עבור לתוכן

תשלום עבור אבטחה בבית קפה - הגענו לרמות אבסורד חדשות.

Featured Replies

פורסם

היי לכולם.

כבר מזמן ידוע הרי לכולנו שדמי השירות (טיפ) בבתי קפה מסעדות ופאבים רבים אינם מגיעים בדיוק למלצר.

הלא מרגע שהבינו בעלי העסקים שהם מחוייבים בתשלום משכורות הם לוקחים במקרים רבים את הטיפים שמקבלים המלצרים לקופתם ומשם משלמים את משכורותיהם (עיתים גם משכורות אחרות - למשל של חלק מהטבחים, הברמן הפיקולו וכו) ואת השאר (אם יש שאר) נותנים למלצרים. כמובן היה ולא יכנס מספיק טיפ יאלצו בעלי הבית לשלם את משכורות הצוות ממש מכיסם. אבל זה קשה וממש נורא ואל להגיע למצב כזה. כך למעשה, איננו נותנים למלצר טיפ, אנו נותנים עוד כסף (פתור ממס) לבעל המקום שיעשה בו כרצונו. הדבר כמובן אינו קבוע ובכל מקום מתנהל בצורה מעט שונה, אבל בגדול זה המצב. אנו משלמים גם על האוכל והשתיה (מחיר שכמובן יקר משמעותית משווים בלבד) ובנפרד, מהטיפ (שעיתים הינו חובה) את משכורות חלק מהצוות.

הדבר עקום, בעייתי וכו, אבל קיים.

בשנות הפיגועים, החלו מקומות רבים גם להעסיק מאבטח.. אז נעשה נסיון לבקש מהאורחים דמי אבטחה (למה לא לנסות לקחת מהאורחים סכום נוסף אם אפשר?) בשלב כלשהו עבר חוק שחייב אותם להוריד עלות זאת באם הלקוח מבקש. ברור שבמקרים רבים הלקוחות אינם מבקשים או בגלל שלא שמים לב או בגלל שלא נעים ואז מרווחים עוד קצת עליהם.

לאחרונה הייתי בבית קפה של רשת ידועה עם קבלת החשבון הבחנתי בדמי האבטחה שהוספו

ניסיתי לחשוב האם ראיתי מאבטח במקום - לא ממש.

לראות אולי הוא כעת נמצא - גם לא.

עדיין, נראה שגם אם מאבטח לא ממש בסביבה, דמי אבטחה מוספים לחשבון.

יפה להם.

אגב, כמובן שביקשתי להורידם. יש גבול לפרייריות..

פורסם

גם אני נתקלתי במקרה כזה בעבר, אבל האמת שהיא שכבר המון זמן לא יצא לי להיות במסעדה שגבתה דמי אבטחה (גם אם היה מאבטח).

פורסם

כמעט כל פאב בחיפה לוקח אבטחה

פורסם

נתקלתי בזה בבורגר-ראנצ' בחולון לפני איזה 5-7 שנים. כשביקשו ממני בקופה "טיפ לשומר" אמרתי שאני מעדיף לתת לו טיפ באופן אישי, הם לא הסכימו ובאותו רגע יצאתי משם והלכתי לאכול במקום אחר. מאז לא נכנסתי יותר לרשת הזאת, עד היום בכל פעם שאני עובר לידם אני נזכר במקרה הזה.

פורסם

אין יותר אבטחה בשום עסק שמיועד לפחות ממאה איש.

מאה ויותר חייב

פורסם

קרה לי יותר מפעם אחת שביקשו דמי אבטחה למרות שבשעה שאכלנו לא היה כזה וברור שביקשתי להוריד.

אני גם נגד הטיפ האוטומטי שנהוג בארץ.

קרה לי יותר מפעם אחת שהייתי במסעדות עם חברים ולמרות שהמלצר זילזל והתעלם הם הרגישו צורך לתת טיפ ולרוב במקרים כאלו אני מסרב לשלם טיפ אבל יש את הפעמים שהחברים (תלוי עם איזו קבוצה אני אוכל באותו הזמן) מתעקשת ל"השלים את הטיפ" ואז אם אני לא משלם נוצר מצב לא נעים...

קרה לי פעם שהתייחסו אליי ככה ולא שילמתי טיפ ואז ביציאה רדפה אחרי המלצרית ואמרה לי שהארוחה לא כוללת שירות אז כמובן שעניתי לה ששמתי לב לזה...

פורסם

שזו כמובן עבירה על החוק שכן המחיר חייב לכלול את כל התוספות האפשריות.

פורסם

אני גם נגד טיפים , אחותי הייתה מלצרית ומאז הסיפורים שלה אני פשוט אנטי חבל על הזמן , ובכלל אני מחזיק בדעה של פותח הדיון, כשעבדתי בהודו והייתי הולך לאכול בחוץ הטיפ היה כבר בתוך החשבון , ושמה יש כזו מודעות לשירות שאתה באמת מרגיש טוב לתת טיפ. אני מרגיש שמאז שחזרתי כבר אני סולד מהתרבות הזו בארץ והתנהגות העובדים ברוב המקומות שאני מגיע אליהם לא באמת עושה לי חשק להשאיר טיפ.

הבעיה היא שכשאנחנו בחברה של יותר ממני וחברה שלי אז מתחיל האי נעימות ,

ואז להתחיל להסביר למה ופה ושם , עדיף לשים 5 שקל וזהו , אבל אז אם מישהוא מתחיל להגיד " שמע זה לא מספיק" אז כבר מרימים שרוולים.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אין שום חובה לשלם מעבר למחיר שרשום בתפריט עבור המנה.

אם באמת נהנתי מהשירות, אני משתדל לתת את הטיפ למלצר וגם שואל האם הטיפים באמת הולכים למלצרים כתוספת ולא כחלק מהמשכורת. בעל העסק במילא ישלם למלצר אותו סכום, עם הטיפ שלי או בלעדיו.

פורסם

ההגיון של כל מעסיק באשר הוא תמיד יהיה לקצץ בהוצאות כמה שאפשר מבלי לפגוע בתפקוד העסק. כל עוד אפשר לגלגל חלק מההוצאות על הלקוחות, למה לא?

פורסם

זמנים רעים לצרכנים.

עכשיו הייתי בברלין ובכל מסעדה קפה או בר המלצר מצייר לך ציור קטן ומדגיש בעט בחשבון שהמחיר לא כולל שרות.

בביקור הקודם לפני כשמונה שנים המחיר היה כולל הכול ועכשיו מעמידים את הלקוחות בפני עובדה לא נעימה.

פורסם

טיפ ותשלום על אבטחה הם שני דברים שונים לחלוטין.

הטיפ לפחות איננו רשום כשורת פריט בחשבון. ממש כאילו היה זה מוצר או שירות שהזמנת. אין ספק שזוהי חוצפה ממדרגה ראשונה. אם כי אני לא מבין מה חדש בזה, נתקלתי בזה כבר עשרות פעמים. אני מבקש להוריד את התשלום הזה תמיד, בלי קשר להאם יש שומר בחנות או לא.

פורסם

צריך לחייב עסקים המוכרים מוצר או נותנים שירות, לאסור על בקשת טיפ או סעיפי הוצאה נפרדים כמו אבטחה.

אם מישהו רוצה לתת טיפ, בבקשה.

אבל להוסיף סעיפים למימון כל תת הוצאה שיש לעסק, ובאופן שפותח אפשרויות ניצול חסרות הגיון גם של עובדים וגם של לקוחות, את זה הייתי אוסר על פי חוק.

היו לי בחיים תקופות בהם המשכורת שלי היתה גבוהה וחילקתי טיפים כאילו אני מיליונר.

והיו תקופות בהם לא עבדתי והמלצרים או השליחים הרוויחו יותר ממני, ואז זה פשוט היה מזעזע שהם מבקשים טיפ ועושים לי פרצופים כאילו אני!! לא בסדר שאני לא נותן את מה שכמעט ואין לי.

טיפים על משלוח פיצה?

למה מה הוא עשה?

הוא הכין את הפיצה והקפיד על איכותה במיוחד בשבילי?

הוא לא עשה כלום, רק את המינימום שהוא נדרש לה על פי עבודתו.

ואם נתתי טיפ והפיצה לא יצאה הכי טעימה באותו היום?(קורה לפעמים) לא רק שהטיפ היה חיזוק שאינו ראוי, לא רק שהטיפ היה חיזוק של האדם שאינו קשור לשום דבר, גם אין בטיפ שום יכולת לשפר לי כלקוח את השירות ואיכות המזון אותו אני יזמין בעתיד.

אז בשביל מה לתת טיפ!?!?!??! בשביל מה?!!?!??! סתם?!?!!???? כי ככה!!!?!?!?

חד צדדי וללא השפעה?

ברגע האמת אם הם יפשלו אפילו פיצוי ראוי אני לא אקבל מרוב הפיצריות במדינה המזדיינת הזו.

לכל היותר בפעם הבאה הם יתנו לי תוספת במקום מה ששילמתי ולא קיבלתי בפעם הקודמת.

חבורת חוצפנים.

פורסם

מלצרים קורעים את עצמם בעבודה והרבה פעמים עושים עבודה של נותני שירות אחרים.

מלצר מנקה לך את המזלגות , דואג שהקנקן שתייה שלך תמיד יהיה מלא , מנקה לך את השולחן , מחייך אליך , מביא לך משקאות שתהיה שמח ועוד.

מלצר זה אולי סוג המקצוע היחיד שבאמת מגיע לעובד בו טיפ.

מאבטח עוסק באבטחה , מתדלק ממלא לך דלק , אבל מלצר עושה הרבה מעבר למה שהוא חייב (להגיש לך את האוכל).

אם מלצרים לא יקבלו טיפ , אז מהר מאד תראו איך השירות הופך להיות נטו מה שהמלצר מחויב אליו ולא קמצוץ יותר , ובצדק גמור , ואז תקבלו שירות טוב רק ממסעדות שיכולות להרשות לעצם לשלם לעובדים כפול כסף.

אני לא חושב שטיפ צריך להיות חובה , אלא רק אם באמת נהנית מהשירות של המלצר.

דרך אגב , ברוב המקומות כסף שמלצר מקבל ביד הולך ישר למלצר , אז אם אתם רוצים להיות בטוחים שזה יגיע אליו , אז תשלמו לו במזומן וביד , ולא באשראי או לרב מלצרים (במקרה שמדובר באירוע גדול).

ועוד נקודה - יש אנשים שחושבים שמלצרים זה רובוט , אבל צריך להבין שברוב המקרים עיכוב בקבלת מנה הוא לא באשמת המלצר , אלא באשמת במטבח , אז זה מה שנקרא "אל תירו בשליח".

ומלצרות זאת כנראה העבודה עם האחוז הכי גבוה של אזרחים שעבדו בה בתקופה כלשהי בחיים שלהם.

פורסם

האמת מלצר עושה בדיוק את מה שהוא אמור לעשות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים