עבור לתוכן

גוף קירור מתאים ל-Phenom II X3 720

Featured Replies

פורסם

יש ברשותי קירור סטוק, של מעבד Athlon 64 3800+ חד ליבה, האם הוא יספיק ל-Phenom II X3 720? אני יודע שבהתאמה הראשון צורך 62W והשני 95W ואף יותר, במצב התאמה ללוח AM2.

תודה

פורסם

תשדרג את הקירור, המלצות לא חסר בפורום. :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אני לא עושה אוברקלוק, קירור גנרי, כמו זה, http://goo.gl/jlPl7I, יספיק? אני מניח שהוא כמו הקירור שלי ואצטרך משהוא יותר טוב,

השאלה מה הקירור הכי בסיסי וטוב שיתאים, המחשב הזה משני בכול מקרה.

תודה

פורסם

במחיר של קירור סטוק עדיף שתלך על אחד מדגמי הALPINE של AC אותו מחיר וביצועים\רמת שקט נורמלית.

תתחדש.

פורסם
  • מחבר

תודה,

לא מצאתי קירור במחיר של קירור סטוק AMD, רק לאינטל, היה את arctic alpine 64, לפי מה שאני זוכר, אבל הוא לא נמכר יותר, נראה לי שהקירור הקיים תומך עד 89W, חריגה של 100W~ יכולה להזיק? ומה עם הקירור הזה של זלמן, מספיק? http://goo.gl/OrNYhG

פורסם

הזלמן מאוד רועש מניסיון יש לך את הArctic Freezer או והפשרה הכי קרובה זה הA20 של ANTEC שקח בחשבון יחסי המאוורר שלו 80מ"מ ורועש אבל לא ברמה של הזלמן.

פורסם
  • מחבר

ומבחינת קירור, כול הקירורים שהוזכרו, כולל הזלמן, עומדים במעבדים עם הספק של 100W~? אולי אחכה ואבדוק, איך המעבד שיגיע יעבוד עם הקירור סטוק?

תודה

פורסם

כן כל הקירורים יעמדו בזה, ותמיד מומלץ לבדוק את הסטוק אם לא תסתפק בו אז לך על משהו יעודי.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

עדכון,

1. רכשתי את ה-Arctic Freezer Xtreme Rev.2, הקירור עדיין לא הגיע אליי ואני מתלבט בינו ובין אפשרות להחליף בתוספת של 20~40 ש"ח תלוי מה יסוכם, לקירור Scythe Ninja 3 Rev.B CPU Cooler, זה שווה מבחינת הביצועים? ראיתי לפי שוטטות בפורומים שהקירור הזה שווה ל Mugen 3, ואפילו טוב במעלה או שתיים, ישנה עוד אפשרות לשדרג ל-Mugen 4, מה-AC Xtreme בתוספת של 55 ש"ח, מה שווה יותר להחלפה, אם בכלל?

2.ה-Xtreme מגיע pre applied עם MX-2, המשחה שמגיעה עם הקירורים של ה-Scythe שווה? או עדיף שאקנה MX-4.

3.הסיבה לגוף קירור מסיבי, כי יש לי לוח של AMD עם צ'יפסט 690G שנועד לתמוך רק ב-AM2, עם עדכון ביוס הוא תומך ב-AM2+ ויוצא מזה גם ב-720BE שהוא סוקט AM3 שעקרונית בעל תמיכה אחורה ב-AM2+, אבל ישנה ירידה בערך של 10% בביצועים ממה שהבנתי בגלל HT שמוגבל ל-2000, וה-SB של הפנום 2, מגיע ל-4000, למרות זאת זה לא משפיע על מהירות המעבד, ההספק הטרמי של המעבד הזה ב-AM2+ הוא 95W, בסוקט AM2 זה מגיע ל-106.5W בברירת מחדל, בנוסף חשבתי לפתוח את הליבה הרביעית של המעבד ובלי קשר גם לעשות אוברקלוק קטן שיפצה על אובדן הביצועים.

המעבד עצמו לא מזוהה בביוס, אבל המהירות שלו תקינה ורשומים כל זיכרונות המטמון שלו כולל L3 בצורה תקינה :P .

4. יש קירורים שכתוב עליהם הספק טרמי, וחלק מאלה שנחשבים לאוברקלוקרים, יוצאים בעלי ההספק טרמי נמוך יותר, יכולת קירור והספק טרמי שבעצם מתבטא בפליטת חום, לא אמורים להיות ביחס ישיר אחד לשני, או שיש משתנים אחרים?

לקחתי על עצמי ניסוי והארכתי, אני מעריך את הסבלנות

במיוחד לך taotao, תודה על הכול

פורסם

1. האקסטרים ממש לא ברמה של הנינגה או MUGEN 3, הם טובים ממנו גם ביכולת הקירור וגם ברמת הרעש, התוספת משתלמת.

2. אין לך מה לדאוג למשחה גם זאת שמגיעה עם הקירורים של SCYTHE מצויינת.

4. לא הבנתי תשאלה, תן הסבר אולי.

פורסם
  • מחבר

1. העניין האם יש הבדל גדול בין ה-ninja 3 ל-מוגן 4, כי התוספת לנינג'ה היא 21 ש"ח ולמוגן 4, 55 ש"ח.

דוגמא שאני מקווה, תהווה הבהרה לשאלה מהפוסט הקודם, גוף קירור כמו ה-Arctic Freezer 13, מוצהרת אצלו קיבולת קירור, קרי הספק טרמי של 200W, לעומת גוף שלא פחות ואף יותר טוב ממנו לאוברקלוק כמו ה-AC Xtreme, אצלו ההספק הטרמי נמוך יותר ומגיע ל-160W, השאלה היא האם יש הבדל בין יכולת אוברקלוק ליכולת קיבולת קירור, קרי הספק טרמי? מכיוון שלפי הנתונים ה-AC Xtreme אובקלוקר יותר טוב, אבל בעל יכולת הספק טרמי פחותה מה-AC Freezer 13.

פורסם

גם הנינגה יספיק אבל שוב זה בחירה שלך אם אתה רוצה ללכת "עד הסוף" עם הקירור או לא.

לגבי הצגה של הTDP של הקירור, זה רק עניין של מפרט, לא כל חברה מציגה את זה, בגדול ברגע שרשום לך התושבות שהוא תומך, זה מעיד על הTDP הנתמך.

פורסם
  • מחבר

אם ההבדל בין הנינג'ה למוגן 4, הוא לא כזה גדול, אקח את הנינג'ה, השאלה אם יש הבדל משמעותי ביניהם, אני יודע שהנינג'ה משתווה למוגן 3, השאלה איך היא עומדת מול ה-4.

בקשר ל-TDP, זה מוצג בנוסף לתושבות, המשמעות חוץ מהתושבת, סתם נתון למשוך לקוחות? כי עדיין יש קירורים שתומכים בתושבת X, אבל לא מספיקים לתמוך במעבדים עם תמיכה בתושבת X שבאים ב-TDP גבוה, בנוסף, זה לא מסביר את שני הקירורים שהצגתי, שבאים עם תמיכה דומה בתושבות, אבל TDP שונה ועוד שבעל ה-TDP הנמוך מקרר יותר טוב מזה שהוצג כבעל TDP גבוה יותר.

פורסם

ההבדל הוא לא כזה קריטי ככה שאתה יכול ללכת על הנינגה.

וכמו שציינתי זה נתון שכל חברה בוחרת או לא בוחרת להציג, אל תשכח שזה שרשום שזה תומך ב160W לא אומר שאתה לא יכול להתקין מעבד של 200W, אבל הטמפ' יהיו פחות טובות, בכל מקרה זה לא נתון שכל חברה מציגה, ועל יבש תמיכה בתושבת אמורה לספק את המידע.

פורסם
  • מחבר

לפי ההסבר שלך כפי שהבנתי, דווקא גופי קירור שנחשבים פחות אוברקלוקרים טובים, אם צוינה בהם יכולת TDP יותר גבוהה, יהיו בעלי יכולת יותר טובה בגבול ה-TDP הגבוה יותר שצוין בהם, לעומת גופי קירור שנחשבים יותר טובים מהם, אבל צוינה בהם יכולת TDP פחותה מבחינת השיא שלהם, לכן, ב-TDP שעובר כביכול את הגבול המיטבי, הביצועים שלהם ירדו, בעצם מדובר ביכולת TDP, שבה גוף הקירור עובד בצורה מיטבית?

נמסר לי שהמוגן 4 בעייתי מבחינת פרופילי זיכרון עם היטסינק, הנינג'ה 3 גם בעייתי בעניין זה? או פחות, והאם המוגן 4 שקט יותר מאשר הנינג'ה 3? שכביכול שמו מעיד על חרישות, אבל מול גופי קירור אחרים הוא ממוצע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים