמעתי את השאלות שזורקים למרץ שאר הכיתה הבנתי שאני ממש לא בליגה שלהם;

כאילו כולם עושים שנה רביעית או שעוסקים במקצוע

פורסם

מהתיאור שלך מדובר ברמה לא גבוהה במיוחד.

יכול להיות שהמקצוע הזה לא בשבילך אם אין לך את המוטיבציה להילחם בחומר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים