עבור לתוכן

לימוד שפה גרמנית

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם...

איפה ואיך אני יכול ללמוד גרמנית בסיסית בתור התחלה?

כדי לקחת קורס? או אולי שיעורי פרטיים?

מה אתם ממליצים וכמה היום התענוג עולה?

נ.ב.

אני מהצפון

תודה

נערך על-ידי HoLyMaN1984

פורסם

אני יודע שיש בפתוחה . עד כמה הם טובים , אני לא יודע ..

פורסם

אם האנגלית שלך ברמה מספיק גבוהה אז ניתן להעזר גם באתרים כדוגמאת duolingo

פורסם

כמו שIvan אמר, מכון גתה.

אני חושב שלרמת A1-A2 אפשר להגיע לבד, אבל זה באמת תלוי בך.

פורסם

אם האנגלית שלך ברמה טובה אז אתה יודע כבר גרמנית

הייתי עכשיו בגרמניה ונוכחתי לדעת שאני מבין גרמנית בסיסית

השפות ממש דומות ההבדל נמצא במבטא

פורסם

לפי המשפט הראשון פשוט אין לך מושג על מה אתה מדבר, ברור שאם אתה דובר שפה גרמאנית אחרת יהיה לך פשוט יותר להבין גרמנית מלמישהו שדובר רק שפות אסיתיות למשל.

אבל מאות אלפי האמריקאים, בריטים, אוסטרלים וקנדים בגרמניה יכולים להעיד עד כמה שאתה טועה.

אבל מי שדובר הולנדית או שבדית למשל באמת יכול ללמוד גרמנית בקלות יחסית, אבל גם הם לא "יודעים גרמנית".

נערך על-ידי Nosh

פורסם

מה לעשות שהשפות דומות

תסתכל על שורשי המילים אנגלית גרמנית ותראה את הדמיון

פורסם

אני דובר גרמנית ואנגלית, יש הרבה מילים דומות אבל בין להיות דובר אנגלית ל"לדעת גרמנית" עומדות משהו כמו 600-1500 שעות לימוד.

https://de.wikipedia.org/wiki/Deutschland#Geschichte

ברור שאפשר לזהות שJahre זה years או שseit זה since (אם כי לא תמיד משתמשים בו באותם מקרים כמו באנגלית), אבל בסך הכל, לומרות השורשים המשותפים, גרמנית ואנגלית התפתחו באופן שונה.

פורסם

למה להסתבך. סע כתייר לתורכיה שכידוע משתמשת בכתיב אנגלי ונסה להבין לבד שלטים תפריטים והודעות ברכבת.

עכשיו חזרתי מסוף שבוע בברלין ולהפתעתי היה לי מאוד קל להבין הודעות ותפריטים. אפילו השתמשתי במכונות אוטומטיות לכרטיסים ולא טרחתי להפוך לאנגלית.

פורסם

אם מישהו ישאל אותך מה אתה חושב על סרט כלשהו, תוכל לענות לו בגרמנית?

פורסם

זה מה ששואלים תיירים ?

בדיוק עכשיו דיברתי עם מישהי שאצלה דיברו בבית גרמנית

אמרה לי שהיה לה קל ללמוד אנגלית מאחר והמילים זהות ורק המבטא שונה.

נערך על-ידי levin445

פורסם

מי שבא לפורום ומבקש ללמוד גרמנית, המטרות שלו אינן לשחק בשרלוק הולמס ולפענח שלטים ומילים מוכרות.בד"כ המינימום שרוצים זה להבין לגמרי ברמת השמיעה ומשם הדיבור מתפתח.

פורסם

מה המטרה שלך. בסה"כ אם הוא יודע אנגלית אז יהיה לו קל ללמוד גרמנית.

פורסם
למה להסתבך. סע כתייר לתורכיה שכידוע משתמשת בכתיב אנגלי ונסה להבין לבד שלטים תפריטים והודעות ברכבת.

עכשיו חזרתי מסוף שבוע בברלין ולהפתעתי היה לי מאוד קל להבין הודעות ותפריטים. אפילו השתמשתי במכונות אוטומטיות לכרטיסים ולא טרחתי להפוך לאנגלית.

טורקית היא כלל אינה שפה אינדו-אירופאית, לכתב אין שום קשר, יידיש היא שפה שנכתבת עם כתיב עברי, אבל למעשה מדובר בשפה מאוד דומה לגרמנית, לדוברי יידיש הרבה יותר קל להבין גרמנית, למעשה רבים טוענים שיידיש זה בכלל דיאלקט שבור של גרמנית.

שוב אני אקבל את זה, שלמי שדובר אנגלית, יהיה יותר קל ללמוד גרמנית מאשר למישהו שדובר רק עברית, אבל פה זה נגמר.

סתם לדוגמא תראד של מהגרים מארצות דוברות אנגלית בגרמניה:

http://www.toytowngermany.com/forum/index.php?showtopic=34039

ולא באמת צריך לדעת גרמנית כדי להבין מה זה Monatskarte, Geldautomat או Parkplatz.

נערך על-ידי Nosh

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים