עבור לתוכן

בקשה להמלצה לשידרוג מחשב

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

הייתי שמח לקבל המלצות לשידרוג המחשב הנוכחי שלי,

המפרטי הנוכחי:

מעבד: Intel Core i5 750 @ 2.67GHz

קירור למעבד:buffalo(לצערי אני לא זוכר את הדגם המדוייק)

לוח אם: GA-P55-US3L

כ.מסך: sapphire 7950 HD DUAL-X

זכרונות:2x4GB Corsair DDR3 1600Mhz XMS3

קשיח: samsung HD103SJ

ספק כוח: seasonic 550w

מארז: antec 300

אני מאמין שיהיה נכון להשאיר את הזיכרונות,וכרטיס המסך בהתחשב בזה שהם יחסית חדשים.

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

משחקים(asssassin creed,guild wars 2) ותכנות קל בינתיים(ייתכן ויהיה צורך להריץ מכונות ווירטואליות) כל המשחקים יהיו על רזולוציה של 1920X1080.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרטיס מסך,ספק כוח,זכרונות(לפחות לדעתי).

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. איזור המרכז

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). לא

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

סביר להניח שארצה לשדרג כרטיס מסך בהמשך אז אם אפשר כן

אשמח לקבל את דעתם על המפרט שכבר בנו לי(בהתחשב במפרט הנוכחי) והצעות לשיפור אם יש(או כמובן אם משהו מיותר להוריד):

מעבד:Intel Core i5 4670 Haswell 3.4Ghz 6MB L3 Cache s1150

קירור למעבד:Arctic Freezer 7 Pro Rev.2

מארז: Corsair 400R Carbide

Samsung 840 EVO Series MZ-7TE120BW 120GB SSD SATA III

לוח אם:Gigabyte GA-H87-D3H LGA1150, Intel H87, DDR3 1600

בנוגע למפרט הזה הייתי מעדיף לשדרג את הSSD ל250GB

תודה מראש לכל העוזרים!

פורסם

אם יש לך בעיות במחשב, זו לא סיבה לשדרוג. המעבד שלך מתחמם לטמפרטורות גבוהות מאוד, ככה שזה לא רק עניין של משחה טרמית. אתה יכול לקנות קירור חזק יותר, ואף לעשות אוברקלוק ע"מ לשפר את ביצועיו.

אם השדרוג הוא משהו שאתה בכללי רוצה לעשות (כי אני רואה שאתה רוצה גם מארז חדש), זה משהו אחר, שאומנם בכללי לא הכי משתלם בשלב זה כי יש לך אחלה של חומרה, אבל זה שיקול שלך בסופו של דבר.

פורסם
  • מחבר

זה פחות הבעיות שמפריעות לי אלא יותר הנפילות של הFPS אחרי כמה זמן, שאני בודק טמפ' בזמן משחק היא בד"כ על 60-70,השאלה אם לדעתך זה הגורם לצוואר בקבוק?

לגבי אוברקלוק הבנתי שזה מיותר מכיוון שהוא בכל מקרה מבצע טורבו במקרה הצורך?

יכול להיות שגם הכ.מ פשוט כבר לא בסטנדרטים של משחקים מודרניים?

תודה על התגובה וברור שאני מעדיף לא לשדרג אם אין בזה צורך אבל מצד שני פחות או יותר נמאס לי מביצועים בינוניים(משחקים שנופלים ל20-30 FPS מ60)

פורסם
  • מחבר

ציינת כי לא מומלץ בשלב זה לשדרג, האם צפויות לצאת סדרות חדשות בזמן הקרוב אשר כדאי לחכות להן(בין אם כדי לקנות אחד מהמודלים מהסדרות החדשות או כדי לנצל את הורדת המחירים של המודלים הישנים יותר)?

או פשוט מהבחינה של שהחומרה שלי מספיק חזקה ששידרוג לא יתן לי יותר מדי שיפור בביצועים(מעל 10% בד"כ זה כבר שיפור ששווה את הכסף).

אולי כדאי לציין שגם הboot של המערכת יחסית איטי... אבל הרצתי בדיקות על ההארד דיסק ונראה שהמהירות כתיבה/קריאה שלו תקינים יחסית למודל,לא נמצאו סקטורים פגומים,ככה שאולי כדאי לשקול רכישה של הארד דיסק חדש?

תודה מראש על העזרה

פורסם
  • מחבר

אני מצטער על ההקפצה אבל הנושא ממש חשוב לי, בשורה התחתונה אני כן מעוניין בשידרוג, ערכתי את ההודעה הראשונה שתכיל רק את הפרטים הרלוונטים, תודה מראש למי שיוכל לעזור!

פורסם

מצטער על הדילאיי.

עדיין יש לך מחשב חזק יחסית, ואני אישית לא הייתי טורח לשדרג אותו לפחות עד שיהיה שינוי משמעותי יותר מבחינת יכולת העיבוד במעבדים המודרניים (כמו יציאה של משושי ליבה עתידיים של אינטל וכדומה).

בנוגע ל-fps אתה יכול לבדוק ביוטוב - יש שם אינסוף סרטונים עם מגוון מחשבים, אתה יכול לראות איך המחשב שלך כביכול אמור להריץ את המשחקים הנ"ל. במידה והרזולוציה שלך היא FHD ומטה, המחשב אמור להריץ משחקים מודרניים על הגדרות גבוהות יחסית. אם יש לך נפילות, סימן שיש בעיה אחרת או לחילופין אתה לא מוריד אפקטים/פילטרים מכבידים (כמו AA למשל). כמובן שיש משחקים שהם כבדים בצורה מוגזמת (כמו באטלפילד 4) ומשחקים שאינם בנויים בצורה טובה, לכן יהיו כך או כך דרופים.

הכונן הקשיח קשור בעיקר לזמני הטעינה בכל מה שקשור לגיימינג. אם ביצעת בדיקת מהירות קריאה/כתיבה ב-hdtune והתוצאות תקינות, הוא בסדר.

עושה רושם שאתה סתם מחפש סיבות לשדרג להגיד לך את האמת, ואני לא אעצור אותך. יכול להיות שבהחלפה של מעבד אתה תקבל פחות צניחות פריימים במשחקים כבדים מאוד, אך עדיין אני לא חושב שההשקעה הכספית שווה את תוספת הביצועים שתקבל.

לגבי אוברקלוק, אם איני טועה הטורבו מקפיץ ל-3.2Ghz רק ליבה אחת ולא את כל הארבע, לכן אם אכן הצוואר הבקבוק מגיע מצד המעבד, יכול להיות שאוברקלוק ישחרר אותו מעט.אני מציע לך להתייעץ בנוגע לנושא בפורום אוברקלוק.

פורסם

כמו שיאיר אמר, החומרה שלך די עדכנית ואין סיבה לשפוך כאן אלפי שקלים

מה שכן, כדאי להוסיף SSD שיתן לך בוסט.. עליו תתקין את מערכת ההפעלה, תוכל לשים עליו גם משחקים לשם שיפור זמני טעינה

פורסם
  • מחבר

תודה לשנייכם, בסופו של דבר אני באמת מניח שאתם צודקים,אני יכול להסתדר בלי MSAAx16 =]

אני באמת אתייעץ לגבי הOC עבור המעבד.

ואקנה כנראה שלושה מאווררים(2x120 ס"מ ועוד אחד עבור המעבד)SSD וקשיח חדש(אני חושד שהוא מתחיל להישחק בעקבות זמנים ארוכים של כתיבה וזמני טעינה ארוכים במשחקים),אשמח לקבל הצעות עבורם(יש צורך כמובן שיתאימו למפרט הנוכחי).

שוב המון תודה על העזרה עד עכשיו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים