עבור לתוכן

מחפש לוח אם טוב ומעבד טוב תואם - תקציב עד 2K לשניהם

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם ,

הדבר היחיד שנשאר לי להסגר עליו הוא מעבד ולוח אם .

אני רוצה לוח אם chipset H87 , יש לי רק 2 דרישות מהלוח :

1) 4 סלוטים DIMM לזכרון

2) פלאג פנימי ל SPDIF out (אני חייב להוציא סאונד מחיבור coax) (יש לי את המתאם אצלי כבר מחובר בלוח האם הנוכחי).

חוץ מזה , אני מעדיף שהלוח יהיה של חברה טובה ,מוכרת ואמינה ועם כמה שיותר אחריות (אני מניח שזה משאיר אותנו עם ASUS ו GIGABYTE? )

אחרי שלוח האם הותאם נשאר להתפרע עם המעבד.

אני לא מתכוון לעשות OC , מתכנן לשחק בעתיד (כרגע אין זמן) והוא ישודך לכרטיס מסך בן שנה : AMD Radeon 6790 1G-5 SAPPHIRE

אגב , אני מניח שזה משאיר אותנו עם i7-4770?

נ.ב

פתחתי תרד' דיי דומה אתמול שדיבר גם על זכרונות , אבל שם עדיין לא ידעתי שאני רוצה H87 ועכשיו אני הרבה יותר מפוקס על מה שאני רוצה.. אז סורי שאני פותח 2 כאלה ביומיים.

נ.ב2

אני ממש חייב להזמין את החלקים האלה עכשיו (ראשון בערב) או מחר על הבוקר כי אני ממש מקווה לעבוד על המחשב בסופ"ש , אשמח אם מישהו יוכל להשקיע עכשיו כמה דקות ולענות לי..

תודה רבה רבה

תודה על העזרה.

פורסם

תראה אם הלוח GA-H87-D3H של Gigabyte מתאים לך, בעיקר מבחינת חיבור ה SPDIF (אני לא מבין בזה). אם כן - יש לך אותו כאן ב 525 ש"ח.

הערות:

1. לא בדקתי את כל הלוחות בכל החנויות - פשוט חיפשתי לוח שעומד בדרישות באתר של TMS. יכול להיות שיש לוחות מתאימים יותר ו/או זולים יותר בחנויות אחרות.

2. אתה לא יכול לעשות המהרה (overclock) עם לוח בעל ערכת שבבים H87 - אתה צריך לוח המבוסס על ערכת השבבים Z87.

3. אתה לא יכול לעשות המהרה עם מעבד שהוא לא בעל סיומת K.

4. האם אתה בטוח שאתה צריך מעבד Core i7 ולא מעבד Core i5? מעבד Core i5-4570 ייתן לך ביצועים קרובים לזה של ה Core i7 בכ-500 ש"ח פחות, אלא אם כן אתה חייב מעבד עם HT. השוואת הנתונים הטכניים של כמה מעבדים - כאן.

פורסם
  • מחבר
תראה אם הלוח GA-H87-D3H של Gigabyte מתאים לך, בעיקר מבחינת חיבור ה SPDIF (אני לא מבין בזה). אם כן - יש לך אותו כאן ב 525 ש"ח.

הערות:

1. לא בדקתי את כל הלוחות בכל החנויות - פשוט חיפשתי לוח שעומד בדרישות באתר של TMS. יכול להיות שיש לוחות מתאימים יותר ו/או זולים יותר בחנויות אחרות.

2. אתה לא יכול לעשות המהרה (overclock) עם לוח בעל ערכת שבבים H87 - אתה צריך לוח המבוסס על ערכת השבבים Z87.

3. אתה לא יכול לעשות המהרה עם מעבד שהוא לא בעל סיומת K.

4. האם אתה בטוח שאתה צריך מעבד Core i7 ולא מעבד Core i5? מעבד Core i5-4570 ייתן לך ביצועים קרובים לזה של ה Core i7 בכ-500 ש"ח פחות, אלא אם כן אתה חייב מעבד עם HT. השוואת הנתונים הטכניים של כמה מעבדים - כאן.

תודה רבה על התשובה ,

כרגע הכיוון הוא ה HD3 של ג'יגהבייט ,

ו i7-4770S

אני יודע ש H87 לא מתאים ל OC , כמו שרשמתי , אני לא רוצה לעשות OC.

פורסם

בלוח GA-H87-HD3 אני לא רואה יציאת S/PDIF, כפי שדרשת.

שים לב שמעבד בעל סיומת S עובד בתדר נמוך יותר, וזה אחד הגורמים לכך שהוא מייצר פחות חום, אם זה השיקול שלך בקניית מעבד כזה.

אגב, מעבד Core i7-4770S אמור לעלות בדיוק אותו דבר כמו מעבד Core i7-4770 (לפי רשימת המחירים של אינטל, שניהם עולים 303 דולר).

פורסם
  • מחבר
בלוח GA-H87-HD3 אני לא רואה יציאת S/PDIF, כפי שדרשת.

שים לב שמעבד בעל סיומת S עובד בתדר נמוך יותר, וזה אחד הגורמים לכך שהוא מייצר פחות חום, אם זה השיקול שלך בקניית מעבד כזה.

אגב, מעבד Core i7-4770S אמור לעלות בדיוק אותו דבר כמו מעבד Core i7-4770 (לפי רשימת המחירים של אינטל, שניהם עולים 303 דולר).

אין יציאה כזו כבר כמעט בשום לוח אם , זה פלאג פנימי ורשום במפרט "Support for S/PDIF Out"

לגבי המעבד , אתה בטוח?

זה אומר שיש לו ביצועים נמוכים יותר?

פורסם

בקשר ל S/PDIF - כבר כתבתי שאני לא מבין בזה. קראתי קצת על זה ב Wikipedia, ומדובר בפרוטוקול לשכבה 1 (physical layer, שבה מוגדר איך הפרוטוקול עובד מבחינה חשמלית) ולשכבה 2 (data link layer, שבה מוגדר הפרוטוקול מבחינת הביטים), שמאפשר שימוש בכבל קואקסלי (coaxial cable), אם מחברים אליו מתאם מתאים מחיבור RCA, או בסיב אופטי. אז מסתבר שאכן התמיכה בלוח לא מחייבת חיבור מיוחד אלא רק מתאם, אלא אם כן מדובר בחיבור האופטי ואז צריך יציאה מתאימה (לכן המלצתי על ה GA-H87-D3H, שיש לו יציאה כזו - optical S/PDIF Out connector). אתה מבין בזה יותר ממני, ולכן אם אתה חושב שהלוח GA-H87-HD3 מתאים לך יותר - אז תקנה אותו.

בקשר למעבד - לפי האתר הזה של אינטל, סיומת S מעידה על Performance optimized lifestyle, מה שאומר שמדובר במעבד בעל הספק נמוך של עד 65W. אם נסתכל על ההשוואה בין המעבד Core i7-4470 הרגיל לבין גירסת ה S שלו, נראה שמדובר בכמעט אותם נתונים, למעט ה TDP (כמה הספק המעבד צורך) ותדר העבודה. בשני הפרמטרים הנ"ל ה Core i7-4770S הוא בעל ערכים נמוכים יותר, מה שאומר שה 4770S מתחמם פחות, אבל בעל ביצועים קצת פחות טובים (תדר שעון של 3.1GHz בגירסת ה S לעומת תדר של 3.4GHz בגירסה הרגילה). לפי ההשוואה הבסיסית הזו, ה 4770 מהיר בעד 6% יותר מאשר ה 4770S, אבל ה 4770S דורש 23% פחות הספק, ומעשית ההבדל בביצועים הוא זניח. באופן אישי, אני הייתי מעדיף את ה 4770S מכיוון שמחיר המעבדים זהה, אבל הוא מייצר פחות חום. מצד שני, יש אנשים שכל טיפת תוספת ביצועים חשובה להם, אז גם זה שיקול.

אני אשאל שוב - האם אתה בטוח שמעבד Core i5 לא יספיק לך? אם אתה לא צריך ריבוי נימים ולא חשוב לך לקבל מקסימום ביצועים, אז תוכל לחסוך כ-500 ש"ח אם תקנה מעבד כמו ה Core i5-4570 במקום Core i7-4770 (ראה השוואה בסיסית כאן).

נערך על-ידי smalul

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים