עבור לתוכן

Gigabyte GA-P35-DS3L התקלקל, למה להחליף?

Featured Replies

פורסם

שלום למומחי הפורום,

נראה שלוח האם שלי הלך לעולמו אחרי שנים רבות וטובות של שירות נאמן:

מדליק את המחשב, יש מתח, המאווררים פועלים, אבל אין תצוגה. כמו כן, אין את הצפצוף ההתחלתי.

החלפתי ספק - לא עובד.

הוצאתי את הזכרונות - התחילו הצפצופים האופייניים לזכרונות שלא נמצאים. הכנסתי בחזרה - ושוב אין תצוגה ואין צפצוף ראשוני.

הוצאתי והכנסתי את כרטיס המסך - וללא הועיל.

כאמור, נראה שמדובר בלוח האם.

הדגם שיש לי היום הוא Gigabyte GA-P35-DS3L, עם מעבד Core 2 quad Q9300, ארבעה ג'יגה זכרון, כונן קשיח וכונן SSD, כרטיס מסך nvidia geforce לא-זוכר-איזה-דגם :-)

נראה שכבר לא מייצרים את לוח האם הזה, ועלי לעבור למשהו חלופי. מה הדגם שהכי יתאים להחליף את זה שהתקלקל?

תודה רבה על הסיוע!

פורסם

קודם כל - קיימת האפשרות שהבעיה היא בזיכרון ולא בלוח. נסה את הזיכרון במחשב אחר. כמו כן נסה לעבוד עם מודול אחד בלבד, ואותו תנסה בכל אחד מארבעת חריצי ההרחבה לזיכרון. חזור על הבדיקה עם כל אחד ממודולי הזיכרון - אולי התקלקל לך חריץ הרחבה אחד או מודול זיכרון אחד.

אם אכן הבעיה היא בלוח, אז המצב בעייתי - מדובר במעבד לסוקט 775 וזיכרון DDR2. כמעט ולא ניתן למצוא לוחות כאלו יותר (אנחנו נמצאים כיום 3-4 דורות קדימה) וגם אלו שעדיין ניתן למצוא - לא הכי טובים.

האפשרויות שעומדות בפניך:

1. קניית לוח חדש לסוקט 775, דבר שלא משתלם לכל הדעות - לא שווה להשקיע מעל 400 ש"ח בלוח כזה היום, ולמעשה - גם לא 200 ש"ח.

2. קניתי לוח משומש לסוקט 775 - אפשרי, אבל צריך לוודא שמדובר בלוח תקין, בעל התכונות הרצויות לך (מספר חריצי הרחבה, חיבורי SATA, חיבורי USB וכד'), ושמתאים למעבד מבחינת הביוס (לא מספיק שהלוח הוא לסוקט 775). בנוסף יש תמיד את הסיכון בקניית רכיב משומש - אין אחריות, אתה לא יודע מה עשו איתו, כך שהוא יכול להתקלקל בכל רגע.

3. קניית שילוש חדש - לוח, מעבד וזיכרון (כן, גם זיכרון כי היום עובדים עם DDR3 ולא עם DDR2). במקרה שלך הייתי הולך על Core i5, פשוט בכדי שיהיו לך 4 ליבות גם במעבד החדש (אני לא יודע מה השימושים שלך, אז ליתר ביטחון). אם אתה הולך על האפשרות הזו, אתה יכול לנסות למכור את המעבד והזיכרון (במידה והם אכן תקינים). אני לא יודע כמה ביקוש יהיה ל DDR2, אבל יש אנשים שעדיין יש להם מחשב מבוסס סוקט 775 (כמוני לדוגמא) שמעבד כמו שלך יכול להוות עבורם שידרוג.

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה המעמיקה!

פורסם

אם יש לך מספיק כסף - בהחלט מומלץ להחליף את כל ה"שילוש".

פורסם
תודה רבה על התשובה המעמיקה!

בדקת את הזיכרון כמו שהצעתי? שוב - אולי הלוח תקין והבעיה היא בזיכרון.

פורסם

היה לי לוח כזה במחשב הישן שלי שד"א הוא עדיין עובד אצל אח שלי:)

עוד משהו ששווה לנסות הוא לעשו ניקוי לCMOS

נתקלתי במקרים דומים שאחרי הניקוי המחשבים חזרו לעבוד כמו שצריך

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים