עבור לתוכן

מחשב קורס בעלייה\התקנה של מערכת הפעלה

Featured Replies

פורסם

מצאתי מחשב בזבל האלקטרוני האיזורי, ומכיוון שהוא נראה במצב חדש ובעל חומרה לא מהמאה הקודמת, לקחתי אותו כמנהגי בשביל לראות אם הוא פועל.

המחשב נדלק בלי שום בעיות, הBIOS פועל, הוא קולט כל מה שאני מחבר לו, אך אני לא מצליח להתקין שום מערכת הפעלה או להשתמש באחת קיימת.

ניסיתי להתקין Windows XP, Windows 7, Windows 8 ו Ubuntu 13.10.

את השלב הראשון של העתקת הקבצים של Windows XP המחשב הריץ בהצלחה, אבל באמצע השלב השני (אחרי ריסטרט אחד) הוא קרס. כל נסיון הבא קרס בדיוק באותו השלב.

7 ו8 נתקעו בחלון הכחול עם הלוגו של Windows.

Ubuntu קרס עוד לפני שנכנס לחלון עם האפשרויות.

ניסיתי לחבר גם הארד-דיסק עם Ubuntu עליו, והוא קרס ישר כשניסה לעשות boot למערכת ההפעלה.

מדובר על לוח אם GA-M61SME-S2, עם כרטיס זכרון אחד NCPT7AUDR-30M48. לא טרחתי לפתוח את המערכת קירור של המעבד בשביל לבדוק מה הוא, אבל אני מניח שאיזשהו dual-core של AMD.

הספק גנרי וטוען שהוא מספק 500W. הוא נראה זבל לחלוטין, אבל הבעיה לא נראית לי קשורה.

בנוסף, גם חיברתי כרטיס מסך Nvidia 220 ממחשב אחר למקרה שהמערכות הפעלה לא אוהבות את הכרטיס המובנה.

את הBIOS עדכנתי גם כן למקרה שזאת הבעיה.

את ההתקנות ניסיתי לעשות גם עם disk-on-key, וגם עם דיסק רגיל, לא היה שום הבדל.

ידוע לכם על גורמים אפשריים לבעיה המוזרה הזאת?

תודה.

פורסם

התחלתה לאסוף מחשבים מהזבל? אם זרקו אותו כנראה שהוא לא שווה את התיקון תעשה מה שאני היתי עושה

לוקח ממנו את החומרה הטובה בתנאי שהיא שווה משהו ולא ישנה מדי.

פורסם
  • מחבר

כבר מצאתי הרבה מאוד חומרה טובה בזבל (כמו מחשב עם חומרה חדשה שפועל בלי שום בעיות :)).

זבל זה דבר מאוד יחסי. אומנם לי יש מחשב יקר, אבל יש הרבה אנשים ששמחים מהחומרה שאני מוצא בחינם.

יש איזו עצה לגבי הבעיה?

הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו הוא זכרון פגום, אבל אין לי כרגע שום DDR2 ספייר בשביל לבדוק (בנוסף, הBIOS קולט אותו ולא עושה שום ביפים בPOST).

פורסם

תריץ בדיקות חומרה סטנדרטיות. אי אפשר לדעת באמת למה הוא נזרק לזבל.

פורסם

בעקרון צריך להריץ בדיקות כמו שאמרו לך ,

אבל תנסה להוציא את הסטיק של הזכרון - לנקות לו את המחברים

לנקות גם את הסוקט שלו על הלוח

פורסם

עריכה:

באיזה תושבת מדובר? 775?

פורסם
  • מחבר

Memtest86+ סיים בדיקה, הוא לא מצא שום בעיות.

אתה מתכוון תושבת של המעבד? AM2.

אגב המעבד הוא AMD Athlon 64 X2 4200.

פורסם

אולי דיסק קשיח לא תקין?

יש לך אחד אחר בשביל הבדיקה?

פורסם

memtest86 צריך לרוץ לפחות במשך 3 סבבים לדעתי. רצוי להפעיל אותו לפני שהולכים לישון ולראות בבוקר מה התוצאה - לא תמיד בעיה בזיכרון מתגלה בסבב הבדיקות הראשון.

לדיסק הקשיח רצוי שתריץ בדיקה עם MHDD, אבל לפי מה שכתבת בהודעה הראשונה ניסית גם דיסק קשיח אחר, אז זו כנראה לא הבעיה.

אני חושד שהבעיה נובעת מבקר ה SATA שעל הלוח. נסה לחבר את הדיסק לחיבור SATA אחר (על הלוח הנ"ל יש רק שני חיבורים כאלו), וכמו כן תנסה כבל SATA אחר למקרה שהכבל המקורי לא תקין. אם זה לא עוזר, נסה לחבר דיסק מסוג IDE (אם יש לך אחד כזה) בכדי לאשר או לשלול שמקור הבעיה הוא בבקר ה SATA (יש חיבור IDE בלוח הנ"ל, בדקתי).

אגב, איפה זה "הזבל האלקטרוני האיזורי"? אני גם אשמח למצוא מחשבים בחינם...

פורסם
  • מחבר

ניסיתי גם בלי הארד-דיסק, ככה שSATA הוא לא הפושע.

memtest עבר 5 בדיקות, שום בעיה :(

אני אפתח את המעבד, אולי יש שם משהו חשוד.

מדובר בפח האלקטרוני של גוש-עציון, אבל זה עניין של מזל, לא כל יום יש שם מחשבים פועלים :)

\עריכה

פתחתי את המעבד, גם שם הכל נראה בסדר...

יש תוכנות כמו memtest בשביל לוח האם והמעבד?

פורסם

תנסה Goldmemory בלי קשר..

ובקשר לחומרה, ספק ג'נרי שנראה טוב לא בהכרח טוב, עד שלא ראית את הביפנוכו לא תדע לא ממליץ בשום אופן, עדיף נסה עם ספק אחר*

בדקת אולי יש בכל זאת קבל נפוח שמסתתר לו איי שם :nixweiss:

פורסם

ניסית מערכת הפעלה live שלא דורשת דיסק קשיח?

תנסה את Hiren’s BootCD, שכולל גם מערכת הפעלה live המבוססת על Windows XP. בנוסף יש בו אוסף כלים שונים לבדיקת המחשב.

בקשר לבדיקת המעבד - בד"כ הייתי ממליץ על תוכנת מאמץ כמו OCCT, אבל היא דורשת מערכת הפעלה עובדת... אולי תצליח עם מערכת הפעלה live כלשהי.

פורסם
  • מחבר

רציתי לבדוק Ubuntu בlive, אבל כאמור, המחשב קורס ברגע שהוא מנסה לעשות boot (דהיינו boot ראשוני של הדיסק, עוד לפני שנפתח המסך עם האופציות).

BootCD הגיע לאפשרויות, אבל ברגע שניסיתי לעשות boot, מת.

אני לא מצליח לראות בעין שלי שום תקלה פיזית בחומרה. אני אבדוק עם ספק הכוח שלי, למרות שלא נראה לי זאת הבעיה (וזה בלאגן שלם להזיז ספק :().

פורסם
  • מחבר

טוב, לאחר עוד בדיקות עם ספק הכוח שלי, והרבה ניסיונות שונים, המסקנה שלי היא שזה בטח המעבד, אז הזמנתי אחד זול מאי-ביי, נראה עוד מאה שנה כשהוא יגיע אם זאת באמת הבעיה.

תודה על כל העצות! :)

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

אם זה מעניין משהו, המעבד החדש הגיע מסין והמחשב פועל. :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים