עבור לתוכן

פרוייקט ראשון בארדואינו- מעיל עם מערכת חימום עצמי

Featured Replies

פורסם

אהלן,:welcomeani:

אני קורא הרבה על ארדואינו בזמן האחרון וככה התחשק לי איזה פרוייקט קטן ונחמד והחלטתי שאני הולך על זה עד הסוף.

הרעיון הכללי הוא כזה:

מעיל בעל כפתור הפעלה בודד עם חיווי לד משתנה צבע בהתאם לעוצמת החימום

למשל:10 מעלות - כחול 20- ירוק 30- אדום ולחיצה ארוכה- כיבוי

ראיתי פרוייקט אחר בInstructables דומה בבסיס לרעיון שחשבתי עליו(עוד פרוייקט דומה)

וקיבלתי השראה מהמעילים המחוממים של Columbia(והיקרים להחריד...)

מיותר לציין שאין לי שמן של מוסך בתיכנות/שפת C ואלקטרוניקה ממש קצה הקרחון(נעזר בהנדסאי אלק' במהלך הפרוייקט):cwm40:

הייתי שמח לשמוע הצעות לרכיבים, חשבתי להתשתמש בארדואינו נאנו(אני רוצה למזער את הבקרה כמה שניתן)

בשביל כפתור הפעלה חשבתי להשתמש ברכיב דק במיוחד על מנת לשמור על עובי המעיל אחיד ולא נפוח)

(יש עוד כפתור דומה)

כמובן שאהיה חייב טרמוסטט על מנת שהטמפ' לא תחרוג ותשרוף את המעיל...

ובשביל חוטי הלהט כמו שראיתי בפרוייקט של המעיל הממש מכוער אבל יעיל שפרסמתי

אני חושב להשתמש באלה:

כזה או כזה

בקיצור, הכל בחיתולים וכרגע על לוח השרטוט, אשמח לתובנות/הצעות/פידבקים ומבטיח לתעד בתמונות וגם וידאו את כל התהליך של הפרוייקט :character0009:

פורסם

על איזה מקור כוח חשבת ?

ניראה לי שהאופציה היחידה שלך היא סוללות ליתיום דקות של פלאפונים, ובטח תרצה כמה סוללות שכאלה אם תרצה חיי סוללה סבירים.

אם תבחר בסוללות כאלה תצתרך מעגל הגנה שידע לנתק את הסוללות ברגע שהן מתרוקנות וכמובן להגן עליהן מפני זרם יתר, יש מעגלים מוכנים כאלה שניתן לקנות.

תצתרך גם מטען או מעגל טעינה (חיצוני למעיל מן ההגיון) כדי להטעין את הסוללות.

ניראה לי שעדיף ללכת על פדי חימום שכאלה https://www.sparkfun.com/products/11288

כל אחד צורך בערך 0.7A ב3.3v, ניראה שהוא גם מגיע ל40 מעלות מעל הטמפרטורה של הסביבה תוך 10 דקות.

מעניין כמה כאלה תצתרך כדי לחמם את המעיל.

כמו כן תחשוב על מקרה שבו תרצה לכבס את המעיל, אולי תתפור סקוטצ' בחלק הפנימי של המעיל ואת המרכיבים של המעגל שלך (הלוחות והסוללות וכו') תתפור על בד עם סקוצ'.

ואולי תקרא קצת על Lilipad (לוח ארדואינו לתפירה על בגדים) וחוטי תפירה שמוליכים וכו'.

פורסם
  • מחבר

זהו שלגבי מקור הכוח חשבתי על סוללת ליתיום דקה מסוג הסוללות הפנימיות של מכשירים סלולריים

אני לא יודע בדיוק מה המתח/ההספק שלהן, אני כן יודע שהם 2500mAH משהו בסגנון הזה..

לגבי סוללה חשבתי לבנות מן סוג של בית סוללה עם חיווי סטטוס או אפילו 2 ספרות דיגיטליות.

הפד חימום נראה דווקא מבטיח מאוד השאלה היא באמת כמה אצטרך וכמה חום פנימי הוא יפיק

(היו לי כפפות כאלה זולות שהזמנתי בעבר מDX והיה שם את הפד הזה וחיבור לUSB והם לא היו מי יודע מה מחממות..)

ראיתי כמה כפפות אחרות שעובדות על סוללה חיצונית של 2000mAH ונראה שזה יחסית מחזיק אבל לא יודע לגבי החוטי חימום שמצופים בטפלון

באופן כללי אני מנסה לחפש איזה חוטי חימום ללא הספק או צריכת מתח גבוהה מאשר הפד חימום.

לגבי כיבוס- אני לא מודאג כ"כ כי זה מעיל עור שמנקים רק מבחוץ בדר"כ במידת הצורך חשבתי לצפות את המערכת והחיווט בדבק חם

שיימנע כניסת מים אבל זה הכל פתוח... :smiley1:

ראיתי את הליליפד(בפרוייקט הראשון ששמתי לינק אליו זה מופיע שם אבל לא כ"כ הבנתי למה הרכיב הזה משמש ואיך עובדים איתו... :undecided:

פורסם

הכפפות לא חיממו מספיק ? כח קח בחשבון שמהUSB אתה יכול לצרוך עד 2.5W לפי התקן. אם זה לא היה מספיק אז קח בחשבון שלא כל כך חכם לצרוך הספק גדול מ2.5w מכל סוללה של סלולרי.

יש סוללות (שיש להם פרופיל יותר עבה) שהן לטיסנים ומיועדות לספק זרם גדול מאוד ולפרוק את עצמן מהר, כמובן שזה אומר שיש יכולת חימום גבוהה יותר אבל זמן חימום קצר שכן הן יתרוקנו מהר.

חוטי החימום צורכים הספק גדול מאוד, אם תשים לב במדריך שבלינק שלך הוא משתמש במצבר של 12V וההספק שהוא "שרף" על החימום הוא 48w. בשביל הספק כזה אתה צריך מצבר או מערך סוללות ליתיום של טיסנים.

בנוגע לlilypad, זה לוח ארדואינו שנועד להיתפר לבגדים.

פורסם
  • מחבר

חחחחח יכול להיות משעשע להסתובב עם המעיל בחורף ומצבר ביד...:smiley1:

כן זהו שהחוטים שלו לא בדיוק מתאימים והוא נראה לי חיבר אותם ישירות לשנאי בזרם ישיר או משו כזה אם הבנתי נכון

השאלה היא שוב אם יש חוטי להט מצופים במתח נמוך שעדיין יכולים להפיק חום מספיק טוב(ההם מגיעים לאיזה 60 צלזיוס קצת מוגזם לחימום קל של המעיל...)

פורסם

הטמפרטורה שהחוט להט הזה מגיע אליה לא משנה כל כך כל עוד שהיא מספיק גבוהה. אחרי הכל אתה רוצה לבקר על הטמפרטורה, אז לא בעיה גם לחמם פחות.

תבדוק אם אתה יכול להשתמש בסוללה כזאת: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__86__85__Batteries_Accessories-Li_Poly_All_brands_.html

בהעדפה למערך 3S וכמה שיותר mAh.

קח בחשבון שאם "תשרוף" על החימום 48W - ז"א 12v ב4A, סוללה של 2200mAh תחזיק את המערכת 30 דקות בערך.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

-עידכון-

אוקיי אז קודם כל בעצת Mike שלנו פה הזמנתי כבר את הLilypad (היו 2 דגמים לא זוכר את המודל אבל אחד מהם עם יותר חיבורים והשני פחות ולא הייתי בטוח אז הזמנתי את שניהם על כל מצב, יצא איזה 19$ לא אסון...) ובעצת אבא של חברה שלי שהוא חשמלאי חובב ומאוד אהב את הרעיון של המעיל הציע אולי לנסות עם חוטי ניקל ומתח נמוך(אם הבנתי אותו נכון) אז כרגע אני מחכה ללוחות ובנוסף חשבתי להחליף את הביטנה של המעיל לבד מבודד חום מיוחד בדיוק כמו במעילים של Columbia (שם זה נראה Omni heat reflective fabric) אז אני צריך לקחת מידות לבטנה ולהזמין בהתאם.

• 2 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

נשמע פרוייקט ממש טוב ואיכותי

אבל חשבת על כל העניין של הבטיחות?

זה לא כלכך נעים להכוות או במקרה הכי גרוע להשרף...

תחשוב גם על העניין הזה ואם תצליח למצוא לו פתרון זה יהיה פרוויקט מושלם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים