עבור לתוכן

האם מת ה-SSD לבדו?

Featured Replies

פורסם

ומה עם עדכון קושחה לSSD?

לא שווה לנסות לעדכן קושחה ולהתקין עליו וינדוס נקי עם פירמוט?

• תגובות 49
  • צפיות 10.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

ניסיתי לעדכן קושחה, אבל לדעתי היא גם ככה הייתה מעודכנת, לא נראה לי שזה עשה משהו... בכל מקרה הנה צילום מסך מהתוכנה שהזכרת, האם זה אומר משהו? למה pciide - BAD?

באשר להתקנה נקייה, זה סיפור ארוך ואם כבר אעשה את זה שוב, מעדיפה כבר לעשות על כונן שיהיה בוודאות תקין... אם גם ככה פירמוט והתקנה מחדש עומדים על הפרק, עדיף כבר קודם להביא אותו לחנות לבדיקה, לא?

פורסם

הקושחה לא מעודכנת.

והלוח מוגדר למצב תאימות לIDE בביוס, למרות שהוא אמור להיות מוגדר לAHCI כדי לעבור היטב עם SSD.

פורסם
  • מחבר

טוב, העברתי את הregistry וה-bios לAHCI ובהתחלה זה עבד טוב ויצאו תוצאות טובות יותר (340 במקום 200) אבל אז ניסיתי להתקין את הקושחה מחדש, והפעם משהו השתבש והSSD שוב נעלם (הפעם מהתפריט של הAHCI בדוס במקום של הIDE), ועכשיו כבר אי אפשר להעלות את ווינדוס בכלל, מסך כחול מופיע לחלקיק שנייה עם כל עלייה של ווינדוס ואז הוא נעלם ומתחיל reboot חדש, וחוזר חלילה... :badhairday:

פורסם
  • מחבר

זה בדיוק העדכון שעשיתי, שבהתחלה עבד כראוי וגם נתן תוצאות מהירות יותר.... רק אחרי שניסיתי להתקין את הקושחה מחדש, הSSD נעלם גם מהBIOS...

הווינדוס שהמחשב לא מצליח עכשיו להפעיל זה הווינדוס שהתקנתי מוקדם יותר היום על הHDD כשניתקתי את ה SSD (מבחינת המחשב, הSSD לא קיים יותר)

פורסם

אולי כי ההרדיסק עם הוינדוס החדש היה מחובר כשהוינדוס הקודם עלה מהSSD?

פורסם
  • מחבר

טוב הוצאתי את הכל מהחשמל ונתתי למחשב כמה דקות לנוח, עכשיו הSSD שוב עלה, אבל הקושחה שלו לא התעדכנה...

בכל מקרה, המון תודה על העזרה, אבל כנראה שאין מה לעשות אה :(

פורסם

שלום שוב

לדעתי הכיוון הנכון פה הוא יותר של ספק כח ואו לוח אם - מכיוון שאני סבור כי עדיין באחריות אני מציע שתנסי לממש אותה

ל-TMS יש כאן נציג - שעוזר לא מעט ועושה באמת עבודה יפה -

http://hwzone.co.il/community/members/57597-Kirill-TMS

תפני אליו (אולי כדאי אפילו להפנות אותו לדיון) - ותנסי לשאול בעצתו

ל-TMS מוניטין מאוד טובים כאן בפורום (וגם מנסיון אישי) - אני מאמין שלא סתם "ימרחו" אותך

טכני - תנסי לנתק הכל למעט SSD - (כדי להוריד עומס מהספק) ותנסי לראות האם הבעיות חוזרות

הכוונה בהכל (דיסקים קשיחים משניים\כונן אופטי\כרטיס מסך שאינו מובנה)

בהצלחה,

גבריאל

פורסם

@jupiterian

1. כתבת שהרצת את memtest במשך חצי שעה. זה לא מספיק זמן לדעתי. במסך המוצג בתוכנה ניתן לראות כמה סבבים הושלמו (סבב - אוסף כל הבדיקות על כל הזיכרון). כמו שכתבתי קודם - אני ממליץ על 3 סבבים לפחות (סבב שלם אחד יכול לקחת חצי שעה ויכול לקחת גם כמה שעות - תלוי בנפח וב"מהירות" הזיכרון). מה שכן - אם אחרי חצי שעה לא התגלו שגיאות, אז כנראה שלא מדובר בבעיה "בולטת" בזיכרון, אבל זה כמובן לא יכול לשלול בעיה בביט מסויים באחד המודולים (לכן יש להריץ לפחות סבב שלם אחד). בשלב זה אני אניח שהזיכרון תקין.

2. ה OCCT נתן הודעת שגיאה לגבי המעבד. לפי מה שאני רואה, הטמפרטורות שלו תקינות, כך שהבעיה היא במעבד או בלוח.

3. בקשר למתחים של הלוח - רצוי לבדוק עם התוכנה של הלוח, כיוון שהיצרן יודע בדיוק איך להציג את הנתונים האלו (מאיפה לקרוא את הנתונים, מה ההיסטים שיש להוסיף וכד'). בשאר התוכנות יתכן שהערכים המוצגים הם "ניחושים מושכלים" או ערכים שהתקבלו ע"י ניסוי וטעייה, כך שאף פעם אין ביטחון שמדובר בערכים מדוייקים (למרות שרוב המקרים תוכנות כאלו מציגות ערכים נכונים). בכל מקרה, עולה כאן חשד לבעיית מתחים, והגורמים האפשריים הם ספק הכח או הלוח.

4. יש בעיה של זיהוי כונן ה SSD, דבר המעיד על בעיה בכונן עצמו או בחיבור שלו ללוח.

לדעתי מכל הנ"ל עולה שהחשוד העיקרי הוא דווקא הלוח, אבל זה לא שולל אפשרות של בעיה גם בכונן עצמו, גם בספק וגם במעבד ואולי אפילו בכולם יחד.

אגב, לא ראיתי שמישהו הציע את זה, אבל ברגע שיש לך גישה לכונן ה SSD, תגבי את המידע החשוב שיש לך שם לכונן אחר - רק למקרה שהכונן לא תקין והוא עומד למות או להיות מוחלף בחדש.

פורסם
  • מחבר

טוב, דיברתי עם TMS ואני אעשה כבר את הטיול לנתניה מחר כדי להביא את המחשב אליהם שיבדקו. הכל למעט הSSD נקנה אצלם, אז אם סביר שיש בעייה בספק / לוח אם עדיף קודם לטפל בזה.

בSSD אין ממש מה לגבות, הוא שימש רק להתקנות, ובכל מקרה אם המערכת בעייתית בטח לא כדאי לעשות לו אימג'?

לגבי הווינדוס החדש שהתקנתי על הHDD, איך מוחקים אותו?

ניסיתי למחוק עם Total Commander אבל התיקייה של ווינדוס לא רוצה להימחק, נכתב: "You require permission from TrustedInstaller"

(כמובן שניסיתי בזמן שאני עובדת מהווינדוס שעל הSSD)

פורסם

גיבוי עושים למידע - בלי שום קשר לתקלה כזו או אחרת

תעדכני אותנו בממצאים

שיהיה בהצלחה גדולה,

גבריאל

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

עדכון: הבעייה בסופו של דבר הייתה בספק ובאחד הזכרונות.

קצת מאכזב כי חשבתי שהשקעה בספק יותר איכותי (Seasonic) לעומת הספקים הגנריים שהיו לי לפני כן, תפחית את הסבירות לבעיות כאלה...

האם חייבים לקנות אל פסק? או ששקע "מגן ברקים" מספיק כדי להגן על המחשב משינויים קטנים במתח החשמלי?

פורסם

תודה רבה על העידכון.

קצת מפתיע אותי שיצא שיש לך סטיק זיכרון תקול, צריך באמת לתת ל-memtest86 לרוץ כמה סטים.

לגבי אל פסק (עניין יקר כי יש לך מחשב עם צריכת חשמל יותר מהממוצע) או מגן ברקים (אלה יכולים לעזור וגם יכולים להתלקח), כדאי שתבדקי בפורום המתאים.

פורסם
  • מחבר

טוב, אחרי שחזר המחשב מ-TMS ראיתי שלא החליפו ספק למרות מה שנאמר בטלפון (אולי החליטו בסוף שהוא בסדר), החליפו רק את סטיק הזיכרון ועדכנו firmware ללוח ול-SSD. אז שבוע המחשב עבד בסדר ונשמתי לרווחה ... ועכשיו, פתאום, שוב תקלות!!! פתאום המערכת "קופאת" ונתקעת. הפעם לא היו סופות או בעיות בחשמל, וגם לא הגיע מסך כחול אלא רק הכל קפא לכמה דקות עד שעשיתי RESET.

אחרי זה היה עוד "קיפאון" של שתיים-שלוש שניות שהמחשב הצליח להתאושש ממנו ולחזור לעבוד, אבל אני כבר ממש מיואשת! מה יכול להיות הגורם לכך?!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים