עבור לתוכן

מחפש לוח אם + מעבד

Featured Replies

פורסם

יש לי תקציב של 1000 ש"ח (חריגה של עד 200 ש"ח)

כרטיס מסך: AMD R9 270X

ספק: 600W

RAM: 8GB

* יש לי 2x2GB + 1x4GB אז צריך לוח אם שיוכל להכיל את זה..

אני רוצה לוח אם איכותי (שיעמוד בתקציב), PCI-E 3.0

עדיפות למעבד אינטל (i5)

נערך על-ידי FlyHigh

פורסם

הזיכרון שלך הוא DDR2 או DDR3? אם הוא DDR2, אז אתה צריך זיכרון מסוג DDR3, כי לא משתמשים יותר ב DDR2.

אם אתה רוצה מעבד Core i5 ולוח מתאים (אני מדבר על סוקט 1150), אז הבעיה היא שהמעבד הכי זול הוא בסביבות ה 900 ש"ח ולוח סביר (בסיסי) עולה בסביבות ה 250-300 ש"ח, כך שהעלות היא לפחות 1200 ש"ח. אם אתה צריך גם זיכרון, אז תוסיף כ-200 ש"ח ל 4GB זיכרון או כ-400 ש"ח ל 8GB זיכרון.

אפשר לחסוך 100-200 ש"ח אם תקנה מעבד Core i5 ולוח לסוקט 1155 (סוקט 1155 הדור הקודם בעוד שסוקט 1150 הוא הדור הנוכחי, אבל מאד לא סביר שתראה הבדל בביצועים), אבל לדעתי עדיין תעבור את התקציב של 1000 ש"ח.

פורסם
  • מחבר
הזיכרון שלך הוא DDR2 או DDR3? אם הוא DDR2, אז אתה צריך זיכרון מסוג DDR3, כי לא משתמשים יותר ב DDR2.

אם אתה רוצה מעבד Core i5 ולוח מתאים (אני מדבר על סוקט 1150), אז הבעיה היא שהמעבד הכי זול הוא בסביבות ה 900 ש"ח ולוח סביר (בסיסי) עולה בסביבות ה 250-300 ש"ח, כך שהעלות היא לפחות 1200 ש"ח. אם אתה צריך גם זיכרון, אז תוסיף כ-200 ש"ח ל 4GB זיכרון או כ-400 ש"ח ל 8GB זיכרון.

אפשר לחסוך 100-200 ש"ח אם תקנה מעבד Core i5 ולוח לסוקט 1155 (סוקט 1155 הדור הקודם בעוד שסוקט 1150 הוא הדור הנוכחי, אבל מאד לא סביר שתראה הבדל בביצועים), אבל לדעתי עדיין תעבור את התקציב של 1000 ש"ח.

אני חושב שיש לי DDR3

איך אני יוכל לבדוק על מנת שאני אהיה בטוח?

יש לי עדיפות לIvory אבל הם לא מוכרים i5 משום מה..

אילו פרטים אני יכול לספק לך בשביל שנוכל להגיע לתאכלס?

כלומר למצוא מעבד מתאים וחנות..

פורסם

קודם כל צריכים להיות סגורים על סוג הזיכרון שיש לך...

האם כולם מאותו סוג?

ואם תוכל תעלה תמונה של הזיכרון ואם יש עליו מדבקה של דגם זה יקל על הזיהוי

פורסם
  • מחבר

יש לי DDR3

פורסם

אז ככה מעבד I5 הכי זול באיבורי עולה 980

ולוח אתה יכול לבחור כל לוח בתושבת 1150 שמאים למעבד

הלוח הכי זול עולה 300 והוא של אסוס ככה שאתה מגיע ל1280 מינימום

פורסם
  • מחבר
אז ככה מעבד I5 הכי זול באיבורי עולה 980

ולוח אתה יכול לבחור כל לוח בתושבת 1150 שמאים למעבד

הלוח הכי זול עולה 300 והוא של אסוס ככה שאתה מגיע ל1280 מינימום

אולי אני יוכל להוסיף עוד כסף אם זה ישתלם לי (הבדל ביצועים וכו')

הלוח אם יתמוך ב3 סטיקים של RAM?

תוכל בבקשה לתת לי גם שמות / קישורים ?

פורסם

קודם כל - באמת רצוי שתספק פרטים לגבי הזיכרון שיש לך, רק כדי שנוכל לאשר שמדובר בזיכרון DDR3, ואולי נוכל לגלות עוד פרטים עליו, כמו התזמונים שלו. הכי פשוט שתעשה מה שofeky1 הציע - תצלם את מודולי הזיכרון ותפרסם פה את התמונות.

בקשר למעבד - יש חנויות שמוכרות מעבדי Core i5 בפחות מ-900 ש"ח, לדוגמא המעבד הזה, אבל זה תלוי בדגם.

בקשר ללוח - כאשר מדובר על מעבדים מסדרת Core i, אז ללוח אין השפעה על הביצועים מכיוון שרוב הדברים החשובים, כמו בקר הזיכרון, נמצאים על המעבד עצמו. לכן כל לוח שתבחר, גם הזול ביותר, ייתן לך את אותם הביצועים. מה שהלוח קובע באופן מעשי הוא אילו תכונות אתה מקבל, ובפרט - מספר חיבורי ה USB 2 וה USB 3, מספר חיבורי ה SATA 2 וה SATA 3, גודל הלוח, מספר חריצי ההרחבה וסוגיהם (PCI, PCI-E X 1, PCI-E X 16), האם יש תמיכה במערך של כרטיסי מסך, מספר מודולי הזיכרון שנתמכים, כמות זיכרון מקסימלית אפשרית וכד'. יכול להיות שיש דברים נוספים שחשובים לך בלוח, כמו אחריות של 3 שנים ושימוש בקבלים מוצקים בלבד. לכן אתה צריך להגדיר מה בדיוק אתה צריך ורוצה ולפי זה ניתן יהיה להתאים לך לוח. אם לא תעשה זאת, סביר להניח שתקבל המלצה ללוח הכי זול שקיים.

בקשר לחנות - זכותך לקנות מכל חנות שתרצה, אבל כדאי שתבדוק באינטרנט אם יש חנויות שמוכרות את מה שאתה מעוניין בו במחיר זול יותר.

בקשר לזיכרון - אני לא יודע אם הלוחות לסוקט 1150 או 1155 תומכים בעבודה עם 3 מודולי זיכרון, אז אני לא יכול לענות לך על זה (אם היית שואל לגבי סוקט 775, אז התשובה הייתה שהם לא תומכים).

פורסם
  • מחבר
קודם כל - באמת רצוי שתספק פרטים לגבי הזיכרון שיש לך, רק כדי שנוכל לאשר שמדובר בזיכרון DDR3, ואולי נוכל לגלות עוד פרטים עליו, כמו התזמונים שלו. הכי פשוט שתעשה מה שofeky1 הציע - תצלם את מודולי הזיכרון ותפרסם פה את התמונות.

בקשר למעבד - יש חנויות שמוכרות מעבדי Core i5 בפחות מ-900 ש"ח, לדוגמא המעבד הזה, אבל זה תלוי בדגם.

בקשר ללוח - כאשר מדובר על מעבדים מסדרת Core i, אז ללוח אין השפעה על הביצועים מכיוון שרוב הדברים החשובים, כמו בקר הזיכרון, נמצאים על המעבד עצמו. לכן כל לוח שתבחר, גם הזול ביותר, ייתן לך את אותם הביצועים. מה שהלוח קובע באופן מעשי הוא אילו תכונות אתה מקבל, ובפרט - מספר חיבורי ה USB 2 וה USB 3, מספר חיבורי ה SATA 2 וה SATA 3, גודל הלוח, מספר חריצי ההרחבה וסוגיהם (PCI, PCI-E X 1, PCI-E X 16), האם יש תמיכה במערך של כרטיסי מסך, מספר מודולי הזיכרון שנתמכים, כמות זיכרון מקסימלית אפשרית וכד'. יכול להיות שיש דברים נוספים שחשובים לך בלוח, כמו אחריות של 3 שנים ושימוש בקבלים מוצקים בלבד. לכן אתה צריך להגדיר מה בדיוק אתה צריך ורוצה ולפי זה ניתן יהיה להתאים לך לוח. אם לא תעשה זאת, סביר להניח שתקבל המלצה ללוח הכי זול שקיים.

בקשר לחנות - זכותך לקנות מכל חנות שתרצה, אבל כדאי שתבדוק באינטרנט אם יש חנויות שמוכרות את מה שאתה מעוניין בו במחיר זול יותר.

בקשר לזיכרון - אני לא יודע אם הלוחות לסוקט 1150 או 1155 תומכים בעבודה עם 3 מודולי זיכרון, אז אני לא יכול לענות לך על זה (אם היית שואל לגבי סוקט 775, אז התשובה הייתה שהם לא תומכים).

אוקיי תודה על העזרה.

בעיקרון אני לא מבין בלוחות אם, אז פה אני אצטרך את העזרה שלכם.

תקציב ללוח אם: 300-400 ש"ח (לא לחרוג!)

אני רוצה USB 3.0

PCI-E 3.0

שיהיה מצידי עם 2 מקומות לRAM

אם יש יותר, יותר טוב.

שאר הדברים אני לא מבין בהם שיהיה כמה שיותר אפקטיבי ושיעמוד בתקציב.

עדיפות ללוח אם מTMS

אני פשוט מעדיף לקנות את הלוח אם ביחד עם המעבד.

בקשר להרכבה - אין לי שמץ של מושג בעיניין, כנראה שאני אצטרך לשלם על הרכבה?

כמה זה יעלה והאם TMS מספקים שירות מהסוג הזה עם שליח / צריך ללכת לשם.

תודה רבה על העזרה!

נערך על-ידי FlyHigh

פורסם

טוב, אני אבקש מידע יותר מפורט:

1. באיזה סוקט מדובר - סוקט 1150 או סוקט 1155?

2. באיזה גודל של לוחות המארז שלך תומך? האם הוא יכול לתמוך בלוחות בגודל ATX או רק בלוחות בגודל micro ATX?

3. האם במארז שלך יש חיבור USB 3 קידמי?

4. כמה חיבורי USB אתה צריך בסה"כ?

5. כמה חיבורי SATA אתה צריך?

6. האם אתה מתכוון לעשות מערך של כרטיסי מסך בעתיד?

7. האם אתה משתמש/מתכוון להוסיף כרטיסי הרחבה כלשהם (למשל - כרטיס קול חיצוני או כרטיס רשת אלחוטי)? אם כן - מאיזה סוג?

8. מהי כמות הזיכרון המקסימלית שתרצה (האפשרויות הן 16GB או 32GB)?

שים לב - ציינת שיש לך 3 מודולי זיכרון. ברור לך שאם אתה קונה לוח עם שני חריצי הרחבה לזיכרון, תוכל להשתמש רק בשניים מהם...

בלי לדעת את כל הנ"ל, הלוח הכי בסיסי והכי זול מ TMS לסוקט 1150 הוא H81M-P33 של MSI, שניתן למצוא כאן במחיר של 243 ש"ח.

אני אישית הייתי הולך דווקא על ה GA-B85M-DS3H של Gigabyte שעולה 355 ש"ח כאן, רק בגלל שהוא תומך ב-4 מודולי זיכרון ועד כמות זיכרון כוללת של 32GB.

בקשר ל TMS, ההרכבה והמשלוח - אני לא יכול לעזור לך. יש כאן בפורום בחור בשם קיריל שעובד שם (אני חושב שהוא המנהל, אבל אני לא בטוח), והוא כנראה יוכל לעזור לך בקטע הזה.

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר
טוב, אני אבקש מידע יותר מפורט:

1. באיזה סוקט מדובר - סוקט 1150 או סוקט 1155?

2. באיזה גודל של לוחות המארז שלך תומך? האם הוא יכול לתמוך בלוחות בגודל ATX או רק בלוחות בגודל micro ATX?

3. האם במארז שלך יש חיבור USB 3 קידמי?

4. כמה חיבורי USB אתה צריך בסה"כ?

5. כמה חיבורי SATA אתה צריך?

6. האם אתה מתכוון לעשות מערך של כרטיסי מסך בעתיד?

7. האם אתה משתמש/מתכוון להוסיף כרטיסי הרחבה כלשהם (למשל - כרטיס קול חיצוני או כרטיס רשת אלחוטי)? אם כן - מאיזה סוג?

8. מהי כמות הזיכרון המקסימלית שתרצה (האפשרויות הן 16GB או 32GB)?

שים לב - ציינת שיש לך 3 מודולי זיכרון. ברור לך שאם אתה קונה לוח עם שני חריצי הרחבה לזיכרון, תוכל להשתמש רק בשניים מהם...

בלי לדעת את כל הנ"ל, הלוח הכי בסיסי והכי זול מ TMS לסוקט 1150 הוא H81M-P33 של MSI, שניתן למצוא כאן במחיר של 243 ש"ח.

אני אישית הייתי הולך דווקא על ה GA-B85M-DS3 של Gigabyte שעולה 355 ש"ח כאן, רק בגלל שהוא תומך ב-4 מודולי זיכרון ועד כמות זיכרון כוללת של 32GB.

בקשר ל TMS, ההרכבה והמשלוח - אני לא יכול לעזור לך. יש כאן בפורום בחור בשם קיריל שעובד שם (אני חושב שהוא המנהל, אבל אני לא בטוח), והוא כנראה יוכל לעזור לך בקטע הזה.

הלוח אם שהמלצת לי עליו (H81M-P33) הוא לא PCI-E 3.0, אני לא מתפשר על פחות

1. לא מבין בזה, העיקר שיתמוך במעבד.

2. ATX

3. לא נראה לי, זה הלוח אם שלי אולי יעזור - http://www.msi.com/product/mb/P43-C51.html#/?div=Basic

4. שאלה מיותרת, 6 אולי יותר..

5. אני משתמש באחד, אבל שיהיה לי עוד.. (לא כזה חשוב לי.)

6. לא חשוב לי, אם יש אז בונוס, לא חייב.

7. לא יודע, כנראה שלא.

8. 16GB, ומעלה.

* עוד דבר חשוב, הספק שלי הוא 600W

תשים לב שזה יתאים.

אני צריך גם מעבד טוב (הקודם הוא 3.1GHZ וזה דיי נמוך, לא?)

נערך על-ידי FlyHigh

פורסם

אני ממליץ לך לקחת את הלוח שsmalul המליץ לך עליו

הוא עונה על כל הדרישות שלך ואף מעבר להם

לבי הרכבה כמו שהוא אמר לך ואתה גם יכול להתקשר לחנות ולשאול..

פורסם

1. אתה צריך לפרט איזה מעבד אתה קונה - האם לסוקט 1150 או לסוקט 1155? לוחות שמתאימים למעבדים בסוקט 1150 לא מתאימים למעבדים בסוקט 1155 ולהיפך. אני אניח שמדובר בסוקט 1150 (החדש יותר).

2. אם המארז שלך תומך בלוח בגודל ATX, הוא יתמוך גם בלוח בגודל micro ATX. לכן כל לוח יתאים לך.

3. אם אין לך חיבור 0.USB 3 קידמי במארז, אז זה לא רלוונטי אם יש תמיכה כזו בלוח (ברוב הלוחות מסוקט 1150 יש תמיכה כזו). לכן כל לוח יתאים לך.

4. ברוב הלוחות יש לפחות 6 חיבורי USB בפאנל האחורי, כש-2 לפחות הם מסוג USB 3.0. רוב הלוחות יתאימו לך.

5. ברוב הלוחות יש לפחות 4-6 חיבורי SATA, כשמתוכם 2 לפחות הם מסוג SATA III, כך שכל לוח יתאים לך.

6. אם אתה לא מתכנן לעשות מערך כרטיסי מסך (SLI או Crossfire), אז אתה לא צריך לוח עם יותר מחריץ הרחבה PCI-E X 16 אחד. רוב הלוחות בעלי יותר מחריץ הרחבה אחד מסוג PCI-E X 16 הם בגודל ATX ובד"כ עולים יותר מאשר לוחות בגודל micro ATX. מכיוון שזה לא פרמטר שחשוב לך, אז כל לוח יתאים לך.

7. בלוחות קטנים יותר יש פחות חריצי הרחבה, ובחלק מהלוחות יש עדיין חריצי הרחבה מסוג PCI. מכיוון שגם פרמטר זה לא משמעותי עבורך, אז כל לוח יתאים לך.

8. כמות הזיכרון המקסימלית בכל הלוחות המודרניים היא לפחות 16GB, כך שגם פרמטר זה לא מגביל אותך מבחינת הלוח.

מכיוון ששום דבר לא ממש מגביל אותך מבחינת הלוח, אני אחזור שוב ואמליץ על ה GA-B85M-DS3H של Gigabyte שעולה 355 ש"ח ב TMS. הלוח הזה תומך ב PCI-E X 16 3.0, כך שהוא עונה על הדרישה שלך, והוא נראה לוח טוב ויחסית זול.

אני אציין שהתמיכה בתקן PCI-E 3.0 נובעת מהמעבד ולא רק מהלוח. עבור מעבדים מסדרת Core i לסוקט 1150 אין בעיה כזו - כולם תומכים ב PCI-E 3.0.

בקשר לספק - כל ספק אמור להתאים לך, אבל יש לציין שבתחום הספקים מה שחשוב זה האיכות ולא הכמות. יכול להיות לך גם ספק של 1000W, אבל אם הוא ספק ג'נרי זה לא ממש יעזור לך - עדיף ספק איכותי של חברה מוכרת, גם אם בהספק מוצהר קטן יותר (ספק של 500W יהיה יותר ממספיק עבורך).

לסיכום אני אמליץ לך על הרכיבים הבאים:

לוח - Gigabyte GA-B85M-DS3

מעבד - Intel Core i5 4570 3.2Ghz (3.6Ghz Turbo) LGA1150 Tray

קירור למעבד (אתה יכול לקנות אחד טוב יותר אם תרצה - זה קירור בסיסי) - Intel Original LGA1155-1150 ליבת נחושת - עד 95W

סה"כ כ-1300 ש"ח.

פורסם
  • מחבר

ואו, ממש עזרתה לי פה!

הספק שלי הוא:

litepower ATX-12V v2.3 w0355

תשים בחשבון את הקירור למעבד לגבי הספק

עמדת בתקציב בצורה מושלמת ועזרת לי מאוד.

האם הקירור יספיק לי (מחשב גיימינג)? וחשוב לי גם שיהיה שקט

אני לא חושב שאני אשתמש בטורבו, אבל נניח שכן, אז המעבד לא יעלה לטמפ' גבוהות ?

עריכה:

שאלה על זכרון (RAM)

מה עדיף - סטיק אחד של 8GB

או 3 של 2x2GB + 1x4GB

מבחינת הבדלי ביצועים וכו'.

-----

יש לי כרגע 2x2GB

וחשבתי מה עדיף - לקנות אחד של 8GB שעולה 380 ש"ח מאייבורי

או עוד אחד של 4GB שעולה 195 ש"ח

----

אני לא עומד בתקציב של סטיק אחד של 8GB

אז אין לי כל כך ברירה, מקווה מאוד ש3 סטיקים של זיכרון RAM לא יהיה בעיה

----

מצאתי 8GB זול - מישהו פה מכיר את Hynix?

http://www.tms.co.il/product/13124

נערך על-ידי FlyHigh

פורסם

בקשר לספק הכח - לא שמעתי על חברה בשם litepower, והיא לא מופיעה ברשימת חברות איכותיות, אשר מוכרות את ספקי הכוח שלהן בארץ כאן באתר, ולכן אפשר להניח שמדובר בספק ג'נרי. אם אתה רוצה להיות בטוח, אני מציע לך לבדוק בפורום ספקים ומארזים.

בקשר לקירור למעבד - כאן הכנסתי קירור בסיסי של אינטל, כזה שאתה כנראה תקבל אם תקנה מעבד באריזת BOX (עם קופסא) ולא מעבד Tray (מעבד בלבד). יש קירורים טובים יותר, ויש קירורים שקטים יותר, אבל כמעט כמו כל דבר בחיים - זה פונקציה של כסף. אם אתה מעוניין בקירור טוב יותר או שקט יותר, קח בחשבון שזה יעלה לך יותר כסף. אני מציע לך לבדוק בפורום קירור למידע נוסף ולהתייעצות.

האם הקירור יספיק לך למשחקים? סביר להניח שכן, כי הקירור מיועד לקרר את המעבד גם כשהוא ב 100% עומס ומגיע לפליטת חום מקסימלית, כך שלא צריכה להיות בעיה.

בקשר לתצורת הזיכרון - מאז שבקר הזיכרון עבר מהלוח למעבד, יש פחות השפעה לעבודה בערוץ בודד לעומת עבודה בערוץ כפול, כמו גם להשפעה של תדר ותזמוני הזיכרון. לכן סביר להניח שלא תרגיש בהבדל בביצועים בין מודול זיכרון אחד בגודל 8GB, שני מודולים בגודל של 4GB כל אחד או ארבעה מודולים בגודל של 2GB כל אחד. כמובן שככל שישארו לך פחות חריצי הרחבה לזיכרון פנויים, כך בעצם אתה מוגבל ביכולת שידרוג הזיכרון בעתיד. זאת הסיבה שחלק מהאנשים מעדיפים לעבוד עם מודול זיכרון אחד - הם משאירים לעצמם אפשרות לשידרוג של הזיכרון בעתיד.

בקשר לקניית הזיכרון - אני ממליץ שיהיה לך לפחות 8GB זיכרון. מכיוון שהתדר והתזמונים לא ממש חשובים, הכי משתלם לקנות את הזיכרון הכי זול שהוא DDR3 (בד"כ הוא יהיה בתדר של 1333MHz או 1600MHz), ואני גם מעדיף אחריות ארוכה ככל האפשר (3 שנים זה טוב, אחריות לכל החיים זה עדיף).

בקשר לתצורה של 3 מודולי זיכרון - כבר כתבתי שאני לא יודע אם ניתן לעבוד עם 3 מודולי זיכרון במעבדי ה Core i (עם מודול אחד, שניים או ארבעה בטוח אפשר).

בקשר ל Hynix - אני מכיר את השם שלהם מתחום הזיכרון. אני לא בטוח אם הם מייצרים רק את המודול עצמו (המעגל החשמלי, ה PCB) או גם את השבבים בעצמם (רוב החברות לא מייצרות את שבבים הזיכרון בעצמם).

נערך על-ידי smalul

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים