עבור לתוכן

מישהו פה עשה לאחרונה קורס MCSA 2012 מקיף של ג'ון ברייס או המתחרות?

Featured Replies

פורסם

ממש לא. הכל בזכות ראיונות עבודה ופרוייקטים שביצעתי.

פורסם

חברים יקרים במקום להגרר למלחמה מיותרת הכוללת השמצות והעלבות תשארו נמאנים לעניין עצמו

לגבי ההערה האומללה של "מגזר שלכם" הפורום הזה לא מעודד גזענות וזה די דוחה.

דעתי

לגבי קורס - אם אין לך "תחת" וראש ללמוד לבד לך לקורס - אין בזה שום דבר פסול - ואני די בטוח שהם לא ילמדו אותך שום דבר שאתה לא יכול ללמוד לבד.

אף אחד היום לא מקבל לעבודה על סמך תעודה כזו או אחרת - מסתכלים בראש ובראשונה על נסיון ועורכים לך שאלון\מבחן קצר (לפעמים ראיתי מבחנים ממש מופלצים)

גם אני מדי פעם לקחתי קורסים פה ושם - לפעמים גם בשביל סתם "גמול" ואין בזה שוב - שום דבר פסול

ולגבי חבר מביא חבר - חצי מהמדינה הזו בכל מיני מקומות בגלל המלצות של חברים. זה לא מאפיין מגזר כזה או אחר.

הערה אחרונה לגופו של עניין - הבעיה היא שהשוק די "מוצף" בבעלי הסמכות שבינם בין ידע טכני אמיתי ונסיון בשטח אין שום קשר. ולכן הערך של ההסמכה "נשחק". שלא לדבר על כך שהסמכות אפשר ממש בקלות ללמוד איך לעבור את המבחנים - דאמפים לדוגמא.

ואני גם מסכים שאפשר לנהל דיון בצורה מתורבתת בלי להתלהם.

כל טוב לכם,

גבריאל

נערך על-ידי gabriel6

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

עשיתי הסמכה דומה בתקופה שלא צורפו אליה עוד הסמכות.. "מקיף" "התמחות ב.." ומילים מפוצצות

אני עובד בדיוק בתחום בו למדתי ואני יכול לומר לך שלולא הנסיון הרב מהעבר (הכל מהבית/עצמאי) היתי מאבד עצמי שם מהר מאד

עדין לא נגשתי למבחנים של היצרן, אחרי תקופה של עבודות שטח ונסיון שצברתי, אני בספק אם אגש למבחנים הללו שלא משקפים שום דבר מקצועי מלבד שינון ד'אמפים

פורסם

ממש לא. הכל בזכות ראיונות עבודה ופרוייקטים שביצעתי.

הכל נחמד ויפה, אבל לא לכולם יש את השכל\ו\או המזל ו\או הקשרים ו\או היכולת ללמוד לבד, להרשים בראיונות, ולהתברג בעבודה.

יש אנשים שצריכים הדרכה, הכוונה וכיוונים, וזה לא בתחום של IT.

גם אני אישית למדתי פעם MCITP ב2010, זה אומנם הרגיש לי בדיעבד כבזבוז זמן וכסף, אבל בלעדיי זה לא יכולתי לדעת מה באמת מעניין אותי, ואם זה מה שעזר לי להתכוונן על התחום שבאמת מעניין אותי, זה היה שווה את הסכום שכבר מאז החזיר את עצמו עשרות פעמים.

יש אנשים שבעזרת זה יודעים שזה לא התחום שלהם, ויש כאלה שבעזרת קורס כזה או אחר יודעים שזה מה שמעניין אותם ולשם הם מכוונים (יש כאלה שמצליח להם, כמוך, ויש כאלה שלא.)

אני אישית חושב שאם אתה בוחר לקחת קורס, תקח קורס online מחברות כמו Train Signal ו\או CBT Nuggets, גם תשלם פחות, גם תלמד לבד, גם תלמד יותר, ואני משוכנע שזה יהיה יותר מקצועי ומעניין.

כיתות במכללות מורכבות מאנשים שבאים ממקומות וקצוות שונים ויש כאלה שמעכבים את כולם ובגללם לומדים לאט ופחות.

בכל מקרה. יש הסמכות שהן "Hands On" כמו RHCE בלינוקס, של חברת Red Hat (שעשיתי ולמדתי לבד, ואני יכול להמליץ לך כי זו הסמכה שיש לה משקל יחסית בשוק) ויש כאלה שהן רק שאלות אמריקאיות שכל מי שלומד במכללות מוצא דרך להגיע לדאמפים ולעבור את המבחן עם ידע אפסי. ואחר כך מתפלאים שלא מוצאים עבודה.

בכל מקרה. תעשה מה שאתה מבין וכל אחד לוקח משהו מניסיון (טוב או רע) בחיים. לא תתנסה לא תדע.

נערך על-ידי Expectt

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים