עבור לתוכן

כרטיס מסך R9 280X

Featured Replies

פורסם

לפני כחודשיים הושק הכרטיס מסך הנ"ל במחירים של 1500-1650 בכל החנויות בארץ בחברות הרכבה של: GIGABYTE, ASUS,MSI, SHAPPIRE.

לאחר מכן דווח שבכל העולם יש מחסור בכרטיס הזה, ועל כן עלו מחירי הכרטיס בעשרות אחוזים כך שמלבד שני חנויות (נכון ל-7/1/14), אפשר למצוא את הכרטיס הכי זול ב-1700.

יחד עם זאת, למיטב הבנתי ידוע לי שזוהי סדרה שעושה רעש גבוה (בייחוד גירסת TOXIC ו-VAPOR של SHAPPIRE).

בדקתי קצת באינטרנט לגבי הנושא הזה ומצאתי שע"פ השוואה באתר Tom's Hardware, הכרטיסים הכי שקטים הם של HIS, ASUS, ו-GIGABYTE (קודם ASUS, אח"כ HIS ואז GIGABYTE).

שבועות בודדים לפני שהחלטתי לקנות את הכרטיס של ASUS, המחיר שלו קפץ יחד עם כל השאר ואז יצאה ההודעה על המחסור בכרטיס.

אציין שמבין שלושת הכרטיסים השקטים שציינתי למעלה, היחיד שנשאר במדפים הוא של GIGABYTE (ו-HIS אפילו לא נמכר בארץ).

***הערה חשובה: לפני כשבוע בערך, GIGABYTE השיקה את הכרטיס R9 280X ברוויזיה 2.0 (אני עובד במפעל אלקטרוניקה אז תאמינו לי אני יכול להרצות לכם על זה... חחח...) ע"פ מה שהבנתי, הם שיפרו את הקירור ע"י החלפת המאוורריים כך שהוא נראה יותר יפה, ויותר חשוב - הם הורידו את רמת הרעש בכמעט 10dB!!

ולכן רציתי לשאול אם זה באמת נכון או שזה היה פשוט תרגיל שיווקי של AMD?

אני עדיין מחכה לירידת מחירים אבל האם באמת כדאי לחכות או עדיף לשקול אופציות חלופיות???

תודה על העזרה, חיים.

פורסם

אחלק את הדברים שרשמת לחתיכות.

בדקתי קצת באינטרנט לגבי הנושא הזה ומצאתי שע"פ השוואה באתר Tom's Hardware, הכרטיסים הכי שקטים הם של HIS, ASUS, ו-GIGABYTE (קודם ASUS, אח"כ HIS ואז GIGABYTE).

שבועות בודדים לפני שהחלטתי לקנות את הכרטיס של ASUS, המחיר שלו קפץ יחד עם כל השאר ואז יצאה ההודעה על המחסור בכרטיס.

לא הייתי סומך על הדבר הזה בצורה מלאה. עוצמות רעש משתנות מדגם לדגם בכל מקרה. הכל תלוי במה בדיוק אתה מחפש.

***הערה חשובה: לפני כשבוע בערך, GIGABYTE השיקה את הכרטיס R9 280X ברוויזיה 2.0 (אני עובד במפעל אלקטרוניקה אז תאמינו לי אני יכול להרצות לכם על זה... חחח...) ע"פ מה שהבנתי, הם שיפרו את הקירור ע"י החלפת המאוורריים כך שהוא נראה יותר יפה, ויותר חשוב - הם הורידו את רמת הרעש בכמעט 10dB!!

להרצות לי על מה? ("חחח"). GIGABYTE לא החליפה את המאווררים. היא כמעט לא החליפה דבר למעשה. לוח המעגל המודפס הוא דומה, גוף הקירור הוא זהה, המאווררים הם אותם מאווררים. מה שעשו זה צבעו את לוח המעגל המודפס בשחור, שלדת המאווררים הוחלפה באחת שהיא שחור מאט במקום גלוס. מה שהם כן עשו, זה שיפרו את פרופיל פעולת המאוורר בביוס כרטיס המסך. זו עובדה לא כל כך משנה למי שלמד ב-2 דקות איך לקבוע פרופיל ידני דרך תוכנת ניטור והמהרה.

אם אתה מחכה למחירים טובים, אני חושב שאתה תמתין כל כך הרבה עד שהדור החדש של כרטיסי המסך כבר יגיע.

פורסם
  • מחבר

התכוונתי להרצות על המילה "רוויזיה" (שזה אומר בשורה התחתונה שדרוג של חומרה או תוכנה ואני עובר את זה יום יום במקום העבודה שלי)

- - - תגובה אוחדה: - - -

בקיצור אם אני יכול להשיג את הכרטיס של GIGABYTE ב-1500 עכשיו מחנות בארץ שנמצאת במרחק של 150 ק"מ מפתח ביתי כדאי להסתכן במקרה וצריך לממש אחריות? (כרטיס מסך מונה כאחד מרכיבי המחשב שיותר מתקלקים....).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים