עבור לתוכן

אני לא מבין מה רע במעבדים של AMD לעומת INTEL?

Featured Replies

פורסם

אני מקווה שאתה מבין שהשורות הראשונות היו ציניות קצת :-)

ורגע רציני...אין תשובה חד משמעית "מה עדיף".

כמו שידידנו מעלי אמר, כל מקרה לגופו.

בעידן של היום שני המחנאות מספקות ביצועים מעולים, שכמובן תלויים גם בחומרה הנלווית (כרטיס מסך לדוגמא).

אם מטרת הרכישה היא למטרות גיימינג, אז בהחלט גם AMD וגם אינטל מספקות את הסחורה.

כמובן מצד AMD רצוי ללכת על סדרת FX (עדיף 6XXX ומעלה) ואינטל i5 וi7 (מהדור האחרון)

פורסם

אני אתן לכם זווית אחרת - אולי לא פופלרית אבל אחרת

לביצועים של המעבד יש מבחינתי חשיבות מעטה מאוד כיום - רב המעבדים ברמת הביניים מספקים פחות או יותר את אותו דבר בשימוש שוטף ורגיל (אני לא מדבר על "חולי ביצועים" ואו על אנשים שקונים משהו רק כדי לראות כמה הוא טוב במבחני ביצועים)

לי אישית יש I5-2500K מזדקן - בלי אוברקלוק ובלי נעליים - עוד לא נתקלתי במשחק\תוכנה\שימוש שהוא היווה מבחינתי את צוואר הבקבוק

יתרה מזאת לרב השימושים מעל ל-2 ליבות זה לא רלוונטי בכלל - כאשר רובם המוחלט לא יודע לנצל זאת - למעשה היישום היחידי שאני משתמש בו באופן יעיל בריבוי ליבות הוא בהפעלת מכונות וירטואליות על המחשב - לא בדיוק מה שהמשתמש הממוצע עושה.

יש לדעתי חשיבות הרבה יותר גבוהה לזיכרון (כמות ורוחב פס) ולאחסון (ש-SSD זה תענוג)

כן אני מסכים - אם אתה עובד על תיבמ\חישוב מתמטי\סימולציה של תהליכים יש חשיבות לריבוי ליבות ולתדר המעבד - אבל למשל במשחקים יותר חשוב הכרטיס מסך מאשר המעבד.

להשקיע 60% יותר כדי לקבל אולי תוספת של 20% בשום מקום זה לא חכם.

פורסם

אני אישית לקחתי I5 4570 פלוס לוח אם ב350 ש"ח. זה אחרי הרבה מאוד מחקר.

הייתי יכול לקחת FX8320+ לוח אם נורמלי (500 ומשהו שקל, שזה המינימום שאתה חייב להשקיע אם אתה רוצה יציבות, אתה צריך VRM של 8+2), וזה היה יוצא אותו מחיר (FX8320 מאיביי, זה נמכר שם ב600-700 לחדש כולל משלוח) אבל הביצועים של הI5 פשוט יותר טובים בהרבה, בכל משחק שמשתמש בלא יותר מ4 ליבות, שזה כמעט כולם כרגע.

גבריאל, מה שאתה אומר נכון רק בגלל שהמעבדים לא התקדמו הרבה בשנתיים+ האחרונות מבחינת ביצועים, אבל הQ6600 שלי הגביל אותי בהרבה מאוד משחקים. FAR CRY 3, PLANETSIDE 2, CRYSIS 3, ROTT, וSHADOW WARRIOR, פועלים הרבה הרבה יותר חלק עכשיו.

הרבה משחקים מנצלים מרובעי ליבות כיום, ואלה שלא, צריכים ביצועים חזקים לכל ליבה, שזה מה שלא היה לי במעבד הקודם שלי, וזה גם מה שלAMD חסר, וקיוויתי שעד עכשיו הם כבר היו מתקנים את זה עם STEAMROLLER, אבל בינתיים זה נראה שאלה הולכים להיות אך ורק APUים, ולא מעבדי FX נורמליים...

נערך על-ידי ChaosPower

פורסם

הערה אחת Q6600 זה מעבד מלפני בערך 5 שנים (וגם זה עם קרדיט) - שזה במושגי חומרה - נצח

אני מבטיח לך שגם המעבד שלי בעוד שנתיים וחצי לאיהיה שווה יותר מדי וגם יגביל אותי

מה שניסיתי להמחיש זה שלא לתת משקל גבוהה מדי על ביצועי מעבד

אלא להשקיע בכרטיס מסך\זיכרון\אכסון מהיר

פורסם

כמובן שבגבול ההגיון.

מעבד מסדרת g או אפילו i3 יגבילו את רוב המשחקים היום וגם הרבה מהתוכנות (winrar , רינדור , קידוד , וכל תוכנה שמשתמשת בריבוי ליבות.)

פורסם
אני אישית לקחתי I5 4570 פלוס לוח אם ב350 ש"ח. זה אחרי הרבה מאוד מחקר.

הייתי יכול לקחת FX8320+ לוח אם נורמלי (500 ומשהו שקל, שזה המינימום שאתה חייב להשקיע אם אתה רוצה יציבות, אתה צריך VRM של 8+2), וזה היה יוצא אותו מחיר (FX8320 מאיביי, זה נמכר שם ב600-700 לחדש כולל משלוח) אבל הביצועים של הI5 פשוט יותר טובים בהרבה, בכל משחק שמשתמש בלא יותר מ4 ליבות, שזה כמעט כולם כרגע.

גבריאל, מה שאתה אומר נכון רק בגלל שהמעבדים לא התקדמו הרבה בשנתיים+ האחרונות מבחינת ביצועים, אבל הQ6600 שלי הגביל אותי בהרבה מאוד משחקים. FAR CRY 3, PLANETSIDE 2, CRYSIS 3, ROTT, וSHADOW WARRIOR, פועלים הרבה הרבה יותר חלק עכשיו.

הרבה משחקים מנצלים מרובעי ליבות כיום, ואלה שלא, צריכים ביצועים חזקים לכל ליבה, שזה מה שלא היה לי במעבד הקודם שלי, וזה גם מה שלAMD חסר, וקיוויתי שעד עכשיו הם כבר היו מתקנים את זה עם STEAMROLLER, אבל בינתיים זה נראה שאלה הולכים להיות אך ורק APUים, ולא מעבדי FX נורמליים...

פשוט לא נכון לגבי הפאזות.

אם אתה רוצה OC למתומן אתה צריך 8+2. בסטוק גם 4+1 יחזיק מעולה

פורסם
פשוט לא נכון לגבי הפאזות.

אם אתה רוצה OC למתומן אתה צריך 8+2. בסטוק גם 4+1 יחזיק מעולה

אתה צודק ואני מטעה.

להגנתי, אני אמרתי את זה כשאני יוצא מנקודת הנחה שכל מי שלוקח FX8320 ירצה לעשות לו OC כי בסטוק הוא רק 3.5GHZ ולמה לא לעשות OC אם אפשר.

הערה אחת Q6600 זה מעבד מלפני בערך 5 שנים (וגם זה עם קרדיט) - שזה במושגי חומרה - נצח

אני מבטיח לך שגם המעבד שלי בעוד שנתיים וחצי לאיהיה שווה יותר מדי וגם יגביל אותי

מה שניסיתי להמחיש זה שלא לתת משקל גבוהה מדי על ביצועי מעבד

אלא להשקיע בכרטיס מסך\זיכרון\אכסון מהיר

לגמריי, אבל אם יש את הכסף לדעתי שווה להשקיע. זה הכל תלוי בתקציב, ואיזון נכון של החלקים מבחינת התקציב. וגם באיזה משחקים אתה משחק, עוד קיימים משחקים חדשים שלא משתמשים ביותר מ2 ליבות כראוי.

המטרה שלי בהשוואה בין מעבד ישן לחדש כשלשניהם 4 ליבות הייתה להדגיש את החשיבות של ביצועי כל ליבה ואיך שAMD הזניחו את זה כשעברו מפנום II לFX.

פורסם
אני מתכנן לקנות מחשב חדש שמיועד לגיימינג ועריכת ווידיאו וסאונד

עכשיו ראיתי אנשים אומרים לא לתקרב למעבדי AMD

עכשיו אני לא מצליח להבין מה רע במעבדי AMD ??

לדוגמה מעבד של ה AMD אם ה 8 ליבות נראה מעבד מפצלת

בביצועים לאומת I7 של אינטל

אשמח אם מישהו יגיד לי למה מעבדי AMD לא מומלצים

ומה הבדל בביצועים של בגיימינג לאומת מעבדים של אינטל

כי תאמת חרפתי בגוגל ומלא פורמים וכל אחד אומר משהו

אחר ...

תאמין לי גם לא מבין

מראים לי מבדקים שאינטל טובה בעשיריות שניה

,מבדקים שתפורים למעבדי אינטל

יש לאינטל יתרונות בתאימות טובה יותר ,אבל זה לא מורגש כל כך .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים