עבור לתוכן

מתאם רשת אלחוטי חיצוני בחדר ילדים

Featured Replies

פורסם

שלום רב, רכשתי מתאם רשת אלחוטי של TP LINK במטרה למקם אותו בחדר ילדים אך פתאום עלה בי החשש האם זה מסוכן מבחינת קרינה? שאלת המפתח שעליה אני לא מוצא תשובה ודאית היא האם זה נכון שבשונה מראוטר - שגם משדר וגם קולט - כרטיס רשת אלחוטי רק קולט ולא משדר, ולכן הקרינה שלו קטנה יותר עד לא קיימת. חשוב לי לציין שאין לי ראוטר בבית מצ"ב תמונה עם כל הפרטים. תודה.

פורסם

אני לא יודע בקשר לעוצמות הקרינה אבל מי שאמר לך שכרטיס רשת אלחוטי רק קולט כנראה לא ממש מבין מהחיים שלו. זה כמו לומר שאתה ואדם אילם יכולים לנהל דיאלוג מדוברת.

פורסם
  • מחבר

אמר את זה נציג של בזק לפי פוסט שקראתי באינטרנט. השאלה מה לגבי רמת הקינה? האם היא מסוכנת? האם זה ברמה נמוכה?

פורסם
אמר את זה נציג של בזק

הזוי לחלוטין! אם הוא "רק קולט" איך אתה יכול לשלוח דרכו מיילים, תמונות, בקשות חיפוש?

השאלה של הקרינה היא שאלה סבוכה שאין עליה תשובה ישירה ונכונה.

עדיין לא הוכח קשר ישיר אבל גם עם העישון זה לקח כמה עשרות/מאות שנים עד שהוכיחו את הנזקים כנגד כל האינטרסים הכלכליים.

אותו סיפור עם הסלולריים, האנטנות, דיבור ברכב/מעלית/BT ועוד ועוד.

אתה יודע כמה קרינה אתה חוטף בטיסה קצרה לאירופה? יותר מ-CT מוח!

בסוף אנחנו עבדים של הנוחות והטכנולוגיה ומוותרים על בטיחות ובריאות בשבילם.

הכי בטוח/אמין/מהיר רשת קווית אם אתה יכול.

אם אתה לוקח אלחוטי, עדיף תמיד דגם איכותי עם 2-3 אנטנות (גם לראוטר - MIMO) כי הם מצליחים לקיים תקשורת איכותית עם הספקים נמוכים יותר ולכן פולטים פחות קרינה.

עוצמת הקרינה פוחתת למי מרחק-בריבוע ולכן תמיד עדיף לנסות שהראוטר/אנטנה יהיו רחוקים ממכם פיזית ככל שאפשר/נוח.

הימצאות מכשולים רבים בין הראוטר למתאם דורשת שידור בעוצמות גבוהות יותר ושימוש בחללים סגורים/קטנים (כמו מעלית/רכב) גורמים להחזרים גם מהקירות מה שמגביר את סך הקרינה שמגיעה אליך.

יש מתאמי רשת על קו הטלפון או על קווי החשמל הקיימים בבית שעובדים לא רע בכלל אך יקרים יחסית.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על ההסבר המלומד..בשורה תחתונה על הדגם הספציפי הזה אתה לא ממליץ?כלומר, הוא לא נכנס לקטגורייה של דגמים איכוותים שעובדים עם הספקים נמוכים? ובמידה והוא איכותי אני אשמח אם תוכל להמליץ לי על מתאם רשת אלחוטי איכותי (חיצוני, USB)שעובד בהספק נמוך (המטרה היא שהוא ימוקם בחדר ילדים)

פורסם

לא מכיר את הדגם הספציפי - על פניו נראה בסדר אבל אין לי מושג.

אם אתה מודאג באמת, תשקיע יותר בפתרון HOMEPLUG על החשמל כמו זה:

http://hwzone.co.il/hardware/reviews/network/DHP500AV/7

רק אל תשכח לא להשתמש בשקע שקרוב מאוד למקום בו ילדיך שוהים שעות ארוכות (למשל, שקע בקיר ליד הכרית במיטה).

גם הם לא חפים לחלוטין מקרינה (מסוג אחר) אבל מדובר בעוצמות חלשות בהרבה שדועכות משמעותית עם המרחק.

לביצועים מיטביים לא לחבר אותו על מפצל עם הרבה מכשירים אחרים - עדיף על שקע נפרד ואם אפשר ששני המכשירים יהיו על אותה פאזה של החשמל.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה

פורסם

אני פשוט בהלם! כתבות ברמת כתיבה יש ילד בבית ספר יסודי עם כמות של טעויות טכניות לא סבירה בכלל.

אתה בשיא הרצינות קראת את זה והאמנת למה שכתוב?

לאן האנשות מתדרדרת...

פורסם
אני פשוט בהלם! כתבות ברמת כתיבה יש ילד בבית ספר יסודי עם כמות של טעויות טכניות לא סבירה בכלל.

אתה בשיא הרצינות קראת את זה והאמנת למה שכתוב?

לאן האנשות מתדרדרת...

אני מסתכל על העיקר ולא על הטפל, אני בטוח לא חושב בעוד מספר שנים מקרי הסרטן בעולם יעלו על כל מחלה אחרת בכמות בגלל הזלזול הכללי של הציבור בנושא הקרינה. כל אחד יעשה מה שנראה לו אני מעדיף זהירות מונעת מאשר לגלות שהגדילתי את סיכוי של בני משפחתי לחלות בסרטן , במקרה הכי רע אני טועה אבל עד אז אני יפעל ככה. multicore אתה מוזמן לעשות כל מה שאתה חושב לנכון אבל שמדובר על ילדים הייתי נזהר שבעתיים כי התאים שלהם מתרבים בקצב גדול בהרבה ממבוגרים ועל כן רגישותם לקרינה גדול יותר .

חפשתי עכשיו בדיוק על הנושא לראות מה חושבים אחרים שמבינים טוב ממני

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4464825,00.html

http://news.walla.co.il/?w=/18/2546377

פורסם

זה רציני? אתה מפנה לאתרי חדשות?

מה לגבי מחקרים שמבצעים מדענים אמיתיים ולא כתבים שמחפשים סקופים?

אם היית מבין מה זה בעצם קרינה מנקודת מבט של פיסיקאי, אז אולי לא היית כותב את זה.

כאילו שלא היה מספיק מה שנכתב לדיונים שקישרתי אליהם.

פורסם

"מה לגבי מחקרים שמבצעים מדענים אמיתיים ולא כתבים שמחפשים סקופים" זהו דו"ח של משרד הבריאות שנעשה על ידי המדינה ולא גורם עיתונאי המידע שבוא נלקח מנתונים של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה כך שאלו עובדות ולא השארות.

דו" ח של ארגון הבריאות העולמי מתבסס על נתונים קיימים גם כן ולא על מחקרים או השארות של חוקר עלום שם,

מהנתונים עולה כי 14.1 מיליון מקרים חדשים של סרטן דווחו בשנה החולפת (2013), ו- 8.2 מיליון מקרי תמותה, זאת בהשוואה ל-12.7 אבחונים ו- 7.6 מקרי תמותה בשנת 2008. בצל המספרים הקשים גם נתונים מעודדים: 32.6 מיליון איש ממשיכים לחיות לאחר שאובחנו בסרטן 5 שנים קודם לכן.

מחקרים

http://www.norad4u.co.il/knowledge-h/studies-h

אתה מוזמן לשאול מומחים

http://www.beok.co.il/Forums-25/Forum-240/%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%9D+%D7%A7%D7%A8%D7%99%D7%A0%D7%94+%D7%A1%D7%9C%D7%95%D7%9C%D7%A8%D7%99%D7%AA+%D7%A1%D7%A8%D7%98%D7%9F

פורסם

מי עומד מאחורי התוכן של האתרים האלו? קשה מאוד לקרוא לזה מידע מדעי ברור.

אף אחד לא טען שאין השפעה של קרינה על גוף האדם, אך מהיא קרינה ואיזה סוגים של קרינה קיימים? איך אתה מודד קרינה ואיך אתה יודע מתי היא מזיקה?

פורסם

מה שקורה פה זה לטחון מים כי לכל אחד מאיתנו יש צורת התסכלות שונה, כל אחד אמר את טיעונו ועכשיו שפותח הדיון יחליט בעצמו. אני חושב שנסכים שלא להסכים. מעניין לעניין באותו עניין לאחר כל הדיבור על מחלות ומוות אני חייב לסיים בזה שאני מאחל לך multicore הרבה בריאות ולפותח הדיון וילדיו ,והלוואי שאני טועה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים