עבור לתוכן

דיואל בוט עם שני SSD זהים על לוח X79-UP4.

Featured Replies

פורסם

היי, התקנתי וינדוס 7 על SSD אחד, לאחד סיום ההתקנה, ניתקתי אותו וחיברתי את ה-SSD השני, והתקנתי עליו וינדוס 8 PRO. לאחר סיום ההתקנה חיברתי את ה-SSD השני עם הוינדוס 7 אבל משום מה באפשרויות הבוט הוא מציע לי רק בוט מהSSD של הוינדוס 8 או DVD. רק כניסה לתוך הביוס ומשחק עם ההארדיסק הראשי מקפיצה כל פעם את ההארדיסק הנכון לתפריט הבוט, אבל זה מצריך כל פעם להכנס לביוס. האם יש דרך לסדר את זה ? האם הפתרון היחידי הוא התקנה של וינדוס 7 מתוך הוינדוס 8 ליצירת תפריט דיואל בוט ?

פורסם

אין ללוח אם הזה boot menu כמו אצל לוחות אם של Asus?

פורסם

יש פה איזו תוכנה שמתקנת את הדואל בוט, לא קראתי את המאפיינים שלה לעומק אבל תקרא ותבדוק אם היא עונה לצרכים שלך

http://www.boyans.net/DualBootRepair.html

פורסם

איך אתה מצפה שיהיה לך תפריט של בחירת מערכת הפעלה אם מערכות ההפעלה לא מודעות אחת לשניה?

בעיקרון מה שהיית צריך לעשות הוא להתקין את ה Windows 7 על דיסק אחד, להשאיר אותו מחובר, לחבר את הדיסק השני ולהתקין עליו את ה Windows 8. מה שתהליך כזה עושה הוא להתקין את ה boot loader על הדיסק שמוגדר כאשון, ואז להוסיף לתפריט שלו (שאתה לא רואה אם יש רק מערכת הפעלה אחת) גם את מערכת ההפעלה השניה. דבר כזה לא יאפשר לך לעשות boot מהדיסק שעליו מותקן ה Windows 8 אם הוא יהיה מחובר לבד (בלי הדיסק השני), אבל כן יהיה לך תפריט בחירה בין מערכות ההפעלה בזמן האיתחול כאשר הדיסק שבו ה Windows 7 מותקן יהיה מוגדר כדיסק הראשי.

הפתרון שאני רואה עבורך הוא להתקין bool loader שינהל את כל העסק, משהו כמו ה grub שעובד עם Linux, ועבורו יש להגדיר איפה נמצאת כל מערכת הפעלה - ה-7 אמורה להיות על המחיצה הראשונה בדיסק הראשון, וה-8 אמורה על המחיצה הראשונה בדיסק השני. (בהנחה שיש לך רק שני כוננים).

אתה יכול גם לנסות להפעיל שוב את תוכנת ההתקנה של ה Windows 8 ולבצע את השלב הראשון בה, שבו מעודכן ה boot loader, כאשר שני הדיסקים מחוברים. זה אולי יוסיף את ה Windows 8 כאפשרות בתפריט האתחול.

אני מניח שאתה יכול גם לנסות להשתמש בעורך BCD כלשהו כמו Visual BCD Editor בכדי לערוך את האפשרויות בתפריט האתחול ולהוסיף את ה Windows 8, אבל זה יכול להיות מסובך ולתקוע אותך לגמרי (אף מערכת הפעלה לא תעלה).

פורסם

מה, לכל הרוחות, חפרת לו שם? :-)

מספיק להוסיף שורה *אחת* בקונפיגורציה של BCD בשביל זה.

פורסם

@multicore

אכן יש לי נטייה לפרט יתר על המידה, אבל רציתי שהוא יבין מה המשמעות של dual boot. אם הוא סתם ישחק עם ההגדרות ולא יידע מה הוא עושה, הוא יכול להישאר בלי גישה למערכת ההפעלה בכלל. בגלל זה הצעתי לו לחפש boot loader שיעשה את כל מה שצריך באופן אוטומטי.

פורסם
  • מחבר

שמעו, אני יודע מזה דיואל בוט, אני יודע איך הייתי אמור לעשות את זה בדרך של להתקין מערכת מתוך מערכת מותקנת כדי ליצור את תפריט הבוט וכדומה. רציתי להמנע מתלות בדיסק כזה או אחר. לכן התקנתי בנפרד, משום מה אין תפריט בוט שנותן לי לבחור בין שני ה-SSD ברמת הביוס, רק כניסה אל הביוס ובחירת ה-SSD (הבחירה בתפריט הבוט של ה-F12, היא רק בין ה-DVD ל-SSD הנבחר בביוס, שזה הזוי לגמרי ורציתי לברר אם ניתן לעקוף את זה...) אשמח לדעת על מה דיברת בהקשר של BCD\GRUB. וכמה קל זה להתחיל לעבוד איתה ? נשמע כמו פתרון.

פורסם

אתה עדיין מגזים בצורה לא סבירה פה. עם תוכנה כמו EasyBCD זה באמת עניין של שניות. גם אם מצליחים להרוס משהו יש את bootrec מתוך ה RE של Windows כדי לבנות את הbootloader מחדש.

פורסם

עריכה של bootloader עדיין יוצרת תלות ביו הדיסקים. אפשר לערוך את שניהם עם הפניות של אחד לשני ואז להוריד את התלות.

פורסם
  • מחבר

הסתכלתי על ה-GRUB2, אולי אנסה אותו.איך ניתן לבצע שינוי כפול לבוט כדי לבטל תלות כמו שאמרת ?

פורסם

אני מצטרף להמלצה של multicore - תנסה את EasyBCD קודם - היא נראית הרבה יותר פשוטה מה Visual BCD Editor שמצאתי. וכן אני מצטרף להמלצה לערוך את ה boot loader של שני הדיסקים כך שכל אחד יהיה מודע ל-2 מערכות ההפעלה (תפעיל את המחשב עם הדיסק שעליו ה Windows 7 כדיסק הראשי והדיסק עם Windows 8 כדיסק השני, תערוך את ה boot loader שלו ותוסיף רישום עבור ה Windows 8 שבדיסק השני, ולאחר מכן תפעל הפוך - תפעיל את המחשב עם הדיסק של Windows 8 כדיסק הראשי והדיסק עם Windows 7 כדיסק השני, ותוסיף ל boot loader שלו רישום עבור ה Windows 7).

פורסם
  • מחבר

EasyBSD עבדה, אבל משום מה רק דרך כונן והתקנת הוינדוס 8, כשניסיתי להגדיר את הדיואל בוט גם מתוך הוינדוס 7, זה לא הלך ככ, יש השערה למה ?

פורסם

מערכת נוספת מתקינים מהתקליטור שלה כאשר המערכת הראשונה מחוברת למחשב וכבויה ואז

חלונות אוטומטית מגדירה תפריט של בחירת המערכת שתעלה באיתחול.

דרך אגב בוט כפול ב 8 הוא על הפנים. איטי מאד ולאחר הבחירה מאתחל מחדש.

אם מבטלים את הממשק החדש של 8 באיתחול מקבלים את המסך של 7 וממנו גם

ניתן להעלות את 8 למצב בטוח בקלות עם F8 במסך הבחירה.

נערך על-ידי Ivan

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים