עבור לתוכן

המעבד מתחמם

Featured Replies

פורסם

בהתחלה היה לי ספק כח עם מאוורר בצד.

ואחר כך החלפתי לספק כח עם מאוורר בתחתית.

ועכשיו שאני מפעיל את המחשב מוצג לי

ההודעה הזאת. ולמרות שהמאוורר של

המעבד עובד.ולא מזמן ניקיתי את המחשב

מאבק עם לחץ אויר.

mgdez0mqyqo0.jpg

נערך על-ידי eliom

פורסם

קודם כל, תבדוק אם גוף הקירור של המעבד מוצמד ויוצר לחץ מספיק על המעבד.

תבדוק גם שאין איזה פין משוחרר בגוף קירור.

פורסם
  • מחבר

יש על גוף הקירור4 פלסטיקים שחורים לחצתי עליהם

ולא כולם נכנסו כמו שצריך.

איך בדיוק תוקעים אותם?

פורסם

זה גוף של אינטל ? כמו בתמונה

פורסם

אני משוכנע שמדובר במעבד אינטל לפי התאור שלו.

הפלסטיק אמור להתפס בלחיצה וחצי סיבוב.

כמו כן, תבדוק שהמאוורר מסתובב בזמן הדלקת המערכת.

פורסם

קודם כל - מאוורר שמסתובב לא בהכרח אומר שהוא תקין - יכול להיות שהוא מסתובב במהירות נמוכה יותר/בפחות סל"ד מהרצוי, ולכן לא מצליח לפזר את החום מגוף הקירור בקצב מתאים, דבר שגורם לעליית הטמפרטורה של המעבד. תסתכל בביוס מהו קצב הסיבוב של המאוורר - זהו הערך שרשום כ RPM (סל"ד - סיבובים לדקה). בגוף קירור סטוק של אינטל ערך זה אמור להיות כ-3000 סל"ד. זה יכול להסביר את שתי הודעות השגיאה שקיבלת (גם על המאוורר וגם על הטמפרטורה).

אפשרות אחרת, פחות סבירה, היא שמדובר בבעיה בלוח עצמו (אולי בחיישנים) שמדווחים על שגיאה למרות שהכל תקין.

יש על גוף הקירור4 פלסטיקים שחורים לחצתי עליהם

ולא כולם נכנסו כמו שצריך.

איך בדיוק תוקעים אותם?

זה יכול מאד להסביר את הטמפרטורה הגבוהה של המעבד (גוף הקירור לא יושב טוב), אבל לא את הודעת השגיאה בקשר למאוורר המעבד. האם אתה בטוח שהמאוורר מחובר לחיבור הנכון על הלוח?

אני אציין שלאחרונה גם אני נתקעתי בדיוק בגלל הדבר הזה (ראה קישור לנושא שפתחתי בפורום קירור כאן), ובסופו של דבר הפעלתי יותר מדיי לחץ על הלחצנים האלו עד שאחד מהם נשבר והייתי צריך לקנות גוף קירור חדש. החלטתי שבעתיד אני אשתמש בגוף קירור אחר בעל שיטת חיבור ללוח יותר טורה במקום קירור הסטוק (כרגע המועמד הוא ה Alpine 11 PLUS של Arctic, שמיועד להוות תחליף לקירור הסטוק). בכל מקרה, גיליתי שהרבה יותר קל ונוח לחבר גוף קירור כאשר ניתן לראות את החורים גם מהצד השני, דבר שבד"כ מחייב פירוק של הלוח, וכך אפשר לכוון את התופסנים האלו לחורים לפני שלוחצים עליהם.

בכל מקרה תסתכל על הטמפרטורה של המעבד בביוס ותראה אם היא תקינה. אם לא - עדיף שלא תשתמש במחשב עד שלא תפתור את הבעיה, אבל אל דאגה - המעבד לא יישרף - יש לו הגנות (או לפחות אמורות להיות), כך שבמקרה הצורך המחשב ייכבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים