עבור לתוכן

בנוגע לצפיית סרטים ב 4K על מסך 1080P

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, ברצוני לדעת למה כשרואים סרטון ביוטיוב ב 4K (למשל זה:

)

על מסך 1080P, האיכות טובה יותר מאשר כשאני מגדיר ביוטיוב שזה ירוץ על 1080P (הרי המסך שלי יכול להראות רק 1920X1080 פיקסלים), תודה לעוזרים!

פורסם

אתה טכנית מאבד פיקסלים. ותמיד עדיף שאת הDOWNSCALE יבצע המסך ולא התוכנה(הצינור במקרה הזה) לכן אתה רואה יותר טוב בצורה שתארת.

פורסם
אתה טכנית מאבד פיקסלים. ותמיד עדיף שאת הDOWNSCALE יבצע המסך ולא התוכנה(הצינור במקרה הזה) לכן אתה רואה יותר טוב בצורה שתארת.

מצטרפת לשאלה. אתה יכול לפרט? אם מאבדים פיקסלים - האיכות לא אמורה להיות פחות חדה?

פורסם

כמובן שהיא פחות חדה. אבל יחסית, מתבצע DOWNSCALE מ4K ל1080, זה ממעולה לממש טוב.

פורסם

אם משתמשים במשחק בDOWNSCALING מ4K ב1080P התמונה תהיה הרבה יותר טובה בגלל העניין של הALIASING וSHIMMERING...

DOWNSCALING לא סתם מוחק פיקסלים , הוא מוצא את ה"צבע הממוצע" שהיה אמור להיות לפיקסל לפי הפיקסלים סביב המיקום שהוא אמור להיות.

במקרה של יוטוב - הם הורסים מאוד את האיכות , לא משנה מה עושים הם ידחסו בעצמם את הסרטון אחרי שמעלים אותו בדחיסה מהירה ולא איכותית. הדחיסה ל4K היא פשוט לא גרועה ברמה של הדחיסה של 720P למשל.

אם אני רוצה להעלות סרטון מהמסך שלי שהוא 1680X1050 , אני מגדיל ל1920X1080 (עם פסים שחורים) כדי שיצא נורמלי ... ב720P אני יכול גם לעשות לו דחיסה באיכות של טורנטים של YIFY והוא יהרוס.

ולמה עדיף שהמסך יבצע DOWNSCALING? יש לו חומרה יותר טובה מלGPU שכולל חומרה יעודית לDOWNSCALING בעצמו ? בכל מקרה התוצאה תהיה זהה ומבחינת דיליי שני המקרים זניחים.

הנה תמונה להמחשה במקרה של DOWNSCALING לרבע מהרזולוציה, הפיקסל הכתום בהיר זה מה שיוצא מהDOWNSCALING-

nqywjyygt4mi.jpg

מן הסתם ש4K זה לא 1080P אבל אין כאן כזה איבוד איכות מטורף, בישיבה ממטר מול מסך 27" העין במילא הייתה רואה את הצבע הממוצע ולא כל פיקסל בנפרד...

פורסם
אם משתמשים במשחק בDOWNSCALING מ4K ב1080P התמונה תהיה הרבה יותר טובה בגלל העניין של הALIASING וSHIMMERING...

DOWNSCALING לא סתם מוחק פיקסלים , הוא מוצא את ה"צבע הממוצע" שהיה אמור להיות לפיקסל לפי הפיקסלים סביב המיקום שהוא אמור להיות.

במקרה של יוטוב - הם הורסים מאוד את האיכות , לא משנה מה עושים הם ידחסו בעצמם את הסרטון אחרי שמעלים אותו בדחיסה מהירה ולא איכותית. הדחיסה ל4K היא פשוט לא גרועה ברמה של הדחיסה של 720P למשל.

אם אני רוצה להעלות סרטון מהמסך שלי שהוא 1680X1050 , אני מגדיל ל1920X1080 (עם פסים שחורים) כדי שיצא נורמלי ... ב720P אני יכול גם לעשות לו דחיסה באיכות של טורנטים של YIFY והוא יהרוס.

ולמה עדיף שהמסך יבצע DOWNSCALING? יש לו חומרה יותר טובה מלGPU שכולל חומרה יעודית לDOWNSCALING בעצמו ? בכל מקרה התוצאה תהיה זהה ומבחינת דיליי שני המקרים זניחים.

הנה תמונה להמחשה במקרה של DOWNSCALING לרבע מהרזולוציה, הפיקסל הכתום בהיר זה מה שיוצא מהDOWNSCALING-

nqywjyygt4mi.jpg

מן הסתם ש4K זה לא 1080P אבל אין כאן כזה איבוד איכות מטורף, בישיבה ממטר מול מסך 27" העין במילא הייתה רואה את הצבע הממוצע ולא כל פיקסל בנפרד...

האיכות של YIFY נחשבת טובה?

עריכה: איך עושים "ממוצע" צבעים? הרי זה לא מספר... (אלא אם כן אתה זה קשור למספר ההקסא...)

פורסם

אתה מתכוון איך אני עשיתי ? סתם עשיתי כתום בהיר, זה לא באמת הממוצע. אם אתה מתכוון לאיך המחשב עושה - זה כן מספר ... לדוגמא יכלתי לעשות את זה יותר חכם אם הייתי משכפל את ה4 שכבות האלה ושם אותם אחת על השניה על שקיפות 50% אני חושב (חוץ מהראשונה שתהיה על 100%).

ובנוגע לYIFY , איכות הדחיסה היא המרשימה, לא האיכות עצמה .. אתה מוריד סרט של שעה וחצי ב1080P ששוקל 1GB ונראה כמעט כמו הגרסא של 8GB.

אם אתה סתם תנסה לדחוס את הסרט על 1.5MBPS (משהו כזה בממוצע יוצא אצלו) בהגדרות דיפולט של X264 זה יראה זוועה (סרט של 1080).

פורסם
אתה מתכוון איך אני עשיתי ? סתם עשיתי כתום בהיר, זה לא באמת הממוצע. אם אתה מתכוון לאיך המחשב עושה - זה כן מספר ... לדוגמא יכלתי לעשות את זה יותר חכם אם הייתי משכפל את ה4 שכבות האלה ושם אותם אחת על השניה על שקיפות 50% אני חושב (חוץ מהראשונה שתהיה על 100%).

ובנוגע לYIFY , איכות הדחיסה היא המרשימה, לא האיכות עצמה .. אתה מוריד סרט של שעה וחצי ב1080P ששוקל 1GB ונראה כמעט כמו הגרסא של 8GB.

אם אתה סתם תנסה לדחוס את הסרט על 1.5MBPS (משהו כזה בממוצע יוצא אצלו) בהגדרות דיפולט של X264 זה יראה זוועה (סרט של 1080).

לכל צבע יש מספר הקסא נכון? #000000 נגיד זה שחור נכוון?? אז המחשב עושה ממוצע של המספרים וככה יוצא לו הצבע או שהוא שם שכבה אחת על השניה וכך הוא מקבל את הצבע?

בנוגע לYIFY אז איך הוא עושה את זה? שיטה??

פורסם

אני חושב שזה עובד בסגנון של הממוצע של המספרים, אבל זה קצת יותר מסובך מזה כי אם עושים DOWNSCALE למשל מ1080 ל720 אתה צריך לתת משקל בממוצע לכל פיקסל ליד בהתאם למרחק שלו ממך ... במקרה הזה ממוצע פשוט יעבוד , אבל יש מצב שאני טועה וגם פיקסלים יותר רחוקים מהארבעה האלה יקבלו משקל כלשהו בחישוב. לשים את הצבעים שכבה אחת על השניה זה שיטה שנאלץ לעשות משתמש בגלל הממשק , זה לא דבר שתוכנה עושה .

YIFY פשוט משתמש בהגדרות מתקדמות איכותיות בקודק ... אני מאמין שאם סתם תשים את כל מה שתורם על מקסימום וכל מה שגורע במינימום, יקח לך כמה ימים עם מחשב טוב לסיים את הדחיסה לסרט שלם, אז צריך באמת לדעת לאזן את הערכים אחד עם השני כדי לאזן טוב בין איכות לזמן שיקח העיבוד, זה למה לא כל אחד יודע לדחוס כמוהו.

פורסם
  • מחבר

אז בסופו של דבר, למה אני רואה באיכות גבוהה יותר?

פורסם

כמו שאמרתי, יוטוב פחות הורס את האיכות ב2140 לעומת 1440 , 1440 לעומת 1080 וכו' ... גם אם תיקח סרטון של 1080 ותגדיל ל2140 ותעלה את שני הסרטונים ב100000MBPS, ה2140 יראה יותר טוב. ההבדל בולט מאוד בין 720 ל1080.

פורסם
  • מחבר

ומה לגבי צפייה ממקור ראשון? (כלומר צילמתי וידיאו ברזולוציית 4K) האם אני אראה הבדל (מאשר אותו הוידיאו אם הייתי מצלם אותו ב 1080P) על מסך 1080P? אם כן, למה?

פורסם

מעשית אם החיישן שלך מאפשר 4K ואתה מפעיל את המצלמה על 1080 היא בעצם עושה DOWNSCALING בעצמה.

פורסם
  • מחבר

לא הבנת. אם אני אראה סרטון לא דחוס, פעם ב 4K ופעם ב 1080P (למשל דרך מדיה פלייר), על מסך 1080P, האם אראה הבדל?

פורסם

טכנית אתה לא אמור לראות הבדל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים