עבור לתוכן

בחירת לוח אם

Featured Replies

פורסם

אני צריך לוח אם למפרט הבא:

כרטיס מסך:

Sapphire Radeon R9 270X DUAL-X OC Boost 2GB GDDR5

מעבד:

Intel Core i5 4570 3.2Ghz (3.6Ghz Turbo) LGA1150 Tray

כרטיס זיכרון RAM:

Hynix Original 8GB DDR3 1600

הערות:

א. עדיף שיהיה יציאת PCI רזרבה (למקרים בהם נהרסת כניסה, שיהיה רזרבה)

ב. תקציב עד 355 ש"ח (לא מאמין שצריך להשקיע יותר)

ג. תושבת 1150

ד. לא חייב 4 חיבורי RAM (רצוי שלא, יותר זול)

ה. חנות - TMS

ו. שיהיה מספיק חיבורי USB וSATA (כמה שיותר חדשניים ואיכותיים USB 3 וכו')

ז. mATX

ח. תמיכה מלאה ב 1600Mhz RAM

ט. שיהיה של חברה מוכרת (Gigabyte, MSI וכו')

י. H/W Monitoring שיהיה טוב

(אני לא יודע איזה דיסק קשיח יש לי, זה משנה איזה יש לי?)

פורסם
  • מחבר
מתי ראית או שמעת שחריץ PCI-ex (זאת לא "יציאה" נשברים)?

יש לך את זה:

http://www.tms.co.il/product/13053

שמעתי על חריץ שהפסיק לעבוד או משהוא בסגנון,

בכל מקרה ה PCI-E x16 הוא 3.0?

לא כתוב על זה פשוט..

האם צריך להשקיע בבחירת לוח אם איכותי או מה שהבאת לי זה מספיק?

פורסם

מה לא "איכותי" בלוח אם הזה? אתה יכול לעיין בחוברת של הלוח אם בשביל כל הפרטים.

פורסם
  • מחבר
מה לא "איכותי" בלוח אם הזה? אתה יכול לעיין בחוברת של הלוח אם בשביל כל הפרטים.

אני שאלתי אם זה איכותי מספיק, לפי התשובה שלך אני מבין שזה אחלה לוח אם.

בכל מקרה נכנסתי לSpecs אבל אני לא מצליח להשיג פרטים על הגרסת הPCI-E אם זה 3.0 או לא.

נערך על-ידי FlyHigh

פורסם

טוב, מהגבלת התקציב (עד 355 ש"ח), התושבת (סוקט 1150) והחנות (TMS) נקבל שיש 11 לוחות מתאימים. אם נדרוש גם PCI-E X 16 בתקן 3.0, הרי שאנו מוגבלים לערכת השבבים B85, שכן ערכת השבבים H81 לא תומכת ב PCI-E 3.0, וכך אנו מקבלים 4 לוחות:

MSI B85M-E33 בעלות של 311 ש"ח, Gigabyte B85M-D2V בעלות של 313 ש"ח, MSI B85M-P33 בעלות של 318 ש"ח, ו Gigabyte GA-B85M-DS3H בעלות של 355 ש"ח. אני חושב שאתה כבר יודע את מה שאני הולך לכתוב, אבל אני אכתוב זאת בכל מקרה.

עכשו נסתכל על הדרישות שלך:

ב. תקציב עד 355 ש"ח (לא מאמין שצריך להשקיע יותר)

ג. תושבת 1150

ה. חנות - TMS

ט. שיהיה של חברה מוכרת (Gigabyte, MSI וכו')

כל הלוחות הנ"ל עומדים בדרישות האלו.

א. עדיף שיהיה יציאת PCI רזרבה (למקרים בהם נהרסת כניסה, שיהיה רזרבה)

אני מניח שאתה מתכוון ל-2 חריצי הרחבה מסוג PCI-E X 16 ולא לחריצי הרחבה מסוג PCI המיושנות. במקרה כזה אף אחד מהלוחות הנ"ל לא עומד בדרישה - אתה תצטרך לוח יותר יקר, וברוב המקרים הוא יהיה בגודל ATX. בכל הלוחות יש חריצי הרחבה אחד בלבד מסוג PCI-E X 16 בתקן 3.0. בלוחות של MSI יש בנוסף חריץ הרחבה אחד מסוג PCI-E X 1, ובלוחות של Gigabyte יש שני חריצי הרחבה מסוג PCI-E X 1.

ד. לא חייב 4 חיבורי RAM (רצוי שלא, יותר זול)

בשלושת הלוחות הראשונים יש 2 חריצי הרחבה לזיכרון, ואילו ב Gigabyte GA-B85M-DS3H יש 4 חריצי הרחבה לזיכרון.

ו. שיהיה מספיק חיבורי USB וSATA (כמה שיותר חדשניים ואיכותיים USB 3 וכו')

תגדיר מספיק...

בקשר לחיבורי ה SATA:

בלוחות של MSI יש 2 חיבורי SATA III ו-2 חיבורי SATA II.

בלוחות של Gigabyte יש 4 חיבורי SATA III ו-2 חיבורי SATA II.

בקשר לחיבורי ה USB:

בלוחות של MSI יש 2 חיבורי USB 3.0 בפאנל האחורי, 4 חיבורי USB 2.0 בפאנל האחורי ואפשרות לחבר עוד 4 חיבורי USB 2.0 נוספים בפאנל הקידמי/פאנל מתאים.

בלוחות של Gigabyte יש 2 חיבורי USB 3.0 בפאנל האחורי, אפשרות לעוד 2 חיבורי USB 3.0 בפאנל הקידמי/פאנל מתאים, 4 חיבורי USB 2.0 בפאנל האחורי ואפשרות לחבר עוד 4 חיבורי USB 2.0 נוספים בפאנל הקידמי/פאנל מתאים.

ז. mATX

כל הלוחות הם בגודל Micro ATX.

ח. תמיכה מלאה ב 1600Mhz RAM

כל הלוחות תומכים ב DDR3 בתדר של 1600MHz.

י. H/W Monitoring שיהיה טוב

זה לא ממש ברור לי - בכל הלוחות יש ניטור של טמפרטורת המעבד ושל מהירות סיבוב מאוורר המעבד. סביב להניח שיש גם ניטור של טמפרטורת ערכת השבבים ומאווררים נוספים.

זהו - סביר להניח שידעת את כל זה קודם, כי זה פשוט עניין של להסתכל במפרט של כל לוח. אני אישית הייתי הולך על ה Gigabyte GA-B85M-DS3H, בגלל שיש לו 4 חריצי הרחבה לזיכרון והוא תומך בעד 32GB של זיכרון.

פורסם
  • מחבר
טוב, מהגבלת התקציב (עד 355 ש"ח), התושבת (סוקט 1150) והחנות (TMS) נקבל שיש 11 לוחות מתאימים. אם נדרוש גם PCI-E X 16 בתקן 3.0, הרי שאנו מוגבלים לערכת השבבים B85, שכן ערכת השבבים H81 לא תומכת ב PCI-E 3.0, וכך אנו מקבלים 4 לוחות:

MSI B85M-E33 בעלות של 311 ש"ח, Gigabyte B85M-D2V בעלות של 313 ש"ח, MSI B85M-P33 בעלות של 318 ש"ח, ו Gigabyte GA-B85M-DS3H בעלות של 355 ש"ח. אני חושב שאתה כבר יודע את מה שאני הולך לכתוב, אבל אני אכתוב זאת בכל מקרה.

זהו - סביר להניח שידעת את כל זה קודם, כי זה פשוט עניין של להסתכל במפרט של כל לוח. אני אישית הייתי הולך על ה Gigabyte GA-B85M-DS3H, בגלל שיש לו 4 חריצי הרחבה לזיכרון והוא תומך בעד 32GB של זיכרון.

בהנחה שאני לא צריך 4 חריצי זיכרון, ללכת על ה GA-B85M-D2V? (מטעמי חיסכון)

עריכה: שמתי לב שזה 37 שקל הבדל, אז עדיף לשים להוסיף את הסכום..

נערך על-ידי FlyHigh

פורסם

לא מדובר כאן במשכנתא דעתי בשביל 4 חריצי זיכרון שווה להוסיף עוד 30 שקל כמו שאמרתה במקרה של תקלה באחד מהחיבורים,

דבר נוסף שנאמר בלוח מסוג mATX אני יתייחס לגודל של הלוח לא יהיה מקום להרחבה אתה תצטרך לוח אם גדול יותר לדוגמא ATX.

פורסם

מבין ארבעת הלוחות הנ"ל, הכי זול עולה 311 ש"ח והכי יקר - 355 ש"ח, כלומר הפרש של 44 ש"ח בין היקר ביותר לזול ביותר. אני אחזור על מה שכתבתי קודם - אני אישית הייתי הולך על ה Gigabyte GA-B85M-DS3H, בגלל שיש לו 4 חריצי הרחבה לזיכרון והוא תומך בעד 32GB של זיכרון.

אם לא הייתי מוגבל במחיר (עד 355 ש"ח), הייתי הולך על לוח בגודל ATX בכדי לאפשר גם חריצי הרחבה נוספים לכרטיסים (לכל מקרה שלא יהיה) - אולי הייתי הולך על ה GA-B85-HD3 (מחיר 419 ש"ח ב TMS) או אפילו על ה GA-H87-HD3 (מחיר 465 ש"ח ב TMS).

נערך על-ידי smalul

פורסם

אם זה התקציב שהגדרתה לעצמך אז קח את הזול ביותר בכל מקרה לא תקבל ביצועים מהלוח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים