עבור לתוכן

מישהו התנסה עם האתר airbnb?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

מהי דרך טובה למצוא אטרקציות בעיר שבחרתי?

יש אתר טוב? או ספר? או להתחיל לשאול חברים?

נערך על-ידי card

• תגובות 64
  • צפיות 17.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

גוגל - יתן לך הרבה אתרים ישראלים עם מידע

tripadvisor - יש אפליקציה ויש אתר

פורסם

כל הנסיעות היו שם עם מוניות?

מצד אחד זה נשמע יקר,

מצד שני, לבזבז את הזמן שיש לך בחופשה(שאתה משלם עבורו פר לילה כאמור) על תחבורה ציבורית,

יכול להיות שדווקא מונית מידי פעם תצא בסופו של דבר יותר משלמת.

הרוב. חלק עם אוטובוס.

מונית יוצאת משתלמת כשחוזרים מיציאה בלילה. זהו בערך. כשאני טס לחו"ל אני נוהג לקנות כרטיס יומי או שבועי למערכת התחבורה הציבורית של העיר (מה שלא עשיתי באמסטרדם). כך לא נכנסים לשיקולים "משתלם" למינהם. פשוט נוסעים בתחב"צ וזהו. לדעתי זו חלק מהחוויה של הטיול.

פורסם
  • מחבר
tripadvisor - יש אפליקציה ויש אתר

TheReaper נתן מקודם את TripAdvisor עבור השגת מקום לישון,

אז אני מבין עכשיו שזה גם עבור יעדים.. אתר שימושי :)

תודה..

אוקיי יופי יש לי עכשיו מקורות להשגת ידעים טובים..

אעבור עליהם ואבחר לפי טעמי.

כשאני טס לחו"ל אני נוהג לקנות כרטיס יומי או שבועי למערכת התחבורה הציבורית של העיר (מה שלא עשיתי באמסטרדם).

זה רעיון טוב

אני אצטרך גם סים מקומי.

ניתן לקנות משהו כללי כזה לאירופה? שיתפוס בגרמניה, איטליה, והולנד?

אני צריך את זה יותר בשביל ה-Data מאשר שיחות.

(למעשה אני יכול להסתדר בלי השיחות, אם יש לי Data, עקב תוכנות כמו סקייפ או אפילו Bphone)

נערך על-ידי card

פורסם

Wifi בדירה/מלון לא יספיק לך?

לא, צריך לקנות כרטיס למערכת התחב"צ המסויימת.

פורסם
  • מחבר
Wifi בדירה/מלון לא יספיק לך?

אם אני בדירה אז יספיק..

אבל אם אני בחוץ, וצריך פתאום גוגל מפס או משהו כזה בשביל לבדוק תחבורה ציבורית,

יכול להיות מאד לא נוח להתחיל להסתובב ברגל ולחפש Wi-Fi פתוח..

שווה לשלם כמה יורו ולהיות מקושר לאינטרנט

דרך אגב,

אם אני מתכנן טיול שהוא כמה מדינות, כאמור גרמניה הולנד איטליה,

איך יותר טוב לעבור בין המדינות: מטוס או רכבת?

יש הבדל משמעותי בין המחירים שלהם באירופה?

(כי אם כן, זה נותן עדיפות לרכבת. אם לא, אז אולי המטוס עדיף..)

פורסם

עדיף סים מקומי. עולה בדרך כלל סביב ה-20 יורו לסים עם תקרה של 1-2 ג'יגה (אפשר גם להטעין אם צריך), ואתה מקבל עם זה שלוות נפש שיהיה לך אינטרנט בכל מקום שתרצה (במיוחד שימושי בשביל ניווט עם google maps). בדרך כלל אפשר לקנות בשדה התעופה ובתחנות רכבת מרכזיות, וכמובן בחנויות שמפוזרות פה ושם. נראה לי שתאלץ לקנות סים חדש בכל מדינה.

למיטב ידיעתי רכבות בין מדינות באירופה הן יקרות בטירוף, ומשתלמות רק אם אתה מתכנן המון נסיעות ואז אתה קונה כרטיס חופשי (rail pass). בדרך כלל עדיף טיסות low cost.

נערך על-ידי שניצל

פורסם
  • מחבר
עדיף סים מקומי. עולה בדרך כלל סביב ה-20 יורו לסים עם תקרה של 1-2 ג'יגה

אני ב-012mobile,

וזה נראה שבאופן אירוני, יוצא יותר זול לעשות אינטרנט סלולרי דרך החברה מישראל, בתנאי, שבוחרים תוכנית מוזלת עבור Data לחו"ל.. זה נקרא "חבילת גלישה לחו"ל".

(בניגוד למצב שפשוט טסים לחו"ל ומשלמים תעריף Data חו"ל רגיל, שיכול להיות יקר מאד.)

ב-012mobile מציעים 1GB ל-30 יום לחו"ל, ב-139שח.

זה המחיר הרשמי.

אם מתקשרים אליהם אפשר להוריד את זה לכמעט מחצית ממה שהבנתי.

אני מניח שאותו סיפור גם בחברות אחרות..

כך שזה יוצא לי את אותם 20 יורו(או קצת פחות), רק שהפעם זה טוב לי גם כשאני עובר מדינות, בניגוד לסים שאצטרך כל פעם מחדש בכל מדינה שאהיה בה..

זה נכון?

למיטב ידיעתי רכבות בין מדינות באירופה הן יקרות בטירוף, ומשתלמות רק אם אתה מתכנן המון נסיעות ואז אתה קונה כרטיס חופשי (rail pass). בדרך כלל עדיף טיסות low cost.

הממ

תודה על המידע

אם למישהו יש עוד מידע על כך, זה יעזור מאד..

כי אם זה אכן כך אז אערך בהתאם עם טיסות זולות באירופה

נערך על-ידי card

פורסם

אין לי מושג לגבי החבילה הספציפית שאתה מדבר עליה, אבל אתה צריך לוודא ב-100% שהיא נתמכת בכל המדינות שאתה טס אליהן, ושלא יהיו שום חיובים נוספים, במיוחד אם אתה מנצל את כל החבילה (כלומר שברגע שאתה מגיע למקסימום השירות יחסם לחלוטין, ולא יתחילו לגבות ממך סכומים מטורפים). אם כן, אז נשמע סבבה. אחד היתרונות של סים מקומי הוא שהוא prepaid - אתה משלם רק בעת הרכישה והם לא יכולים לחייב אותך בשום סכום נוסף.

בהנחה שאתה מדבר על הדבר הזה: http://www.012mobile.co.il/abroad/rates-basic1/

שים לב לסעיף הבא:

• חסימת הגלישה לא תבוצע במקרים בהם יסתיים נפח הגלישה בחבילה בזמן גלישה בפועל. במקרה זה, או במקרים בהם יהיה עיכוב בחסימה מסיבות שתלויות במפעילי הרשתות בחו"ל, יחול חיוב בסך 3 ש"ח ל MB1.

מספיק שאיכשהו גלשת בטעות 20 מגה מעבר לחבילה, כבר חטפת עוד תשלום של 60 ש"ח...

נסיעות ברכבת גם יקחו לך המון זמן - מרומא לברלין לוקח 17 שעות לפחות בתחבורה ציבורית.

נערך על-ידי שניצל

פורסם

לאיזה מידע אתה כבר מצפה?

פשוט תזמין טיסות. עדיף כמה שיותר מוקדם.

פורסם

עד לפני שנה שנתיים לדויטשה באן היה מונופול על התחבורה היבשתית, בינעירונית בגרמניה, לכן רכבות היו הרבה יותר יקרות מטיסות, קיום כבר יש אוטובוסים שלרוב יהיו יותר זולים מטיסות, וגם יש מדי פעם דילים לנסיעות רכבת, אבל המחיר הסטנדרטי שתקבל אם תגיע לתחנת הרכבת הראשית של ברלין ותרצה לקנות כרטיס למינכן או צרפת הוא כנראה יהיה מעל 80 יורו כשטיסה לערים אחרות בגרמניה\צרפת\הולנד למשל תעלה בד"כ 20-40 יורו.

מה שכן, אם אתה מתכוון לנדוד הרבה מעיר לעיר באירופה, שמעתי שהדויטשה באן מציעים כרטיסים לא מוגבלים לכל הרכבות באירופה, וזה בהחלט יכול להיות משתלם.

מה גם ששדות תעופה בד"כ נמצאים מחוץ לערים, ותצטרך להשתמש בתחבורה ציבורים\מוניות כדי להגיע מ\אל שדות התעופה, מה שמסרבל ומייקר את העניין.

עוד אפשרות היא מיטפאהרגלגנהייט, מאוד פופולארי בגרמניה ובאירופה, מישהו עם רכב נוסע מברלין לאמסטרדם למשל, והוא "משכיר" את המושבים הפנויים כדי לכסות חלקית את עלות הנסיעה. היתרון הוא המחיר, הנוחות והגמישות של נסיעה ברכב פרטי, החיסרון הוא שאתה צריך לסמוך על אדם אחר.

פורסם
  • מחבר

שניצל:

לגבי החסימה:

מתברר שמבחינת חברות הסלולר, יש שני דברים:

- איפשור/חסימת גלישה לחו"ל, זה התעריף המזדמן והיקר. חסימה שלו תמנע מאיתנו לשלם תעריפים יקרים, וכמו כן מונעת מאיתנו אינטרנט בבסיום חבילת הגלישה, אם קנינו.

- חבילת גלישה לחו"ל, היא משהו שאתה משלם עליו מחיר fixed, מקבל כמות קבועה(1GB במקרה הזה), ובסופו אין יותר(אלא אם תבקש עוד אחת)

אם מישהו אכן קונה חבילת גלישה, אבל לא דאג לחסום את הגלישה המזדמנת בחו"ל, אז הוא יהיה בבעיה(אם יגיע לסוף הנפח שקנה, ולא ישים לב)

לאיזה מידע אתה כבר מצפה?

אנשים שהתנסו בטיסות פנימיות או רכבת ויכולים להמליץ לכאן או לכאן..

אנשים שזוכרים מחירים.

מידע כזה למשל, כמו ש-Nosh נתן:

המחיר הסטנדרטי שתקבל אם תגיע לתחנת הרכבת הראשית של ברלין ותרצה לקנות כרטיס למינכן או צרפת הוא כנראה יהיה מעל 80 יורו כשטיסה לערים אחרות בגרמניה\צרפת\הולנד למשל תעלה בד"כ 20-40 יורו.

מה שכן, אם אתה מתכוון לנדוד הרבה מעיר לעיר באירופה, שמעתי שהדויטשה באן מציעים כרטיסים לא מוגבלים לכל הרכבות באירופה, וזה בהחלט יכול להיות משתלם.

מה גם ששדות תעופה בד"כ נמצאים מחוץ לערים, ותצטרך להשתמש בתחבורה ציבורים\מוניות כדי להגיע מ\אל שדות התעופה, מה שמסרבל ומייקר את העניין.

Nosh תודה רבה..

עוד אפשרות היא מיטפאהרגלגנהייט, מאוד פופולארי בגרמניה ובאירופה, מישהו עם רכב נוסע מברלין לאמסטרדם למשל, והוא "משכיר" את המושבים הפנויים כדי לכסות חלקית את עלות הנסיעה. היתרון הוא המחיר, הנוחות והגמישות של נסיעה ברכב פרטי, החיסרון הוא שאתה צריך לסמוך על אדם אחר.

מגניב

כלכלה שיתופית כמו ב-airbnb, רק עבור הנסיעה :)

יש אתר טוב לכך באירופה?

נערך על-ידי card

פורסם

הייתי בספטמבר באמסטרדם עם החברה.

לקחנו דירה דרך airbnb.

רק דברים טובים אני יכול לספר על כול התהליך והדירה שקיבלנו.

ממליץ בחום.

במקרה גם לקחתי את חבילת הגלישה של 012 לא היו שום חיובים נוספים, ואפילו קיבלתי זיכוי בלי שביקשתי על חלק מהכסף כי לא ניצלתי אותה במלואה.

שוב ממליץ.

תעשה חיים. יש עכשיו הרבה היצע של דירות שם כי זו לא עונת השיא אז יש המון מציאות.

פורסם
  • מחבר
במקרה גם לקחתי את חבילת הגלישה של 012 לא היו שום חיובים נוספים, ואפילו קיבלתי זיכוי בלי שביקשתי על חלק מהכסף כי לא ניצלתי אותה במלואה.

באמת נתנו זיכוי?

וואו

ועוד בלי שביקשת..

בתקנון שלהם בתחתית העמוד של החבילה, הם כותבים ההיפך: לא יינתן זיכוי בגין נפח לא מנוצל :)

תעשה חיים. יש עכשיו הרבה היצע של דירות שם כי זו לא עונת השיא אז יש המון מציאות.

אני לא טס עכשיו.. :)

אני בארץ לא שורד את הקור, אז אתה רוצה שאטוס לאירופה עכשיו? :)

אני טס יותר לקראת הקיץ

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים