עבור לתוכן

מבקש עזרה בפיענוח והתחזית למצבו של הדיסק הקשיח (מצורפות בדיקות SMART ו MHDD).

Featured Replies

פורסם

שלום,

התחלתי לחשוד בכשירותו של הדיסק הקשיח שלי והרצתי מספר בדיקות:

1) דיווח הSMART מאת CRYSTALDISKINFO-

4tgy.jpg

(ה PENDING SECTOR COUNT הוא היחיד שסומן כבעייתי)

2) בדיקת READ של HDDSCAN-

3yr7.jpg

3)בדיקת MHDD מס' 1-

11k3.jpg

4) בדיקת MHDD מס' 2-

rd0h.jpg

5) בדיקת MHDD מס' 3-

s1vv.jpg

הבעיה היא שאני לא יודע כיצד לתרגם את התוצאות הנ"ל לתקינותו של הדיסק. מה מצבו עכשיו ולמה עלי לצפות בעתיד?

(הקשיח הוא של טושיבה ולכן אין לו תוכנה יעודית).

תודה רבה.

נערך על-ידי abatiah

פורסם

תעשה אימז באכרוניס

תפרמט את הדיסק

תחזיר את האימז

ואז תראה עם יש שינוי

פורסם

^ מה?

יש לך שני סקטורים פגומים שגם ככה מסומנים ככאלו ולא יכתב אליהם מידע. לא צריך להגזים.

חוץ מזה, תמיד צריך לדאוג לגיבוי ולא רק לכבות שריפות.

פורסם

SMART עובד כך שאם יש ממש בעיה הוא מדווח אוטומטית (אם הדיווח לא בוטל בביוס)

אין שום טעם לבדוק אותו עצמית כי רק יצרן הקשיח מבין בסמארט של הקשיח שלו. כל היתר

מנחשים.

פורסם

לפי התיעוד של MHDD, יש 2 פרמטרים חשובים בנתוני ה SMART:

Reallocated Sectors Count, שאומר כמה סקטורים מופו לסקטורים אחרים. לדיסק יש "סקטורי גיבוי" אליהם הוא מפנה כאשר סקטור "רגיל" מתגלה כפגום, כך שאתה לא אמור לאבד נפח איחסון. כמובן שמספר סקטורי הגיבוי הוא סופי, ורצוי שלא יהיו מיפויים כאלו בכלל.

UDMA CRC error - מספר השגיאות בהעברת המידע מהבקר לדיסק. גם כאן רצוי מאד ערך 0 (ערך גדול מ-0 בד"כ מעיד על בעיה בכבל המידע).

הערך UNC ב MHDD הוא מספר הסקטורים שהתוכנה לא הצליחה לקרוא, כלומר סקטורים פגומים.

לדעתי דיסק קשיח שבו יש סקטור פגום אחד מעיד על כך שבהמשך יהיו עוד סקטורים פגומים והמצב יחמיר עד שהדיסק יפסיק לתפקד. אם יש אחריות על הדיסק הקשיח, יש לממש אותה. אם אין - רצוי מאד לגבות את המידע (רצוי לגבות בלי קשר לכלום) ולהתכונן לקנות דיסק קשיח חדש.

אגב, תוצאת החיפוש הראשונה ב google עם הערכים "MHDD" ו"מדריך" היא העמוד הזה, שנראה כמדריך דיי סביר (מדובר בתרגום לעברית של חלק מהתיעוד המקורי בתוספת תמונות), למקרה שזה מעניין אותך.

פורסם

לדעתי דיסק קשיח שבו יש סקטור פגום אחד מעיד על כך שבהמשך יהיו עוד סקטורים פגומים והמצב יחמיר עד שהדיסק יפסיק לתפקד. אם יש אחריות על הדיסק הקשיח, יש לממש אותה.

אני מסכים ומחזק - וממליץ להחליף את הדיסק

פורסם
  • מחבר
^ מה?

יש לך שני סקטורים פגומים שגם ככה מסומנים ככאלו ולא יכתב אליהם מידע. לא צריך להגזים.

חוץ מזה, תמיד צריך לדאוג לגיבוי ולא רק לכבות שריפות.

גיבוי יש (פחות או יותר), השאלה היא מה הפרוגנוזה לHDD ועד כמה לפחד שכל יום הוא עלול לשבוק חיים.

SMART עובד כך שאם יש ממש בעיה הוא מדווח אוטומטית (אם הדיווח לא בוטל בביוס)

אין שום טעם לבדוק אותו עצמית כי רק יצרן הקשיח מבין בסמארט של הקשיח שלו. כל היתר

מנחשים.

רק יצרן הקשיח מבין בSMART שלו?

זה לא אמור להיות תקן אוניברסלי?

בכל מקרה, יש לך מושג מה עושים אם הדיסקים של טושיבה? (אין להם תוכנת תקינות כמו לשאר היצרניות).

לפי התיעוד של MHDD, יש 2 פרמטרים חשובים בנתוני ה SMART:

Reallocated Sectors Count, שאומר כמה סקטורים מופו לסקטורים אחרים. לדיסק יש "סקטורי גיבוי" אליהם הוא מפנה כאשר סקטור "רגיל" מתגלה כפגום, כך שאתה לא אמור לאבד נפח איחסון. כמובן שמספר סקטורי הגיבוי הוא סופי, ורצוי שלא יהיו מיפויים כאלו בכלל.

UDMA CRC error - מספר השגיאות בהעברת המידע מהבקר לדיסק. גם כאן רצוי מאד ערך 0 (ערך גדול מ-0 בד"כ מעיד על בעיה בכבל המידע).

הערך UNC ב MHDD הוא מספר הסקטורים שהתוכנה לא הצליחה לקרוא, כלומר סקטורים פגומים.

לדעתי דיסק קשיח שבו יש סקטור פגום אחד מעיד על כך שבהמשך יהיו עוד סקטורים פגומים והמצב יחמיר עד שהדיסק יפסיק לתפקד. אם יש אחריות על הדיסק הקשיח, יש לממש אותה. אם אין - רצוי מאד לגבות את המידע (רצוי לגבות בלי קשר לכלום) ולהתכונן לקנות דיסק קשיח חדש.

אגב, תוצאת החיפוש הראשונה ב google עם הערכים "MHDD" ו"מדריך" היא העמוד הזה, שנראה כמדריך דיי סביר (מדובר בתרגום לעברית של חלק מהתיעוד המקורי בתוספת תמונות), למקרה שזה מעניין אותך.

בהחלט מעניין ואכן גם ביקרתי בדף ההוא.

אני יודע מה הערכים הנ"ל בודקים, הבעיה היא שאני לא יודע להסיק מהם לגבי התחזית של הדיסק ועד כמה מצבו גרוע. האם הוא ילך פייפן בעוד זמן קצר (לו היו לו 10-20 UNC זה קרוב לוודאי מה שהיה קורה) או שמא רק סקטור אחד שניים פגומים עדיין מעידים על מצב סביר (גם אם בלוי במקצת) שיכול להחזיק שנים. ואולי סקטור אחד פגום בתוספת כמות מסויימת של סקטורים איטיים גם מעידה על משהו.... כמו כן יש את ערך הSMART של 16 סקטורים בהשהייה שייתכן שגם הוא חשוב...

בכל מקרה, מהתגובות אני מבין שאני נמצא במצב סיכון גבוהה?

אם כן, אז התייחסתם לשאלה הבאה שרציתי לשאול:

אחריות.

הדיסק הוא חלק מלפטופ ועדיין באחריות, האם 2 סקטורים פגומים מזכים אותי להחלפת קשיח או שמנסיונכם המחשב צריך לקרוס לגמרי (או להגיע ל 20 UNC) כדי שהם יעשו משהו?

נערך על-ידי abatiah

פורסם

אני מציע לממש אחריות על הדיסק הקשיח.

צורת החשיבה שלי היא כזו - היכן שיש בעיה אחת, אין מניעה שיהיו בעיות נוספות בהמשך. אני אדגים עבור המקרה שלך - יש לך 2 סקטורים פגומים בדיסק הקשיח. ננסה לחשוב על כמה גורמים אפשריים (גם אם מדובר במקרים קיצוניים):

1. בלאי טבעי של הדיסק/הפלטה - בהנחת פיזור אחיד (בהנחה שבכל הסקטורים נעשה שימוש דומה), הרי שהבלאי בכל הסקטורים אמור להיות דומה. אם כבר עכשו יש לך 2 סקטורים פגומים, הדבר אומר ששאר הסקטורים מתקרבים לאותו מצב בלאי ולכן יפסיקו לתפקד בקרוב.

2. בעיה בראשים של הדיסק הקשיח - נניח כי הסקטורים הפגומים נובעים ממצב שבו אחד מראשי הקריאה/כתיבה של הדיסק הקשיח נוגע בפלטה (לא אמור להיות מגע כזה). מה ימנע מהבעיה לחזור על עצמה ולפגוע בסקטורים נוספים?

3. מזהם כלשהו - נניח כי יש חלקיק מזהם כלשהו שהגיע איכשהו לתוך המנגנון המכני של הדיסק הקשיח, והוא הגורם לסקטורים הפגומים. אין שום מניעה שהחלקיק הזה לא יגרום לסקטורים פגומים נוספים, או שאפילו יחדרו חלקיקים מזהמים נוספים למנגנון המכני.

אני בטוח שאפשר לחשוב על עוד גורמים אפשריים, אבל כמעט תמיד אין מניעה מכך שהדבר יחזור על עצמו ויגרום נזק נוסף. לכן אני ממליץ לכך לממש אחריות על הדיסק הקשיח.

בקשר ל SMART - עקרונית זה אמור להיות תקן, אבל הוא רק מגדיר את צורת התקשורת בין הדיסק הקשיח למחשב. מסתבר שהיצרנים עושים מה שהם רוצים, ומודדים איזה פרמטרים שהם רוצים, ולכן משמעות הערכים של פרמטר מסויים יכולה להיות שונה בדיסקים קשיחים שונים. ראה הסבר ב Wikipedia כאן.

נערך על-ידי smalul

פורסם

אתה יכול לנסות להריץ סריקה של הדיסק עם אחד מהכלים של טושיבה בהנחה שהם תואמים לדיסק שלך:

http://storage.toshiba.com/storage-services-support/warranty-support/software-utilities

או להוריד ולצרוב לדיסק את Hiren BootCD שיש בו כלי של טושיבה לסריקת הדיסק הקשיח:

http://www.hirensbootcd.org/download/

פורסם
  • מחבר
אני מציע לממש אחריות על הדיסק הקשיח.

צורת החשיבה שלי היא כזו - היכן שיש בעיה אחת, אין מניעה שיהיו בעיות נוספות בהמשך. אני אדגים עבור המקרה שלך - יש לך 2 סקטורים פגומים בדיסק הקשיח. ננסה לחשוב על כמה גורמים אפשריים (גם אם מדובר במקרים קיצוניים):

1. בלאי טבעי של הדיסק/הפלטה - בהנחת פיזור אחיד (בהנחה שבכל הסקטורים נעשה שימוש דומה), הרי שהבלאי בכל הסקטורים אמור להיות דומה. אם כבר עכשו יש לך 2 סקטורים פגומים, הדבר אומר ששאר הסקטורים מתקרבים לאותו מצב בלאי ולכן יפסיקו לתפקד בקרוב.

2. בעיה בראשים של הדיסק הקשיח - נניח כי הסקטורים הפגומים נובעים ממצב שבו אחד מראשי הקריאה/כתיבה של הדיסק הקשיח נוגע בפלטה (לא אמור להיות מגע כזה). מה ימנע מהבעיה לחזור על עצמה ולפגוע בסקטורים נוספים?

3. מזהם כלשהו - נניח כי יש חלקיק מזהם כלשהו שהגיע איכשהו לתוך המנגנון המכני של הדיסק הקשיח, והוא הגורם לסקטורים הפגומים. אין שום מניעה שהחלקיק הזה לא יגרום לסקטורים פגומים נוספים, או שאפילו יחדרו חלקיקים מזהמים נוספים למנגנון המכני.

אני בטוח שאפשר לחשוב על עוד גורמים אפשריים, אבל כמעט תמיד אין מניעה מכך שהדבר יחזור על עצמו ויגרום נזק נוסף. לכן אני ממליץ לכך לממש אחריות על הדיסק הקשיח.

בקשר ל SMART - עקרונית זה אמור להיות תקן, אבל הוא רק מגדיר את צורת התקשורת בין הדיסק הקשיח למחשב. מסתבר שהיצרנים עושים מה שהם רוצים, ומודדים איזה פרמטרים שהם רוצים, ולכן משמעות הערכים של פרמטר מסויים יכולה להיות שונה בדיסקים קשיחים שונים. ראה הסבר ב Wikipedia כאן.

הממ... מה שאתה אומר מעניין מאוד, אתה כנראה צודק ואכן אצור קשר עם המעבדה המתקנת לראות אם הם מוכנים להחליף את הדיסק.

אך האם בכלל ייתכן תסריט כזה שבו מספר הUNC גבוהה מ0 ואינו 'פצצת זמן' מתקתקת?

אתה יכול לנסות להריץ סריקה של הדיסק עם אחד מהכלים של טושיבה בהנחה שהם תואמים לדיסק שלך:

http://storage.toshiba.com/storage-services-support/warranty-support/software-utilities

או להוריד ולצרוב לדיסק את Hiren BootCD שיש בו כלי של טושיבה לסריקת הדיסק הקשיח:

http://www.hirensbootcd.org/download/

כבר חפרתי באתר(ים) של טושיבה, הלינק שצירפת מיועד לדיסקים של FUJITSU (שנרכשה על ידה).

את HIREN לעומת זאת אני עדיין לא מכיר ואתעמק בו.

תודה רבה לכם. :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים