עבור לתוכן

עזרה בנוגע ל: שידרוג לוח אם ,מעבד וזיכרונות

Featured Replies

פורסם

שלםו אני צריך בבקשה עזרה בשידרוג:שידרוג לוח אם ,מעבד וזיכרונות

המטרות שלי הם משחקים כבדים,גלישה באינטרנט, office,לימודים (לומד אבטחת מידע)

התקציב שלי הוא: 2500-3000שח.

תודה רבה ולעוזרים.

פורסם

שילוש דיי סטנדרטי + קירור למעבד:

מעבד: Intel Core i5 4570 3.2Ghz (3.6Ghz Turbo) LGA1150 Tray בעלות של 904 ש"ח.

קירור למעבד: Intel Original LGA1155-1150 ליבת נחושת - עד 95W בעלות של 42 ש"ח.

לוח אם: Gigabyte GA-B85M-DS3H בעלות של 355 ש"ח.

זיכרון: Hynix 8GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 - בקניית מחשב חדש בלבד בעלות של 340 ש"ח.

סה"כ - 1641 ש"ח.

הערות:

1. המחירים הנ"ל הם מ TMS, אבל תמיד כדאי שתבדוק גם חנויות אחרות.

2. ביצועי המשחקים תלויים יותר בכרטיס המסך, ולכן תצטרך גם כרטיס מסך טוב בכדי לשחק ב"משחקים כבדים". כאן לא הוספתי כרטיס מסך כלשהו (יש ליבה גרפית מובנית במעבד, אבל היא לא ממש חזקה לצורך משחקים).

3. אפשר לחסוך עוד אם תיקח לוח עם פחות חריצי הרחבה לזיכרון (2 במקום 4), כמו Gigabyte B85M-D2V LGA1150 בעלות של 313 ש"ח. למעשה אם אין לך צרכים מיוחדים, אתה יכול לקחת לוח זול עוד יותר, כמו MSI H81M-P33 LGA1150 בעלות של 243 ש"ח. מצד שני, אם יש לך דרישות נוספות, כמו יותר חיבורי USB, יותר חיבורי SATA, יותר חריצי הרחבה לזיכרון, כמות וסוג מסויים של חריצי הרחבה לכרטיסים (אולי תרצה חריצי הרחבה מסוג PCI, אולי יותר מחריץ הרחבה PCI-E X 16 אחד וכד') אתה תצטרך לוח אחר, שסביר להניח שיעלה לך יותר. רק שיהיה ברור - אין הבדל בביצועים בין הלוח הכי זול ללוח הכי יקר, ההבדל בין הלוחות הוא מבחינת התכונות (פיצ'רים) שהם נותנים.

4. הלוח והמעבד הנ"ל לא מיועדים לביצוע המהרה.

5. אם אתה משתמש בתוכנות שיודעות לנצל ריבוי נימים, אולי ישתלם לך לקחת מעבד Core i7 שתומך ב HT במקום מעבד ה Core i5 המוצע.

6. בקשר לקירור של המעבד - נתתי לך את קירור הסטוק (הקירור שמגיע עם המעבד בקירור ה BOX), אבל אתה יכול להוסיף עוד כסף ולקחת קירור טוב יותר, אולי שקט יותר. מניסיון שצברתי לאחרונה, אני אישית מעדיף את ה Alpine 11 PLUS של Arctic, שמהווה שיפור (קל) לעומת קירור הסטוק, מנגנון ההרכבה שלו נראה לי יותר טוב מאשר הלחצנים של קירור הסטוק, ותוספת המחיר בשבילו היא יחסית קטנה. הבעיה - רוב החנויות לא מוכרות אותו. אני קניתי את שלי כאן ואני מרוצה ממנו.

7. תמיד אפשר ללכת על שילוש המבוסס על מעבד של AMD ולא על מעבד של INTEL, שאולי יהיה לך יותר זול.

8. לא פירטת איזו חומרה יש לך כרגע. מאד רצוי שיהיה לך גם ספק כח טוב (לא ג'נרי) ואם אפשר - כונן SSD שעליו תותקן מערכת ההפעלה לשיפור הביצועים.

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

אני משתמש בתוכנה כמו VMWERE WORKSTAION כי אני לומד אבטחת מידע אז איזה מעבד כדאי לי: I7 או I5.

ויש לי עוד שאלה מה ההבדלים בין הצ'יפסטים: Z87,H87 וB85?

תודה רבה לעזרה

פורסם

אני חושב שלתוכנות כאלו עדיף יותר זיכרון, אבל אני לא יודע אם עדיף לקחת מעבד Core i7 בכדי שהם יוכלו לנצל את ה HT שלו. שים לב להפרשי המחיר בין מעבדי ה Core i5 למעבדי ה Core i7 - לפחות 400 ש"ח, אז לא בטוח שזה משתלם. אולי כדי שתחפש מבחני השוואה לתוכנות בהם אתה משתמש עם המעבדים השונים וזה יעזור לך להחליט.

מבחינת ביצועים אין הבדל בין ערכות השבבים. ההבדל העיקרי הוא מבחינת התכונות שערכת השבבים נותנת. בעיקרון ה B85 (וה H81) מיועדות ללוחות לשוק הנמוך-בינוני, ה H87 לשוק הבינוני-גבוה, וה Z87 - לשוק הגבוה-אקסטרים, שמעוניין לבצע המהרה (שאר ערכות השבבים לא תומכות בהמהרת המעבד) ולסחוט כל טיפת ביצועים מהמערכת. אגב, בכדי לבצע המהרה למעבד אתה צריך מעבד בעל סיומת K (מציין מכפלה פתוחה).

הנה השוואה של תכונות ערכות השבבים מהאתר של אינטל:

http://ark.intel.com/compare/75004,75019,75013

יש לציין שלא בכל לוח מממשים את כל התכונות של כל ערכת השבבים - היצרן לא בהכרח ייתן לך את כל חיבורי ה USB או ה SATA שערכת השבבים תומכת בהם - הם יכולים לתת פחות בכדי לחסוך בעלויות. מצד שני, ואת זה רואים בלוחות היותר יקרים, היצרן יכול להוסיף בקרים נוספים בכדי שתקבל תכונות נוספות, כמו עוד חיבורי USB ו SATA מעבר למה שערכת השבבים נותנת. בקיצור, עדיף להשוות לוחות אם ולא ערכות שבבים ולבחור את הלוח בעל התכונות הרצויות לך.

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

למה נתתם לי זיכרון של 1600Mhz ולא 1333Mhz?

פורסם
  • מחבר

טוב אז איזה 16GB אתם ממליצים לי ואיזה חנות אתם מממליצים לי לקנות?

עדיף בחדרה או לפחות באזור חדרה?

פורסם

מה שהומלץ טוב.

חנות - יש משלוחים היום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים